Αναρχικό Δελτίο, νο 41, Οκτώβρης 2006

[Σχόλια και Άλλα]  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Λόγω της χρονικής απόστασης αυτού του φύλλου από το προηγούμενο του καλοκαιριού καθώς και της πληθώρας των ζητημάτων που μας απασχόλησαν, μόνο ένα μέρος τους ήταν δυνατόν να συμπεριληφθεί στην ύλη του Δελτίου κι ένα άλλο παρά τη σημασία του και την επικαιρότητα να μείνει εκτός.
Μιλώντας ειδικότερα για τα παραπολιτικά φαινόμενα τύπου “Βροντάκηδων και Φουρτουνάκηδων” στο “χώρο” των Εξαρχείων τα οποία επαναλαμβάνονται παίρνοντας νέες διαστάσεις, δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Απελπισμένες καταστάσεις που από καιρό πια μας αφήνουν αδιάφορους. Και όσον αφορά την ακούσια εμπλοκή μας στις αγχωμένες προσπάθειες κάποιων να εμφανιστούν ως οι “πρώτοι του χωριού” οι απαντήσεις από μέρους μας δόθηκαν, και παλιότερα και πρόσφατα.
Αυτό που αξίζει να προσθέσουμε είναι ότι τα “συμβαίνοντα” είναι συμπτώματα κι απότοκα μιας ευρύτερης κοινωνικής κατάστασης αφασίας και εκφυλισμού διάχυτης παντού και αυτό το οποίο αξίζει να κάνουμε είναι να επιμείνουμε σθεναρά στην προσπάθεια συλλογικοποίησης και κοινωνικοποίησης των αντιστάσεων μας, κόντρα στον ολοένα πιο αδιεξοδικό και επιθετικό ατομικισμό, και τις παρενέργειές του...

Παιδιά “πάρτε μαζί σας νερό, το μέλλον έχει πολλή ξηρασία”.

Ένας σύντροφος από το Αναρχικό Δελτίο

 

*

s