Αναρχικό Δελτίο, νο 36, Οκτώβρης 2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Το βράδυ της Δευτέρας 10 προς 11 Οκτωβρίου και ενώ βρισκόμασταν στο λόφο του Αι-Γιάννη στην περιοχή Δάφνης-Νέου Κόσμου, δεχτήκαμε την ξαφνική και σφοδρή επίθεση 20 τουλάχιστον μπάτσων -ένστολων και μη- που αφού κύκλωσαν τον λόφο, μπούκαραν μέσα με φακούς και πιστόλια, βρίζοντας και απειλώντας.

Μετά από την καταδίωξή μας μέσα και έξω από το λόφο και αφού πέσαν και κάποιοι πυροβολισμοί εναντίον μας συλληφθήκαμε και οδηγηθήκαμε στην Ασφάλεια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκεί παραμείναμε σε μια κατάσταση αποκλεισμού από τον έξω κόσμο (δεν επέτρεπαν τηλέφωνο σε κανέναν για πάνω από 12 ώρες, ούτε καν σε δικηγόρο) και μετά από μια σειρά εκβιαστικών ανακρίσεων και εφόδων στα σπίτια μας, μας ανακοινώθηκε το κατηγορητήριο των 6 κακουργημάτων που αφορούσαν τον εμπρησμό 2 καμερών στην περιοχή. Από την αρχή αρνηθήκαμε όλες τις κατηγορίες οι οποίες μετά την “επίσκεψή” μας στον εισαγγελέα έγιναν 3 (1 κακούργημα για κατασκευή και κατοχή μολότωφ και 2 πλημμελήματα για εμπρησμούς και φθορές).

Το ότι αρνούμαστε τη συμμετοχή μας στην συγκεκριμένη κίνηση δεν σημαίνει πως καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες αντίστασης στον γενικευμένο έλεγχο που ασκεί το κράτος στους υπηκόους του. Βιώνοντας καθημερινά τις ασφυκτικές συνθήκες των καταναγκασμών, της εμπορευματοποίησης των πάντων και της επιτήρησης που μας “προσφέρουν” απλόχερα οι ντόπιες και διεθνείς συμμορίες των αφεντικών, επιλέγουμε συνειδητά τον δρόμο της εναντίωσης σε κάθε μορφής εξουσία. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν κομμάτι του συνολικότερου κοινωνικού ανατρεπτικού αγώνα ενάντια σε ό,τι καταδυναστεύει τις ζωές μας και μας κρατάει μακριά από την ελευθερία...

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

12/10/2005, από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ
οι πέντε συλληφθέντες

Σημ: Οι πέντε συλληφθέντες σύντροφοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια στις 13 Οκτώβρη όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περισσότερων από 100 αλληλέγγυων. Οι σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

 

 

 

*

1