Αναρχικό Δελτίο, νο 41, Οκτώβρης 2006

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ
(και όχι μόνο...)

"Λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν κάνουν τίποτα"

Τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη '06, απολογήθηκα στην ανακρίτρια για την υπόθεση δύο (2) εμπρησμών, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η "οργάνωση αντιφασιστική δράση".

Πρόκειται για τις απόπειρες εμπρησμού των "παλιών" γραφείων της νεοναζιστικής οργάνωσης "χρυσή αυγή" και του Α.Τ.Μ. του υποκαταστήματος της εθνικής τράπεζας στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα.

Λέω απόπειρες εμπρησμού γιατί, σύμφωνα και με την ανακρίτρια, "δεν συνίσταται κακουργηματικού τύπου εμπρησμός, εφόσον η βενζίνη ήταν το μοναδικό υλικό που κάηκε. Οι δε εστίες φωτιάς σβήστηκαν από έναν πολίτη με έναν κουβά νερό στα γραφεία και από έναν αστυνομικό στην τράπεζα...Οπότε, από τούς εμπρησμούς, δεν προκύπτει κίνδυνος για ανθρώπους" (ή μπάτσους...). Παρ' όλα αυτά βρέθηκα να αντιμετωπίζω το γνωστό "πακέτο κακουργημάτων", το οποίο μάλλον έχει γίνει μόδα στους δικαστικούς κύκλους εναντίον των αναρχικών...

Όμως, το αρχικό ασφ-αλήτικο σχέδιο προέβλεπε να ανακριθώ για οκτώ εμπρησμούς της οργάνωσης που προανέφερα! Τα συγκεκριμένα παράσιτα της κοινωνίας, που ζουν απ' τους φόρους μας, επέλεξαν από τις πραγματικά διπλάσιες ενέργειες της "αντιφασιστικής δράσης", εκείνες που ταίριαζαν σαν μέθοδο δράσης με τις δύο που με κατηγορούν (βενζίνη και στουπιά).

Δυστυχώς γι' αυτούς, το σχεδιάκι τους ήταν πολύ πρόχειρο για να περάσει...

Οι δε πουτάνες της νόησης, που η πένα τους μόνο ψέματα γράφει, οι δημοσιογράφοι, με νύχια και με δόντια εντοπίζουν κάτω από κάθε πέτρα "τρομοκρατικές οργανώσεις" και τους "ληστές με τα μαύρα"... μάτια, μαύρα ρούχα και τρίχες (μαύρες) κατσαρές, αποδεικνύοντας καθημερινά το δεύτερο συστατικό του "λειτουργήματος" τους: ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ!

Κάπως έτσι ενεπλάκησαν στην υπόθεση άλλοι τέσσερις άνθρωποι... για χατίρι του υπερβάλλοντα ζήλου κάθε είδους χαφιέ επί πληρωμή.

Το συμπέρασμά μου σε γενικές γραμμές είναι ότι όλοι τους προσπάθησαν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι...γιατί μυγάκια είναι τα "δείγματα αποτυπωμάτων μου σε πλαστικό μπουκάλι νερού" και άγνωστα έντομα οι ρουφιανοφασιστοπρεζάκηδες "αυτόπτες μάρτυρες"... ο νοών νοείτω.

Όσον αφορά την ανάκρισή μου, ρωτήθηκα αν γνωρίζω τους συγκατηγορουμένους μου, αν ανήκω στην συγκεκριμένη οργάνωση, ποια είναι η γνώμη μου για τις ενέργειές της και αν ανήκω στον αναρχικό χώρο…

Οι απαντήσεις μου ήταν αυτές που πιστεύω πως αρμόζουν σε κάθε αγωνιστή είτε έχει μία μέρα στο κίνημα είτε 16 χρόνια όπως εγώ...Δεν γνωρίζω, δεν μιλώ ποτέ εξ ονόματος άλλου, δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν καταδικάζω, είμαι αναρχικός!

Σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στα αστυνομικά μέτρα που υπήρχαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δεδομένου της συγκέντρωσης αλληλεγγύης δεκάδων συντρόφων-ισσών: Αρκετοί χακήδες (που και καλά ήταν για άλλη υπόθεση) που ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με γαλονά, επικεφαλής της Γ.Α.Δ.Α. , ο οποίος ήταν καθόλη την 5ωρη παραμονή μου σε ανακριτή-εισαγγελέα, σκιά μου. Επίσης υπήρχαν δεκάδες ασφ-αλήτες της "προστασίας πολιτεύματος", οι οποίοι με υποδέχτηκαν έξω από τα ανακριτικά γραφεία, με το "νάτος ο πούστης" και με αποχαιρέτησαν, εμφανώς ικανοποιημένοι από τους φασιστικούς όρους που μου επιβλήθηκαν, με το "έτσι το μουνί!"… Καθ' όλη την διάρκεια των πήγαινε-έλα, από ανακριτή- εισαγγελέα, τα συγκεκριμένα προσκοπάκια με έδειχναν στους ματάδες… Στην γκεσταπίτισα εισαγγελέα λοιπόν, μου έφυγε κάθε ενδοιασμός για το πού το πάνε! Με στυλ "άντε γαμήσου νεαρέ" (που λέει κι ο τζιμάκος), και "πολλές συμπτώσεις βλέπω ,ας πρόσεχες", μου έδειχνε το δρόμο του κορυδαλλού…Εκείνο που, ίσως, δεν έκανε τους πόθους της πραγματικότητα, ήταν το γεγονός ότι παρουσιάστηκα αυτοβούλους και η διχογνωμία με την ανακρίτρια που προανέφερα…

Όπως και να 'χει, με τους όρους που μου θέσανε (5.000 ευρώ, 4 φορές στο τμήμα κάθε μήνα, απαγόρευση εξόδου απ' την χώρα και απαγόρευση εισόδου στην Αθήνα) επιχειρούν να με αφοπλίσουν οικονομικά, συναισθηματικά, πολιτικά και πρακτικά σε επίπεδο καθημερινότητας.

Δεν θα τους κάνω την χάρη να μασήσω μπροστά σ' αυτούς τους όρους που μόνο ολοκληρωτικά καθεστώτα έχουν επιβάλει στο παρελθόν. Θα γνωρίζουν άλλωστε, πως μ' αυτή τους την πολιτική, απλά επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας για την φασιστική φύση του δήθεν δημοκρατικού συστήματος που μας έχει επιβληθεί με το έτσι θέλω!

Ούτως ή άλλως, ειδικά τον όρο για την Αθήνα θα τον σπάσω, σε ανύποπτο χρόνο, δημόσια και φανερά…

Τέλος, όσον αφορά αυτές καθ' αυτές τις ενέργειες που με κατηγορούν, το μόνο σίγουρο είναι πώς δεν τις καταδικάζω! Απεναντίας τις θεωρώ, ακόμα κι' αν δεν τις υιοθετώ, δίκαιες και αναγκαίες για την άμυνα ενός κινήματος, που δέχεται, οργανωμένα και με σχέδιο, την ολομέτωπη επίθεση κράτους και "παρακράτους".

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ… ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Γιάννης Χ.

Υ.Γ. το παρόν κείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του αυτόνομου-αντιεξουσιαστικού-αναρχικού κινήματος. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλω να οικειοποιηθεί από τους κάθε λογής αυτόκλητους "υπερασπιστές" μας (συν, δίκτυο και "αντί"εξουσιαστική κίνηση).

Υ.Γ.2 Ευχαριστώ από καρδιάς όσους-ες, ασχολούνται με την υπόθεσή "μου"…
Επίσης, θεωρώ πώς αν δεν υπάρχουν αντιστάσεις, οι συγκεκριμένοι "όροι" ίσως γίνουν στο μέλλον καθεστώς για όλους μας…

 

*