Δημοσιεύτηκε στα αγγλικά στο www.ainfos.ca - 20/12/01:
"o.s.l." <libertaria@infovia.com.ar>

Επείγον: Η OSL για τις λαϊκές διαμαρτυρίες στην Αργεντινή ώρα 08:24 π.μ.

Σύντροφοι όλου του κόσμου: επιλέξαμε αυτό το μέσο για να αποκαλύψουμε τα τελευταία γεγονότα.

Τις τελευταίες δύο μέρες οι λεηλασίες σε ολόκληρη την Αργεντινή δεν έχουν σταματήσει. Σήμερα το πρωί έγιναν στόχοι της απελπισίας των ανθρώπων τα σούπερ-μάρκετ στην περιοχή του Μπούενος Άιρες.

Ως το μεσημέρι είχαν ξεσπάσει οι πρώτες απόπειρες λεηλασίας στο Μπουένος Άιρες και η αστυνομία αντεπιτέθηκε στους διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.

Μέχρι το βράδυ το Κογκρέσο είχε αφαιρέσει τις υπερ-εξουσίες του υπουργού Καβάγιο και ο πρόεδρος Ντε λα Ρούα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας για τριάντα ημέρες. Η απάντηση του κόσμου δεν άργησε να έρθει. Οι δρόμοι άρχισαν να γεμίζουν από άντρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, κάποιοι με τα πόδια, άλλοι με αυτοκίνητα, … με ξύλα και φωτοβολίδες. Η Plaza de Mayo γέμισε ασφυκτικά, σε κάθε συνοικία μαθαίναμε πληροφορίες από συντρόφους μας: πρέπει να συντρίψουμε την κατάσταση πολιορκίας, πρέπει να ξεφορτωθούμε την κυβέρνηση. Τώρα ετοιμαζόμαστε να προχωρήσουμε προς την Plaza de Mayo, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το μέσο (το Red Libertaria) για να προσφέρουμε στους συντρόφους μας μια μαρτυρία των τελευταίων ωρών στην Αργεντινή.

Το μεσημέρι θα ανανεώσουμε την ενημέρωση για την κατάσταση.

ORGANIZACION SOCIALISTA LIBERTARIA
En la Calle, the organ of organized anarchism

* * *

Δημοσιεύτηκε στα αγγλικά στο www.ainfos.ca - 20/12/01:

Επείγον Μήνυμα από την OSL - ώρα 8:51 π.μ.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία μόλις ανάγκασε διακόσιους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την Πλατεία Μάη. Πέντε ή έξι "Μητέρες της Πλατείας Μάη" χτυπήθηκαν, ανάμεσά τους και η Hebe de Bonafini. Οι λεηλασίες στο Rosario συνεχίζονται. Οι αριθμοί που αναφέρονται είναι 16 νεκροί σε όλη τη χώρα και 1.210 συλληφθέντες με βάση το στρατιωτικό νόμο.

OSL, Buenos Aires
Publishers of En La Calle, the voice of organised anarchism.

Translation by Apoyo Mutuo
internacional@red-libertaria.org
www.red-libertaria.org

* * *

Δημοσιεύτηκε στα αγγλικά στο www.ainfos.ca - 20/12/01:
From "Christopher" <christopher@red-libertaria.org>

Buenos Aires - ώρα 14.30
Επείγον μήνυμα από την OSL

Oι εικόνες μιλούν από μόνες τους και ο κόσμος μπορεί να κρίνει με την πρώτη ματιά. Δίνεται μάχη για να κρατηθεί κάθε τετραγωνικό μέτρο της κεντρικής Plaza de Mayo. Ενάντια στους σφετεριστές: την έφιππη αστυνομία, τις αντλίες νερού που υπερασπίζονται τους πολιτικούς/μπιζνεσμεν και τους μπίζνεσμεν/πολιτκούς που έχουν μετατρέψει τη λεηλασία σε τρόπο ζωής και την καταστολή σε σπορ.

Η OSL θα δράσει στις 20.00 σε μια πορεία προς την Plaza de Mayo, μαζί με άλλες κοινωνικές οργανώσεις. Εντωμεταξύ, αναρχικοί αγωνιστές δίνουν μάχη με την αστυνομία από το πρωί στην Plaza de Mayo.

Οι δυνάμεις της τάξης βρίσκονται εκεί γιατί αυτό πληρώνονται να κάνουν: να το βουλώνουν και να υπακούν. Εμείς θα είμαστε εκεί με την πεποίθηση πως ένας άλλος τρόπος ζωής είναι εφικτός, και για αυτό αγωνιζόμαστε!

Salud!
Arriba los que luchan!
OSL.

Translation by Apoyo Mutuo
internacional@red-libertaria.org
www.red-libertaria.org

* * *

Δημοσιεύτηκε στο argentina.indymedia.org - 20/12/01:

Mάχη για το Buenos Aires
Nicolas

Μαρτυρία από την Plaza de Mayo

Σύντροφοι,

Κατάφερα να γυρίσω από τη μάχη. Είμαι πολύ κουρασμένος για να γράψω μια ολοκληρωμένη αναφορά, αλλά θα το κάνω αύριο, μόλις ξυπνήσω.

Παρόλ’ αυτά θέλω να πω πως αυτό ήταν πολύ πέρα από οτιδήποτε άλλο έχω δει στο παρελθόν (πέρα απ’ το Κεμπέκ, το Γκέτεμποργκ, τη Γένοβα κ.λπ). Προσπαθήσαμε συγκρουόμενοι να φτάσουμε στην Plaza de Mayo (όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο). Οι σκληρότερες συγκρούσεις που έχω δει. Όπως έγραψε η OSL, ήταν βήμα με βήμα, μέτρο - μέτρο. Πέτρες ενάντια σε δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, τανκς, νερό, άλογα, ό,τι θες. Σε κάποιες περιπτώσεις οι μπάτσοι υποχωρούσαν.

Βάλαμε μπροστά όσα οδοφράγματα μπορούσαμε, φτάσαμε μέχρι τη γωνία της Πλατείας. Πραγματικά πίστεψα πως θα παίρναμε το προεδρικό μέγαρο, και έτσι παλεύαμε σαν να ήταν η τελική μάχη. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Αλλά παλεύαμε για 7 ώρες συνέχεια, μπρος-πίσω. Απίστευτη ένταση. Ανάμεσα στους ανθρώπους βρίσκονταν πολλοί διαφορετικοί: δύο χιλιάδες αριστεριστές (από την πορεία μας η οποία δέχτηκε επίθεση μόλις ένα τετράγωνο αφού ξεκίνησε), νέοι που ήταν απλά εξοργισμένοι, γέροι εργάτες (άνθρωποι 50 και 60 χρονών με μαντήλια και πέτρες), άνθρωποι με τα κοστούμια και τις γραβάτες τους, κατευθείαν απ’ τη δουλειά, ''όλοι''.

Τράπεζες και πολυεθνικές καταστράφηκαν τελείως και πάρα πολλές κάηκαν ολοσχερώς. Φλεγόμενα οδοφράγματα κυριολεκτικά παντού (εκατοντάδες). Καθώς προχωρούσαμε οχυρώναμε κάθε πάροδο για να μη δεχτούμε επίθεση από πίσω. Τελικά, άρχισαν οι λεηλασίες και ήταν πραγματικά κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι έχω δει μέχρι τώρα. Σε κάποια στιγμή καραμέλες πετούσαν στον αέρα (ήμουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου και κυριολεκτικά έβρεχε καραμέλες πάνω μου).

(…)

4 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης. Αυτό ανεβάζει τους νεκρούς από τις 3-4 τελευταίες μέρες σε 20.

Ο πρόεδρος παραιτήθηκε, για άλλη μια φορά σήμερα έγιναν μαζικές λεηλασίες.

Υπάρχουν περίπου 1200 συλληφθέντες. Φήμες για 2 μπάτσους νεκρούς (με τα μάτια μου είδα κάποιον να φεύγει τρέχοντας κρατώντας δύο αστυνομικές στολές).

(…)

Nicolas

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε και στο αθηναϊκό indymedia)

* * *

Δημοσιεύτηκε στα αγγλικά στο www.ainfos.ca - 21/12/01:
"Chris Robinson" <christopher@nodo50.org>

3 νεκροί στην Plaza de Mayo (ώρα 17.00)

Μαρτυρία από τον κοινωνικό πόλεμο στο Μπούενος Άιρες.

Οι υπηρεσίες υγείας (SAME: Servicio de Asistencia MEdica) επιβεβαίωσαν τρεις θανάτους που προκλήθηκαν από την αστυνομική καταστολή στην "εκκαθάριση" της Plaza de Mayo.

Ο αγώνας είναι και συμβολικός. Η "κατάληψη" της Plaza de Mayo αντιπροσωπεύει την κατάληψη του χώρου που λαμβάνονται οι εθνικές αποφάσεις. Για αυτό το λόγο, τόσο η κυβέρνηση όσο και η λαϊκή αντίσταση δίνουν μεγάλη σημασία στο να πάρουν αυτό το κομμάτι γης, που είναι σύμβολο των σημαντικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί στην ιστορία της Αργεντινής.

Μέχρι στιγμής η πλατεία έχει εκκαθαριστεί από διαδηλωτές. Οι τελευταίες αναφορές από συντρόφους μας μιλούν για μεμονωμένους διαδηλωτές στις περιοχές "once", "obelisco", "congreso" και τα περίχωρα.

Το κάλεσμα για πορεία στις 20.00 προς την Plaza de Mayo ισχύει.

Salud!
Arriba los que luchan!

OSL - Periodico EN LA CALLE, organo de difusiσn del anarquismo organizado.

* * *

Δημοσιεύτηκε στο thessaloniki.indymedia.org - 24/12/01:

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι που εκφράζετε την διεθνή αλληλεγγύη, salud!

έχουμε ένα νέο κάλεσμα σήμερα το απόγευμα για να βγούμε στους δρόμους και να επιτεθούμε στο καθεστώς πολιορκίας από την πλευρά του κράτους. η διαδήλωση των motoqueros, ποδηλατών, διαλύθηκε βίαια. αυτό συνέβη μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Rodriguez Saa. εμείς πρόκειται να αντισταθούμε σε αυτή τη μετάβαση. οι σύντροφοί μας δεν σκοτώθηκαν για την διαφθορά και το έγκλημα, για να αναδιοργανωθεί η κοινωνία μας με βάση αυτά και να συνεχίσει να βυθίζεται μέσα στη σήψη κάνουμε έκκληση να παραμείνουν οι σύντροφοι σε όλο τον κόσμο σε εγρήγορση και σας καλούμε να δράσετε στις πρεσβείες της Αργεντινής σε όλο τον κόςμο. διώξαμε τον Cavallo και τον De La Rua αλλά όχι για να αντικαθιστούν από τις συμμορίες των Μενεμιστών.

OSL
libertaria@infovia.com.ar

* * *

Δημοσιεύτηκε στα αγγλικά στο www.ainfos.ca - 24/12/01:
"Christopher" <christopher@red-libertaria.org>

Μήνυμα από την OSL - Argentina
libertaria@infovia.com.ar

"Si el corazοn se quiere romper, que en su sangre te banen sus pedazos."

Αγαπητοί σύντροφοι της διεθνούς αλληλεγγύης, salud!

Σήμερα κλείσαμε το κεφάλαιο της λαϊκής εξέγερσης στην Αργεντινή. Αυτή φυσικά είναι μια αυθαίρετη άποψη, αλλά είναι η άποψη της OSL.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, με μεγάλη προσπάθεια, σπάσαμε τις προσπάθειες της μυστικής υπηρεσίας του Κράτους και της αστυνομίας να διαδώσουν το φόβο και τον πανικό μέσα από συνεχείς ανακοινώσεις που ανέφεραν πως γειτονιές επιτίθενται σε άλλες γειτονιές και τις λεηλατούν. Ήταν ζήτημα συζήτησης για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τη συλλογική ψύχωση, να αγωνιστεί ενάντια στην παράνοια και το φόβο και να προταθεί η αυτό-οργάνωση για να καταπολεμηθεί ο πανικός.

Αυτός ο πανικός ήταν επικεντρωμένος μόνο σε τρεις γειτονιές, ενώ στην αστική περιοχή υπάρχουν εκατοντάδες.

Την αυγή πήγαμε στο σπίτι που ζούσε ο Petete. To μεσημέρι ξεκίνησε η κηδεία, με χίλια άτομα. Περπατήσαμε πάνω από έξι χιλιόμετρα κάτω από ένα λαμπερό ήλιο. Η κηδεία του Petete, ενός λαϊκού αγωνιστή, συντρόφου και φίλου, έδωσε τον τελευταίο τόνο στην ορκωμοσία του Adolfo Rodriguez Saa στη θέση του Προέδρου. Οι Περονιστές κυβερνούν πάνω στους νεκρούς του λαού. Οι άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για να τους ξεφορτωθούν. O Petete τους μισούσε και θα συνέχιζε να τους αρνείται, θα πετούσε μια τελευταία πέτρα εναντίον τους με την τελευταία δύναμη που θα του έμενε.

Δεν πλησιάσαμε το φέρετρο για μια τελευταία ματιά, η τελευταία εικόνα του που έχουμε είναι η αιχμηρή ειρωνεία στο χαμόγελό του. Ούτε ρίξαμε χώμα στον τάφο του, γιατί δεν θέλαμε να είναι η τελική αναχώρηση, απλά είπαμε “ciao” και κλάψαμε, κλάψαμε πολύ και ελεύθερα, και το ίδιο πολύ θα μας λείψει, και το ίδιο πολύ πρέπει να εκδικηθούμε, με δικαιοσύνη και από τα κάτω. Αυτή η μέρα θα έρθει με ένα χαμόγελο.

ORGANIZACION SOCIALISTA LIBERTARIA.
Newspaper EN LA CALLE the organ of news of organised anarchism.

ΥΓ. Με αυτό το μήνυμα κλείνουμε τη σειρά των μηνυμάτων μας. Ξεκινήσαμε ήδη τη δουλειά της ανασυγκρότησης και του συντονισμού με άλλες οργανώσεις και ανθρώπους. Από δω και στο εξής τα μηνύματά μας θα είναι τα κανονικά που στέλνει η OSL στο Red Libertaria.

Arriba los que luchan!

* * *

POR TODOS NUESTROS MUERTOS,
NI UN SEGUNDO DE SILENCIO!
UNA VIDA DE LUCHA!!