(Αναρχικό Δελτίο, νο 21, Μάρτης 2003)

KΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ

 

Περί τους χίλιους αριθμούσαν στις 25 Φλεβάρη οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που πορεύτηκαν από την πλατεία Βικτωρίας έως τη λεωφόρο Γαλατσίου σε αλληλεγγύη στις καταλήψεις και ειδικότερα στο κατειλημμένο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων που απειλείται άμεσα με καταστολή προκειμένου να κατεδαφιστεί ...και να ανεγερθεί στη θέση του γκαράζ! Στην κεφαλή του μπλοκ υπήρχε το πανό "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ", ακολουθούσε άλλο πού έγραφε "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΣΤΕΚΙΩΝ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ" και το μπλοκ έκλεινε με το πανό "ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ". Κατά τη διάρκεια της πορείας διακινούνταν στα πεζοδρόμια έντυπο υλικό αντιπληροφόρησης και γράφονταν συνθήματα αλληλεγγύης στις καταλήψεις καθώς και σε φυλακισμένους αγωνιστές. Την πορεία ακολουθούσαν από κάποια απόσταση ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: Ενάντια στις μίζες και στο βόλεμα - οι δημόσιοι χώροι δεν είναι εμπόρευμα, Δεν θέλουμε γκαράζ στην περιοχή μας - έχετε παρκάρει πάνω στη ζωή μας, Η αλληλεγγύη όπλο των στεκιών - κατάληψη στις βίλες των αφεντικών, Κατάληψη στη Χέυδεν -Νάξου- Δροσοπούλου - κατάληψη στη βίλα της Αγγελοπούλου, Κατάληψη στην Αχαρνών-Νάξου-Καραγιάννη - κατάληψη στη βίλα της Ντόρας Μπακογιάννη, Τα ξερά σας κάτω από το Άνω-Κάτω, Πάρτε το χαμπάρι δεν φεύγουμε από ’δώ - θα κάνουμε άνω κάτω την Αττική Οδό, Δεν είμαστε πενήντα, είμαστε πολλοί - κατάληψη θα κάνουμε μια μέρα στη Βουλή.... Ακούστηκαν επίσης: Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά, Λευτεριά στην αναρχική Ευαγγελία Τζιούτζια, Λευτεριά στον Θάνο Μιχαλακέλη, Αλληλεγγύη στο Χρήστο Τσιγαρίδα, Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ΄ όλα τα κελιά, Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι, Εργατικά ατυχήματα και σφαίρες στο ψαχνό - τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ, Στις νάρκες του Έβρου -στον πάτο του Αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου, Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες, Ξένοι εργάτες αδέλφια μας, Ένας άλλος πόλεμος είναι εφικτός - πόλεμος κοινωνικός, αντικρατικός, Ο πόλεμος δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο δρόμο, στο δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις... και πολλά άλλα όπως: Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, Ες-Ες μπάτσοι δικαστές, Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία φορέστε αλεξίσφαιρα περνάει η αστυνομία, Όλες οι αξίες αυτής της κοινωνίας είναι στα λευκά κελιά της δημοκρατίας, Πετρόλα, Ρικομέξ και Σάμινα Εξπρές - δολοφόνοι είναι οι εξουσιαστές...

 

Σ.Σ. Στο μεταξύ μ΄ ένα τετραήμερο εκδηλώσεων (27/2-2/3) και μεγάλη συμμετοχή κόσμου η κατάληψη Villa Amalias γιόρτασε πανηγυρικά τα 13 χρόνια της. Να τα εκατοστίσει!

 

 

1