Αναρχικό Δελτίο, νο 36, Οκτώβρης 2005

ΤΑ “ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ”
ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ο όρος "εργατικό ατύχημα" αποτελεί την πλήρη συγκάλυψη από τη μεριά των αφεντικών, μιας δολοφονίας που οι ίδιοι διέπραξαν...

29/8/05 Ο 22χρονος εργάτης Αναστάσιος Κιτσαντής, οδηγός υδροφόρου οχήματος στα λατομεία του Νάστα και του Ευθυμίου στην Πρέβεζα, έχασε το ένα του πόδι όταν το όχημα που οδηγούσε ανατράπηκε.

22/7 Ένας Πολωνός εργάτης, που δούλευε σε σιδηροκατασκευές σε αναγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή Γλύφα Χαλκίδας, έπαθε ηλεκτροπληξία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

- Ένας 20χρονος αλβανός εργάτης, στην προσπάθειά του να επιδιορθώσει βλάβη σε κολώνα της ΔΕΗ στη Σαλαμίνα έπαθε ηλεκτροπληξία και στη συνέχεια κρεμάστηκε από το σκοινί που τον προστάτευε πάνω στο στύλο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

20/7 Ο 48χρονος τεχνίτης του ΟΣΕ Μιλτιάδης Σώτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διαλυμένη τη λεκάνη και άλλα σοβαρά τραύματα. Το "ατύχημα" συνέβη όταν εγκλωβίστηκε σε μια στενή είσοδο του κεντρικού εργοστασίου του ΟΣΕ στον Πειραιά και πιέστηκε από φορείο μηχανής που έβγαινε ρυμουλκούμενο από το χώρο του εργοστασίου.

9/7 Άλλος ένας εργάτης, Πολωνός στην καταγωγή, σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία σε οικοδομή στο Παγκράτι όταν ο εργολάβος τον έβαλε στο λάκκο της οικοδομής να ενεργοποιήσει την αντλία νερού για να τραβήξει τα νερά της οικοδομής. Το ρεύμα ερχόταν από διπλανή πολυκατοικία, από πίνακα του υπογείου που δεν είχε ρελέ ασφαλείας.

8/7 Σε οικοδομή στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων, 30χρονος χειριστής γερανού σκοτώθηκε όταν ο γερανός ήρθε σε επαφή με καλώδιο της ΔΕΗ.

 

 

 

 

 

 

*

1