Αναρχικό Δελτίο, νο 41, Οκτώβρης 2006

[Σχόλια και Άλλα] 

Στο δρόμο ενάντια στα μεταλλαγμένα και τη βιο-τεχνολογία

 

Περίπου 600 άτομα συμμετείχαν στην πορεία που έγινε το Σάββατο 7 Οκτώβρη ενάντια στο 3ο συνέδριο Βιοτεχνολογίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθηνά. Την πορεία καλούσαν αντιεξουσιαστικές και οικολογικές συλλογικότητες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Κρήτη, Γιάννενα κ.α. Η πορεία ξεκίνησε από την πλ. Κουμουνδούρου και κατευθύνθηκε προς το συνεδριακό κέντρο ΑΘΗΝΑΙΣ όπου διεξάγονταν το συνέδριο και το οποίο είχαν αποκλείσει τα ΜΑΤ.

Το συνέδριο, που σκοπός του ήταν η υποστήριξη της γενετικής μηχανικής και η προώθηση των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην παραγωγή και την κατανάλωση, οργάνωσε η εταιρεία Βionova που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα 1.500 εταιρείες βιοτεχνολογίας και πραγματοποιήθηκε με χορηγούς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ και υπό την αιγίδα των υπουργείων Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης και Εξωτερικών.

Στη διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα όπως- "πατέντες στα γονίδια/ εκπτώσεις στην ζωή/ αντίσταση στην νέα ευγονική", "τα΄χουμε ξαναδεί τα κλωνοποιημένα/ χιλιάδες τηλεθεατές έχουν το ίδιο βλέμμα", "δεν έχουν φαντασία οι γενετιστές/ αφήστε τα πειράματα στους ποιητές", "τα μεταλλαγμένα είναι υγιεινά/ για τις εταιρίες και τα αφεντικά", "έχει λύσεις η βιοεπιστήμη/ τεχνητά χαμογέλα μεταλλαγμένη μνήμη", "μυαλό μεταλλαγμένο από τις εντολές/ σου λένε πως να ζήσεις οι πολυεθνικές"...

 

*