Αναρχικό Δελτίο, νο 36, Οκτώβρης 2005

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Οκτώβρης 2004: Μία κάμερα καταστράφηκε έξω από το χώρο που πραγματοποιούταν το φεστιβάλ της "Βαβέλ" στο Γκάζι.

8/12/04: Δύο κάμερες καταστράφηκαν στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας η πρώτη, και Πατησίων και Μάρνη η δεύτερη, από πενήντα περίπου αναρχικούς που περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα κουτιά τους και έβαλαν φωτιά ενώ έκλεισαν την οδό Πατησίων με πανό.

15/12: Μία ακόμη κάμερα καταστράφηκε από ομάδα συντρόφων έξω από τις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου.

21/12: Δύο κάμερες καταστράφηκαν από αναρχικούς στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους, και η δεύτερη Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου.

10/1/2005: Μία ακόμη κάμερα καταστράφηκε στην οδό Σαρανταπόρου στα Εξάρχεια. 20/1: Περισσότεροι από σαράντα αναρχικοί έκλεισαν τη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Παντείου με πανό: "Σαμποτάζ στα συστήματα κοινωνικού ελέγχου", και έκαψαν τα κουτιά από δύο κάμερες.

25/1: Καίγονται τα κουτιά δύο καμερών στο κέντρο της Αθήνας, στη διασταύρωση Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας το πρώτο, και στην αρχή της Καποδιστρίου το δεύτερο.

30/1: Άλλη μία κάμερα καίγεται στην περιοχή του Ν. Κόσμου.

20/2: Το κουτί κάμερας κυκλοφορίας του ΥΠΕΧΩΔΕ τυλίγεται στις φλόγες στο Αιγάλεω, στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Λυκαβηττού. Την ίδια μέρα καίγεται κάμερα στη συμβολή των οδών Λαοδικείας και Ανακρέοντος στη Νίκαια.

18/3: Στην οδό Ούλωφ Πάλμε έξω από την πύλη της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου καίγεται άλλη μία κάμερα.

17/6: Ομάδα αναρχικών αφού πρώτα έκοψε την κυκλοφορία πυρπόλησε τρεις κάμερες επί της οδού Ακαδημίας φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα.

4/7: Πέντε κάμερες καταστρέφονται σε Πετράλωνα, Χαλάνδρι, Λυκαβηττό, Ν. Χαλκηδόνα και στην οδό Τατοϊου. Άγνωστος με τηλεφώνημά του ανέλαβε την ευθύνη λέγοντας: " Οι χθεσινές επιθέσεις στις πέντε κάμερες έγιναν ενάντια στην επιτήρηση και τον έλεγχο της ζωής μας." Το ίδιο βράδυ πυρπολείται κάμερα στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη.

15/7: Περισσότεροι από 20 αναρχικοί σταμάτησαν την κυκλοφορία στην οδό Πατησίων και κατέστρεψαν την κάμερα απέναντι από το Πολυτεχνείο. Στο χώρο πετάχτηκαν τρικάκια ενάντια στα συστήματα ελέγχου.

11/10: Πυρπολούνται δύο κάμερες από ομάδα αναρχικών στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Παντείου Πανεπιστημίου.

* Ο πίνακας είναι ελλειπτικός κι αποτυπώνει μέρος των περιστατικών, όπως καταγράφηκαν σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Aρκετές επίσης κάμερες έχουν καταστραφεί από επιθέσεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στη Θεσσαλονίκη.

 

*

1