Αναρχικό Δελτίο, νο 36, Οκτώβρης 2005

Κατάληψη στο ισπανικό ινστιτούτο Θερβάντες

Αθήνα 12/7/2005

Η ποινικοποίηση κάθε αναρχικής δραστηριότητας στο όνομα της “αντι”τρομοκρατίας οδήγησε τον περασμένο Μάη δεκάδες συντρόφους και συντρόφισσες στα κελιά της Ιταλικής “Δημοκρατίας”.

Ένα μήνα αργότερα, η καταστολή χτυπάει όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σ΄ αυτούς που αντιστέκονται. Στις 25 Ιούνη στη Βαρκελώνη, η πορεία αλληλεγγύης στους Ιταλούς αναρχικούς τελειώνει πριν καν αρχίσει με αμέτρητους τραυματίες, 7 συλλήψεις και τη μέχρι σήμερα κράτηση του Ιταλού συντρόφου Alberto.

Καταλαμβάνουμε αυτή τη στιγμή το Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών, σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σ΄ όλους τους συλληφθέντες της 25ης Ιούνη στη Βαρκελώνη και τους φυλακισμένους και διωκόμενους αναρχικούς στην Ιταλία, απαιτώντας παράλληλα την άμεση απελευθέρωση του Ιταλού προφυλακισμένου συντρόφου Alberto Maria Bettini που κρατείται ακόμα στις ισπανικές φυλακές όπως και του συντρόφου Francesco Goia που βρίσκεται εδώ και καιρό φυλακισμένος από το Ισπανικό κράτος.

Καταγγέλλουμε την προληπτική κράτηση και τα μέτρα ελέγχου και καταναγκασμού ενάντια σε ανθρώπους που στέκονται αλληλέγγυοι στους κρατούμενους αγωνιστές στην Ιταλία, στην Ισπανία ή οπουδήποτε αλλού.

ΌΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ,
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Αναρχικοί/ες από το κατειλημμένο Ινστιτούτο Θερβάντες

Σημείωση: Μετά την κατάληψη στο ισπανικό ινστιτούτο ακολούθησε πορεία στην οδό Σόλωνος, μέχρι τα Εξάρχεια. Είχαν προηγηθεί η κατάληψη του ιταλικού ινστιτούτου στην Αθήνα στις 17 Ιούνη και, την ίδια μέρα, παρέμβαση αντιπληροφόρησης στα Προπύλαια, συγκέντρωση έξω από την ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα στις 8 Ιούλη και συγκέντρωση έξω από την ισπανική πρεσβεία που έληξε με πορεία στο Θησείο στις 11 Ιούλη.Ο Alberto Bettini αποφυλακίστηκε στις 28 Ιούλη.

 

 

 

 

*

1