(Αναρχικό Δελτίο, νο 21, Μάρτης 2003)

ΕΡΓΑΤΙΚΑ "ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ"
ανθρωποθυσίες στο βωμό του κέρδους των αφεντικών

7 Μαρτίου 2003. Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα ένας εργαζόμενος στα Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου. Πρόκειται για τον 53χρονο Βασίλειο Καραβασιλείου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, έπειτα έκρηξη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στα αποδυτήρια της νέας προβλήτας του διυλιστηρίου.

Εργατικό "ατύχημα" στη Σπάρτη. Στις 28/2/2003 στο εργοστάσιο χυμοποίησης πορτοκαλιού Παπαδημητρακόπουλου που βρίσκεται στο 3ο χλμ. της εθν.οδού Σπάρτης-Γυθείου έγινε ισχυρή έκρηξη σε λέβητα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Αποτέλεσμα αυτής ήταν να τραυματιστούν 3 εργάτες, 2 έλληνες και ένας ρουμάνος ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτερα και χρειάστηκε η άμεση διακομιδή του στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.

22/2/03. Ένας ακόμα εργαζόμενος νεκρός σε εργατικό "ατύχημα". Νεκρός στο βωμό της κερδοσκοπίας των αφεντικών ο 32χρονος μεταλλεργάτης Δημήτρης Μπέρδος που σκοτώθηκε στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Για "εντατικοποίηση της εργασίας, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή και για έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφαλείας" έκανε λόγο η ΠΟΕΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου). Απεργιακή κινητοποίηση ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λάρκο και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

 

*

 

 

 

 

 

 

1