(Αναρχικό Δελτίο, νο 21, Μάρτης 2003)

Αναρχικός πυρήνας Κύπρου
-
προκήρυξη -

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ

 

Και ενώ στο Αφγανιστάν (περιοχή Αταγκάρ) οι παγκοσμιοποιημένοι δολοφόνοι εξακολουθούν να εξοντώνουν τους “τρομοκράτες” με απανωτούς βομβαρδισμούς, προετοιμάζονται ταυτόχρονα, για ένα ακόμη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στο Ιράκ.

Μέχρι σήμερα, 1.700.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω της επέμβασης του διαβόητου δολοφόνου Bush το 1991 και του 11χρονου εμπάργκο που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφάλειας. Στο Ιράκ το ‘91, διασκορπίστηκαν 1.300 τόνοι ραδιενεργών υλικών, με αποτέλεσμα αυξημένα περιστατικά λευχαιμίας. Ακόμα, χιλιάδες παιδιά πέθαναν από τυφοειδή πυρετό, λόγω της απαγόρευσης εισαγωγής χλωρίου και μηχανημάτων απολύμανσης του νερού.

Αναμφισβήτητα ο επερχόμενος πόλεμος θα διεξαχθεί, προκειμένου να διασφαλιστούν τα πολιτικά, οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα των κυρίαρχων, τόσο στο Ιράκ, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Ο έλεγχος και η εκμετάλλευση του πετρελαίου της Μέσης Ανατολής, είναι ο σημαντικότερος στόχος των ΗΠΑ, προκειμένου να επεκτείνουν την παγκόσμιά τους κυριαρχία. Λόγω αυτής της επιθυμίας τους, στηρίζουν διάφορα τυραννικά καθεστώτα όπως το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, συμβάλλοντας στις συνεχιζόμενες σφαγές Παλαιστίνιων, αφού εξοπλίζουν στρατιωτικά το τσιράκι τους, το κάθαρμα Ariel Sharon.

Στις 28/01/2003 κατέπλευσε στη Βάση Ακρωτηρίου, ολόκληρη Βρετανική αρμάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη (!) που συγκροτείται μετά τον πόλεμο στα νησιά Φόκλαντ το 1982 και έχει ήδη αναχωρήσει για τον Περσικό κόλπο. Παράλληλα οι Βρετανικές δυνάμεις άρχισαν αδιάκοπα να εξασκούνται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Οι κυπριακές εταιρίες μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες, με δεδομένη και τη συναίνεση των ντόπιων εξουσιαστικών καθαρμάτων; Όχι βέβαια. Εφοδίασαν το Βρετανικό στόλο με στρατιωτικό υλικό και 80 τόνους τροφίμων! Επίσης το “ειρηνόφιλο” Κυπριακό κράτος από τον περασμένο Δεκέμβρη, ενέδωσε στις απαιτήσεις των Αμερικανοβρετανών, παραχωρώντας τους τον εναέριο χώρο, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, για την ομαλή διεκπεραίωση αυτού του απάνθρωπου εγκλήματος. Καθημερινά παρέχει κάθε βοήθεια και εξυπηρέτηση στα πλοία τους, λαμβάνοντας μέτρα αστυνόμευσης κατά την εκφόρτωση υλικού και παρέχοντας αστυνομική συνοδεία στις φάλαγγες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προς τις Βάσεις.

Από τον περασμένο Ιούλιο, εμείς οι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές που εναντιωθήκαμε έμπρακτα στην εγκατάσταση της γιγαντο-κεραίας στη Βάση Ακρωτηρίου, τονίσαμε ότι εκτός από τις κατασκοπευτικές και επιβλαβείς για την υγεία αντένες, εξίσου σημαντικός και καθοριστικός είναι ο ρόλος των Βάσεων στις προγραμματιζόμενες μαζικές δολοφονίες, της κρατικής τρομοκρατίας (Αφγανιστάν, Ιράκ...). Από ότι φαίνεται δυστυχώς, επαληθεύονται τα όσα ισχυριζόμασταν. Όμως εμείς δεν σταματάμε εδώ: σε μια εποχή που οι λέξεις χάνουν το νόημά τους, οι ανθρωποσφαγές στους πολέμους αποκαλούνται “ανθρωπιστικές παρεμβάσεις” (!), οι πραγματικοί τρομοκράτες (τα κράτη και τα αφεντικά) βαφτίζονται “απελευθερωτές” (!), έχουμε να προτείνουμε την άμεση καταστροφή όλων των εξουσιαστικών δομών. Σαν αναρχικοί-αντιεξουσιαστές δεν επιδιδόμαστε σε ψηφίσματα διαμαρτυρίας (που πέφτουν πάντα στο κενό) ή σε ειρηνικές διαδηλώσεις, αλλά επιδιώκουμε το γκρέμισμα - κάψιμο - καταστροφή όλων των βάσεων. Επίσης θεωρούμε το άκυρο-αποχή στις προεδρικές εκλογές αναγκαίο, διότι αυτοί που ζητούν την ψήφο μας (ανεξάρτητα από πολιτική απόχρωση), συμμετέχουν έμμεσα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του θανάτου.

 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ

15/2/03

1