(Αναρχικό Δελτίο, νο 21, Μάρτης 2003)

Επιστολή της αναρχικής Βαγγελιώς Τζιούτζια
από τις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού (18/2/2003)

 

Σύντροφοι/ισσες, φίλοι/ες,

Θα' θελα κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή σας αντίστοιχα.

Σας ενημερώνω ότι απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης και ότι έγραψα ένα κείμενο για μια συνέντευξη τύπου στο Δ.Σ.Α με Φυτράκη και όποιους/ες -και αν- θέλουν από σας.

Γνωρίζω καλά ότι όλοι σας έχετε πολλές δραστηριότητες και, μετά την αντιπολεμική πορεία, πολύπλευρες και πολλαπλές σε σχέση με τους 13 συλληφθέντες. Γι' αυτό δεν θα' θελα, σε καμιά περίπτωση, να φέρω δυσκολίες στις κινήσεις σας.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι θα' θελα και προσπαθώ να δώσω δημοσιότητα, το μόνο που μπορώ να κάνω στις δύσκολες συνθήκες εγκλεισμού και της πολιτικής μου ομηρίας.

Ελπίζω να ξέρετε, και αν όχι σας το διευκρινίζω, ότι η ιδιαιτερότητα της υπόθεσής μου έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τη νομική πλευρά της. Η πολιτική της πλευρά όμως, έχει να κάνει μ' όλο το "κυνήγι μαγισσών", είτε για άτομα που είναι ήδη στη φυλακή είτε όχι, και αυτή η πλευρά αφορά ΟΛΟΥΣ μας.

Στις λίστες υπόπτων είμαστε όλοι όσοι δώσαμε τη ζωή μας, το χρόνο μας, την κεντρική ενασχόλησή μας στους κοινωνικούς και εργατικούς-εργασιακούς αγώνες, γιατί η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή -ανεξάρτητα από την πολιτική, για να μην πω ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ή ακόμα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ, πράγμα που αφορά την υποκειμενική συνείδηση του κάθε αγωνιστή/τριας, ΠΡΑΞΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ή ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- είναι που θέτει αυτό το κοινωνικό κομμάτι ως επικίνδυνο. Ο αντιτρομοκρατικός νόμος (πάνω-κάτω ίδιος σε όλες τις χώρες της δύσης), έρχεται ως συνέχεια ιστορική να καλύψει τους διωγμούς των κομμουνιστών στον εμφύλιο, των αγωνιστών κατά της Χούντας, την πάταξη του "εσωτερικού εχθρού" σε συνθήκες Δημοκρατίας.

Οι νόμοι και οι μηχανισμοί (αστυνομία-δικαστές-πολιτικοί) που εκτελούν τους νόμους είναι ίδιοι εδώ και αιώνες. Τα πρόσωπα αλλάζουν και οι προφάσεις. Στόχος τους είναι η πάταξη του κοινωνικού και επαναστατικού κινήματος, το μοναδικό εμπόδιο στα τρομοκρατικά-καπιταλιστικά σχέδιά τους.

Όμως απ' το Σιάτλ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου έχουν να δουν ένα πολύμορφο, αγωνιστικό κοινωνικό μέτωπο που πραγματικά τους φοβίζει. Έτσι καταλαβαίνουν ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι εδώ και αλλού στη δύση και η συνεχής ωμή βία και καταστολή εναντίoν αγωνιστών ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ.Έτσι και δεν με αφορά η προσωπική μου ταλαιπωρία, μπροστά στη χαρά της έμπρακτης κινηματικής βίας που μεγεθύνει το "φως" απ' τον εγκλεισμό και την ομηρία μου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σε αποτέλεσμα έμπρακτη αλληλεγγύη απ' το δυνάμωμα του κοινωνικού-επαναστατικού κινήματος. Γι' αυτό, κλείνοντας, θέλω να σας ξανατονίσω ότι δεν ζητώ τίποτα "προσωπικό", αλλά οι κινήσεις σας να είναι μέσα στα πλαίσια της δικής σας θέλησης και υποκειμενικής συνείδησης της αλληλεγγύης.

Σας ευχαριστώ,

Με άπειρη εκτίμηση
Με συντροφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Τζιούτζια Ευαγγελία

1