Aρχική σελίδα

Παγκοσμιο-ποίηση!!

Αναρχική σελίδα αντιπληροφόρησης και δράσης

20-22 ΑΠΡΙΛΗ, Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Στις 20 με 22 Απρίλη θα συγκεντρωθούν στην Ουάσιγκτον χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη χώρα -τις ΗΠΑ- για να συμμετάσχουν στην κορύφωση των κινητοποιήσεων που έχουν οργανωθεί:

- Ενάντια στη σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, που πραγματοποιείται τις ίδιες ημέρες στην πόλη, στον απόηχο της εξέγερσης στην Αργεντινή και υπό το βάρος του ρόλου αυτών των θεσμών στην λεηλασία της χώρας.

- Ενάντια στον πόλεμο που έχει επεκταθεί με την “εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας”, με τις στρατιωτικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και αλλού, καθώς και μέσα στις ΗΠΑ με τον έλεγχο, την καταστολή και τις φυλακίσεις.

- Ενάντια στην εξελισσόμενη πολιτικοστρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, με τη στρατιωτική βοήθεια και εκπαίδευση που παρέχουν στα προσκείμενά τους καθεστώτα και ειδικότερα με το Σχέδιο Κολομβία.

- Σε αλληλεγγύη με την Ιντιφάντα και ενάντια στην επίσκεψη τις ίδιες ημέρες στην Ουάσιγκτον του πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός με την πλέον κτηνώδη βία δολοφονεί και συλλαμβάνει χιλιάδες παλαιστίνιους, καταστρέφει τους τόπους και τους οικισμούς τους.

Οι κινητοποιήσεις έχουν οργανωθεί από διαφορετικές πρωτοβουλίες, αλλά σε μεγάλο βαθμό συναντιούνται και συντονίζονται στους δρόμους. Αναρχικοί, αντιεξουσιαστές και άλλοι αντικαπιταλιστές προωθούν την ανατρεπτική τους οπτική και την συγκρουςιακή δράςη μέσα σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Οργανώνουν την συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις του Σαββάτου 20 Απρίλη, όπου χωριστές πορείες (αντιπολεμική, ενάντια σε ΠΤ και ΔΝΤ, σπουδαστών, αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη) θα συγκλίνουν την ίδια ώρα απέναντι από το Καπιτώλιο. Προωθούν τη συγκρότηση αντικαπιταλιστικού μπλοκ τη Δευτέρα 22 Απρίλη στη κεντρική συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του Σαρόν. Ενώ παράλληλα γίνονται καλέσματα για την ανάπτυξη μαχητικών πρωτοβουλιών άμεσης δράσης.

- Κάλεσμα για Αντικαπιταλιστική Δράση Ενάντια στον Σαρόν και το Ρατσισμό...
(A22 Collective)

- 20 Απρίλη - Κάλεσμα για Επαναστατικά Αναρχικά Μπλοκ Δράσης...
(Black Star Anarchist Collective)

*

Για αναλυτικό πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:

http://dc.indymedia.org/april2002.php3

Άλλες σελίδες σχετικές με τις κινητοποιήσεις:

A22 Collective - http://www.mashriq.org/A22
Anti-Capitalist Convergence -
http://www.abolishthebank.org/en/index.html
Campaign Sustain -
http://www.sustaincampaign.org
Colombia Mobilization -
http://www.soaw.org/A22.htm
Mobilization for Global Justice -
http://www.globalizethis.org/s30/
United We March -
http://www.a20stopthewar.org/

*

Κάλεσμα για Αντικαπιταλιστική Δράση
Ενάντια στον Σαρόν και το Ρατσισμό

Ένας πόλεμος διεξάγεται αυτή τη στιγμή ενάντια στον παλαιστινιακό λαό από το κράτος του Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρωταρχικό τους κίνητρο δεν είναι να προστατέψουν το Ισραήλ, αλλά να προστατέψουν την ελιτ και τα προγράμματά τους για την παγκοσμιοποίηση των εταιρειών. Ο ισραηλινός στρατός διώχνει τους ανθρώπους από τα σπίτια τους και σκοτώνει αθώους εν ψυχρώ, ενώ οι Παλαιστίνιοι μάχονται για να κρατήσουν τη γενέτειρά τους. Αυτός ο πόλεμος χρηματοδοτείται με δολάρια από την αμερικάνικη φορολογία, και κατευθύνεται από τον εγκληματία πολέμου Αριέλ Σαρόν που υποστηρίζει πλήρως τις θηριωδίες που διαπράττονται από τον ισραηλινό στρατό.

Αρνούμαστε να υποστηρίξουμε αυτή τη ρατσιστική κτηνωδία, η οποία έχει οδηγήσει σε χιλιάδες θανάτους και έχει αφήσει άστεγους πολύ περισσότερους ανθρώπους. Σκοπεύουμε να εκφράσουμε την αντίστασή μας, με οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο, στην ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών περιοχών και στο καπιταλιστικό σύστημα που διαιωνίζει αυτού του είδους τη βία.

Στις 22 Απρίλη, ο Αριέλ Σαρόν θα έρθει στην Ουάσιγκτον για να μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC). Η συλλογικότητα Α22 καλεί σε μαχητική, αντικαπιταλιστική δράση αυτή την ημέρα, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον εγκληματία πολέμου Σαρόν και την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης. Δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε τις ρατσιστικές πολιτικές του Σαρόν, το κράτος του Ισραήλ και τον κύριο υποστηρικτή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, την AIPAC.

Καλούμε εκείνους που ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν μαζί μας στην άμεση δράση, ή να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες συγγένειας και να εκτελέσουν αυτόνομες δράσεις. Επίσης καλούμε στον σχηματισμό ενός αντικαπιταλιστικού μπλοκ στη διαμαρτυρία έξω από το συνέδριο της AIPAC, στην οποία συμμετέχουμε μαζί με πολλές άλλες ομάδες για να καταγγείλουμε τις πολιτικές του εγκληματία πολέμου Σαρόν.

Δεν μπορούμε να μένουμε πλέον σιωπηλοί. Η κατάσταση στις κατεχόμενες περιοχές χειροτερεύει κάθε μέρα, και δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η καθοδηγούμενη από το κράτος τρομοκρατία.

Εφόσον σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε μαχητική άμεση δράση για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας, υποστηρίζουμε μια ποικιλία τακτικών και ζητάμε από οποιονδήποτε αντιτίθεται στον πόλεμο ενάντια στην Παλαιστίνη, να δείξει την αντίθεσή του στις 22 Απρίλη με οποιουδήποτε μέσο θεωρεί αποτελεσματικό.

Μολονότι καταδικάζουμε τις πολιτικές του Αριέλ Σαρόν και του ισραηλινού στρατού, δίνουμε έμφαση στο ότι δεν είμαστε ενάντια στον Ιουδαισμό ή τους Εβραίους. Στην πραγματικότητα, ζητάμε έναν κόσμο όπου σε όλες τις θρησκείες και τις κουλτούρες να δίνεται η ευκαιρία να ακμάσουν, ελεύθερο από την καταπίεση των κυβερνήσεων και των θεσμών που προάγουν το φόβο, το μίσος και τον πόλεμο.

Η συλλογικότητα Α22 θα οργανώσει μια συνάντηση το βράδυ του Σαββάτου 20 Απρίλη, για να σχεδιάσουμε τις δράσεις μας. Ο τόπος της συνάντησης θα ανακοινωθεί σε επόμενη ημερομηνία. Οι ομάδες συγγένειας θα έπρεπε να στείλουν κάποιον σε αυτή τη συνάντηςη για να συζητήσουμε μερικά προσχεδιασμένα σενάρια. Για ενημερώσεις και περισσότερες πληροφορίες http://www.mashriq.org/A22 (...)

Συλλογικότητα A22 (απόδοση στα ελληνικά από τους Solidarios)

*

20 Απρίλη, Κάλεσμα για Επαναστατικά
Αναρχικά Μπλοκ Δράσης

Στις 20 Απρίλη, φέρτε την Ιντιφάντα σπίτι!

Στις 20 Απρίλη του 2002 παρουσιάζεται μια ευκαιρία κλειδί στο συνεχιζόμενο αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και το κράτος. Ενώ χιλιάδες θα κατακλύζουν τους δρόμους της Ουάσιγκτον για τις επόμενες μέρες, το Σάββατο θα είναι το κρίσιμο σημείο για μια ιστορική συνάντηση, τόσο αριθμητικά όσο και από άποψη δράσης.

Για αυτό το λόγο, είναι βασικό να παρουσιαστεί η ενεργητική αντίσταση σαν μια βιώσιμη επιλογή στις 20 Απρίλη. Μέχρι σήμερα, η μεγάλη πλειοψηφία των αναρχικών συμφωνεί με βεβαιότητα ότι οι επιτρεπόμενες (από τις αρχές) πορείες και συλλαλητήρια δεν παρέχουν καμία υπόσχεση για επαναστατική κοινωνική αλλαγή.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν παγίδες που πρέπει να αποφευχθούν. Δεν επιθυμούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τους λιγότερο μαχητικούς συντρόφους μας, και οι περιςσότεροι από εμάς δεν έχουμε καμιά διάθεση να πέσουμε στις νομικές παγίδες που προσεκτικά έχουν προετοιμαστεί για μας από τους αρχιτέκτονες του εσωτερικού “πολέμου κατά της τρομοκρατίας”.

Ένας αριθμός επιλογών παραμένει για καλά προετοιμασμένες ομάδες συγγένειες και ευρύτερες ομαδοποιήσεις. Εδώ, παρουσιάζουμε λίγες από τις πλέον προφανείς (εκείνες τις οποίες οι μπάτσοι θα έχουν μαντέψει χωρίς εμείς να πούμε τίποτα):

(1) ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ: Ευτυχώς (...), η Ουάσιγκτον είναι γεμάτη από γραφεία εταιρειών και πολιτικά λόμπυ που σχετίζονται με το ελεύθερο εμπόριο, με το μιλιταρισμό, περιλαμβανομένου του Σχεδίου Κολομβία και του Σιωνισμού, με το νεοφιλελευθερισμό, από την Αφρική μέχρι τις Άνδεις, και με κάθε είδους οικολογική καταστροφή και ανθρώπινη καταπίεση. Μη σκέφτεστε τόσο μεγαλεπίβολα - στην AIPAC (Αμερικανο-Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων) είναι ίσως λίγο δύσκολο να τα βγάλετε πέρα. Όμως την ίδια ώρα μπορείτε σίγουρα να βρείτε κάτι καλύτερο από τα καταστήματα Starbucks στη γωνία!

(2) ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: Κοιτάξτε όλες τις προτάσεις που αναφέρονται στις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ. Φυσικά, μπορείτε να σκεφτείτε να χτυπήσετε πολλαπλούς στόχους μικρότερης κλίμακας, εφόσον κινήστε γρήγορα και φροντίζετε να βρίσκεται κάποιο μπλοκ στην κάθε πλευρά της ομάδας συγγένειας ή της ευρύτερης ομαδοποίησής σας.

(3) ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ: Πως μπορείτε να φέρεται τη μεγαλύτερη αναστάτωση στην Ουάσιγκτον και να δώσετε μια μικρή γεύση στην διαχείριση Μπους τι θα αντιμετωπίσει το χρόνο που έρχεται; Ακόμα καλύτερα, πως μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να συλληφθείτε; (Υπόδειξη: Θα μένατε κατάπληκτοι από το πόσο γρήγορα μπορεί μια ντουζίνα ανθρώπων να στήσει ένα γερό οδόφραγμα χρησιμοποιώντας παρκαρισμένα αυτοκίνητα, (...), κουτιά διακίνησης εφημερίδων, αφημένους πάγκους ή κάδους απορριμμάτων, πριν μετακινηθεί στην επόμενη στρατηγική διασταύρωση).

Ως μια μικρή ομάδα συγγένειας μέσα σε μια μεγαλύτερη ομαδοποίηση, κάνουμε τα δικά μας δημιουργικά σχέδια για να μεταφέρουμε το πνεύμα από τους καταυλισμούς των προσφύγων μέσα στην Ουάσιγκτον. (Συγγνώμη, μπάτσοι, αλλά δεν πρόκειται να φοράμε μαύρα) Καλούμε τους συντρόφους μας αναρχικούς να πράξουν παρομοίως και να συμμετάσχουν σε μια Ιντιφάντα στην περιοχής μας.

Ας ξεκινήσουμε για τους δρόμους!

Αναρχική Συλλογικότητα Μαύρο Αστέρι, 10 Απρίλη ’02 (μετάφραση- απόδοση από τους Αλληλέγγυους Αναρχικούς-Solidarios)
http://dc.indymedia.org/front.php3?article_id=20175