Αναρχική σελίδα
αντιπληροφόρησης & δράσης

σελίδα 2

all_anar@hotmail.com

Αρχική σελίδα

ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ

σελίδα 3
ΚΕΙΜΕΝΑ

ENGLISH

Η ΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΤΟ ΙΡΑΚ

 TAMEIO AΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
αρ. λογαριασμού:
Εθνική τράπεζα
077 / 9425 144 2

 

 ΕΝΤΥΠΑ


ΑΦΙΣΕΣ

Πολιτι[στι]κός χώρος
"ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ"

Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Αντιπληροφόρησης και Δράσης

Eναλλακτικές
Εκδόσεις- ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Κυκλοφόρησε η μπροσούρα "Η κατάργηση της δουλειάς" του Β. Βlack

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

  

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 

 Πορεία Ενάντια στον Πόλεμο Λιβόρνο 2 /2/02

ΕΚΟΥΑΔΟΡ

Πρωτοχρονιά 2002 στη Γαλλία

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
13-15 Δεκέμβρ
η

  Salt Lake City (Utah-USA) 8-24/2/'02

FREE MUMIA ABU-JAMAL 

Το ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΑΛΗ παρουσιάζει τη ΝΕΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

AYΣΤΡΑΛΙΑ
Εξέγερση και απεργία πείνας μεταναστών

 Εξέγερση στο Σαν Κριστομπάλ της Τσιάπας
7 Μάρτη
'02

Συλλήψεις νέων στην χώρα των Βάσκων
8 Μάρτη ΄02

 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Ιταλία: Ταξιαρχίες και απεργίες

20-22 ΑΠΡΙΛΗ ΄02, ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

No justice, no peace!
Ενάντια στo ΝΑΤΟ
ΜΟΝΑΧΟ 1-3/2

Σύνοδος WEF, Ν. Υόρκη 31/1-4/2

Π. ΑΛΕΓΚΡΕ
Marcha Rebelde

Ν. Κορέα

Τσεχία-αναρχικoί

Μπους και βόμβες στο Περού

TVX. Ο Πρόεδρος...

Πραξικόπημα στη Βενεζουέλα >>>>>

O ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αναρχικό Δελτίο #33, Φλεβάρης 2005

ΙΡΑΚ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
οι πόλεμοι της κυριαρχίας επιτείνονται...

Αναρχικό Δελτίο #25

Ανακοίνωση των αναρχικών ενάντια στο Τείχος, Γενάρης 2004

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
Γενάρης 2004 Αναρχικό Δελτίο νο 27

Το γεγονός ότι το Ισραήλ κατασκευάζει ένα γιγαντιαίο τείχος μέσα στα εδάφη της Δυτικής Όχθης, τείχος παράλληλο με την “πράσινη” γραμμή της ανακωχής του 1949, είναι γνωστό. Μεγάλο μέρος αυτού του τείχους από μπετόν που ολοκληρωμένο θα έχει μήκος 650 χιλιόμετρα, ύψος 8 μέτρα, πλήθος από πύργους, φυλάκια, κάμερες, ορύγματα, και αγκαθωτά συρματοπλέγματα έχει ήδη κατασκευαστεί (145 χλμ.) ή βρίσκεται υπό κατασκευή.

Εκείνο όμως που είναι λιγότερο διαδεδομένο είναι το γεγονός πως το Τείχος δεν αντιπροσωπεύει μόνο ένα νέο σύνορο του Ισραήλ που καταβροχθίζει ακόμα περισσότερα εδάφη, χωριά και φυσικούς πόρους των Παλαιστινίων, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης ένα νέο συμβολικό σύνορο ανάμεσα στον "πολιτισμένο" κόσμο της Δύσης, προκεχωρημένο φυλάκιο της οποίας είναι το κράτος του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, και τη "βαρβαρότητα" της Ανατολής. Πέρα από την τεράστια γεωπολιτική αξία του ως ένα ακόμα εργαλείο για την εδραίωση ενός εξοντωτικού καθεστώτος απαρτχάιντ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, το Τείχος έχει μια παγκόσμια συμβολική σημασία αποκαλύπτοντας ένα ευρύτερο καθεστώς απαρτχάιντ που επιβάλλεται σε βάρος των λαών ολόκληρης της μεσανατολικής περιφέρειας του καπιταλισμού.

Το Ισραήλ άλλωστε, από το 1948, υπήρξε πρωτοπόρο ως κρατικός σχηματισμός στην επιβολή εξοντωτικών μεθόδων και συνθηκών κυριαρχίας στο χώρο της Παλαιστίνης, μέθοδοι και συνθήκες οι οποίες σήμερα, ιδιαίτερα μετά τις 11 Σεπτέμβρη 2001, βρίσκουν ευρύτερη εφαρμογή στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο. Και το Γκουαντανάμο άλλωστε, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης με τεράστια συμβολική σημασία, πρότυπο για όλο τον "πολιτισμένο κόσμο", έχει τα δικά του πρότυπα στα ναζιστικής έμπνευσης στρατόπεδα συγκέντρωσης, βασανισμού και εξόντωσης που από χρόνια δημιούργησε το Ισραήλ στην έρημο Νεγκέβ για τους Παλαιστίνιους αγωνιστές.

Αυταπατώνται λοιπόν όσοι νομίζουν ότι η βαρβαρότητα του "πολιτισμένου" δυτικού κόσμου εξαντλείται επάνω στους πέραν των τειχών και των συνόρων ή μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των αλλόδοξων "βαρβάρων".

Το Τείχος της Δυτικής Όχθης, το κολαστήριο του Γκουαντανάμο, οι δολοφονικές περίπολοι και οι επιδρομές των μισθοφόρων της Νέας Τάξης στη Βαγδάτη και την Καμπούλ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου... Η βαρβαρότητα του κράτους και του κεφάλαιου εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε Δύση και Ανατολή και στο όνομα της ασφάλειας από τους "ασσασίνους" της Ανατολής και από τον "εσωτερικό εχθρό" της Δύσης υψώνονται όλο και νέα, oρατά και αόρατα, τείχη, η έννοια των λεγόμενων ανθρώπινων δικαιωμάτων και η αξία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής συρρικνώνονται κι εξανεμίζονται, συνθήκες κοινωνικού ελέγχου και εγκλεισμού που προσομοιάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εξαπλώνονται σε όλη την έκταση του πλανήτη, ενώ οι ένοπλες συμμορίες του συστήματος γίνονται διαρκώς επιθετικότερες και φονικότερες.

Στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που αναδύθηκε ζοφερό στα τέλη του 20ού και τις αρχές του 21ου αιώνα, η Δυτική Όχθη, το Γκουαντανάμο, η Βαγδάτη και η Τσετσενία ακόμη, δεν είναι τόσο μακριά όσο δείχνουν οι χάρτες, και η φρίκη των κολασμένων μπροστά στα συρματοπλέγματα και τις κάνες των πολυβόλων προοιωνίζεται τον εφιάλτη που απλώνεται ήδη, όλο και περισσότερο, στην καρδιά των καπιταλιστικών μητροπόλεων.

Ο πόλεμος είναι παντού, και κάθε εφησυχασμός απέναντι στον εφιαλτικό τρομοπόλεμο που διεξάγουν οι κυρίαρχοι του κόσμου σε όσες περιοχές δεν ενσωματώθηκαν ακόμα στη νέα παγκόσμια τάξη, και τον επανεισάγουν στις δυτικές μητροπόλεις στο όνομα της ασφάλειας, είναι εγκληματικός.

Η ιντιφάντα απέναντι στους τοπικούς και παγκόσμιους κυρίαρχους, όπως και η αλληλεγγύη στους κολασμένους εντός και εκτός των Τειχών είναι ο μόνος δρόμος και οι αντιστάσεις, μικρές και μεγάλες, σε Δύση και Ανατολή κρατούν αυτόν το δρόμο ανοικτό.

Δ.Α.


Με γκρίζο τα εδάφη που είχαν αγορασθεί από ισραηλίτες στην υπό βρετανική κυριαρχία παλαιστίνη το 1947, λίγο πριν την ανακήρυξη του κράτους του Ισραήλ από τους σιωνιστές... Στα επόμενα 20 χρόνια το Ισραήλ κατέλαβε ολόκληρη την Παλαιστίνη.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ Από το Αν. Δελτίο νο12

Παλιές αναρχικές αφίσες για την Παλαιστίνη [1] [2] [3]


προσφυγικός καταυλισμός Χαν Γιούνες
στη Γάζα

Aλληλεγγύη στους εξεγερμένους όπου γης... Άρτα, Ιούνης 2002

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΤΗΝ ΙΝΤΙFADA

Στο προηγούμενο φύλλο του Αναρχικού Δελτίου (Μάρτης '02, νο14), στο άρθρο για τους 18 μήνες της Ιντιφάντα, πριν την ισραηλινή επίθεση της 29ης Μάρτη, γράφαμε σχετικά:

"... Μετά τις τελευταίες επιθέσεις των παλαιστινίων ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ Ελί Γισάι δήλωσε: "Πρέπει να συνεχίσουμε να τους αποκλείουμε στα χωριά και στις πόλεις τους, πρέπει να συνεχίσουμε την πολιορκία", αλλά ήταν φανερό πως η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη πλέον καθώς η στρατηγική του Σαρόν για τη βίαιη υποταγή των παλαιστινίων όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αλλά απέφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, ενώ και η στρατηγική του Αραφάτ για συνθηκολόγηση περιέπεσε σε πλήρη ανυποληψία.

Για αυτό άλλωστε και για να ελεγχθεί η εκρηκτική κατάσταση που προοιωνίζεται τα χειρότερα για όλη την περιοχή από τις αρχές Μάρτη έσπευσαν να παρέμβουν οι ίδιες οι ΗΠΑ, αφενός με διπλωματικές αποστολές και νουθεσίες στο Ισραήλ και αφετέρου με την προώθηση απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θέτει σαν "όραμα" τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ βιάζονται να κλείσουν ή να "παγώσουν" τουλάχιστον το παλαιστινιακό μέτωπο για να ξανανοίξουν το μέτωπο του Ιράκ..."

Mετά την αποτυχία της βορειοαμερικάνικης προσπάθειας να αποσπάσει ειρηνικά μια εθελούσια υποταγή των εξεγερμένων παλαιστίνιων, το Ισραήλ πήρε μια ακόμη παράταση χρόνου στην προσπάθειά του να υποτάξει στρατιωτικά την Ιντιφάντα. Από τις 29 Μάρτη, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή του ευρωπαϊκού πόλου της κυριαρχίας, την ΕΕ, το Ισραήλ προχώρησε στην "τελική λύση", τον ολοκληρωτικό πόλεμο... Περί τις 30.000 ισραηλινοί στρατιώτες με την υποστήριξη εκατοντάδων αρμάτων μάχης, μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων εισέβαλαν στη Ραμάλα, την Τουλκαρέμ, την Καλκίγια, την Τζενίν, τη Ναμπλούς, τη Βηθλεέμ, τη Χεβρώνα, τα χωριά και τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Δυτ. Όχθης.

Ακολούθησαν φρικτά γεγονότα βομβαρδισμού και σφαγής εκατοντάδων μαχητών και αμάχων ενώ αιχμαλωτίστηκαν 4.500 παλαιστίνιοι, πολλοί από τους οποίους οδηγήθηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην έρημο του Νεγκέβ, το ισραηλινό "Γκουαντανάμο"... Διαδραματίστηκαν επίσης μια σειρά από μαρτυρικά γεγονότα σθεναρής, έως και απελπισμένης, αντίστασης ανδρών, γυναικών και παιδιών (όπως στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν και την Παλιά Πόλη της Ναμπλούς) που με ελαφρό οπλισμό ή ολότελα άοπλοι, χωρίς τροφή, νερό και φάρμακα παραμένουν αδούλωτοι κάτω από τις ερπύστριες.

Ολόκληρη σχεδόν η Δυτ. Όχθη αποτελεί ένα πεδίο "ασύμμετρου" πολέμου, κατοχής και εθνοκάθαρσης, όμως το πνεύμα της Intifada είναι πάντοτε ζωντανό ανάμεσα στους παλαιστίνιους προλετάριους, αποτελώντας την θρυαλλίδα για την επέκταση εξεγερσιακών γεγονότων σε όλη την περιοχή, όπου τουλάχιστον εμφανίζονται δυναμικές κινήσεις αλληλεγγύης από τα κάτω.

Άλλωστε η ολοκληρωτική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος των παλαιστινίων είναι μέρος της ευρύτερης πολεμικής εκστρατείας της Δύσης στη Μέση Ανατολή για τον πλήρη έλεγχο της περιοχής. Μιας μακρόχρονης εκστρατείας η οποία μετά τις 11 Σεπτέμβρη βαπτίστηκε κατ' ευφημισμό "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας". Το επόμενο βήμα άλλωστε είναι η επίθεση στο Ιράκ... Κι όπως δήλωσε o πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου: "Το Ισραήλ κατηγορείται από τη διεθνή κοινότητα ενώ κάνει ακριβώς ό,τι έκαναν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν"...

Σε ό,τι μας αφορά, να επαναλάβουμε ότι το δικό μας επαναστατικό όραμα με τις αξίες και τις αρχές που εμπεριέχει όχι μόνο δεν μας ωθεί να αποστρέψουμε το βλέμμα από την αιματοβαμμένη Ιντιφάντα, αλλά αντιθέτως μας υπαγορεύει να την αντικρύσουμε με ευθύτητα, κριτικά μα πάνω απ' όλα αλληλέγγυα. Επειδή ακριβώς, πέρα από την πολιτική ή θρησκευτική χειραγώγηση του παλαιστινιακού προλεταριάτου και τις διεκδικήσεις "εθνικής αποκατάστασης" στους θύλακες της Δυτ. Όχθης και της Γάζας ή σε όλη την έκταση της Παλαιστίνης, η Ιντιφάντα πάνω από όλα αντλεί από την πηγαία διεκδίκηση των καταπιεσμένων για ζωή, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Και για τούτο άλλωστε δεν συνάδει κι έρχεται αντιμέτωπη με τους ευρύτερους σχεδιασμούς της παγκόσμιας κυριαρχίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μια λεύτερη Παλαιστίνη για όλους, σε έναν λεύτερο κόσμο, χωρίς αφεντικά, σύνορα και κράτη...

@. 15/4/02
Αναρχικό Δελτίο, νο 15, Απρίλης-Μάης '02

Παλαιστίνη, η Ιντιφάντα στη δίνη του πολέμου και της "ειρήνης"...

Εκεί που σταματάει ο πόλεμος των αφεντικών αρχίζει η "ειρήνη" τους...

Αλληλεγγύη στην Ιντιφάντα (Aπό το αναρχικό δελτίο νο 16 Ιούνης ΄02)

 18 μήνες Ιντιφάντα

 

 

 

Ο ''ΑΟΡΑΤΟΣ" ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

...ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

TO
ΙΡΑΚ, Η ΣΟΜΑΛΙΑ, Η ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, Η ΥΕΜΕΝΗ, O ΛΙΒΑΝΟΣ...
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Aμερικανικός στρατός και στον Καύκασο...

 

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗN ΤΟΥΡΚΙΑ

 Συνεχόμενες διώξεις στην Σουηδία για τα γεγονότα στο Γκέτεμποργκ τον Ιούνιο του 2001
Ενημέρωση από την Solidaritygroup Gothenburg 17/1/02

 Aναρχική παρέμβαση - εκδήλωση,11/1 στο Πολυτεχνείο,
και πορεία 12/1/2001, από το Θησείο στα Προπύλαια

ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αστυνομική εισβολή, στις 17/1, στην κατάληψη Vrankrijk του Άμστερνταμ
μετά τη σύλληψη Ισπανού ακτιβιστή κατηγορούμενου για σχέσεις με την ΕΤA
&
Η ομάδα 'Los Torras Borras' επισκέπτεται το ισπανικό προξενείο και το σπίτι του δημάρχου

Δευτέρα 14/1. Στο York της Πενσυλβάνιας (ΗΠΑ) ναρχικοί, μαύροι, πορτορικάνοι, εβραίοι και
άλλοι λευκοί αντιρατσιστές επιτέθηκαν σε συγκέντρωση φασιστών και τους έδιωξαν απ' την πόλη...
Baltimore IMC, infoshop.org, ainfos.ca

Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2001 ο αναρχκός Horst Fanatazzini βρέθηκε νεκρός στις φυλακές της Μπολώνια

 Για τη δίκη των αναρχικών Μichele Pontollilo, Claudio Lavazza, Giovanni Barcia και Giorgio Rondriguez
στην Κόρντομπα της Ισπανίας (16 Σεπτέμβρη '01)