(Αναρχικό Δελτίο, νο 13, Γενάρης 2002)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

- Στις 26 Οκτώβρη έγινε παρέμβαση αναρχικών ενάντια στον πόλεμο και την “ειρήνη” των αφεντικών, με μουσική, πανώ και προκηρύξεις στην πλατεία Εξαρχείων.

-Στις 6 Νοέμβρη στα Προπύλαια, έγινε συγκέντρωση αναρχικών με σύνθημα “ΚΑΜΙΑ ‘‘ΕΙΡΗΝΗ’’ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ”. Συμμετείχαν 150 σύντροφοι, μοιράστηκαν προκηρύξεις, υπήρχε μικροφωνική, έντυπο υλικό, ταμπλό με φωτογραφίες και αφίσες και προβλήθηκαν σλάιντς από τη Γένοβα.

- Την Πέμπτη 8 Νοέμβρη αναρχικοί και αντιεξουσιαστές συγκρότησαν μπλοκ στο τέλος της πορείας ενάντια στον πόλεμο, την οποία είχαν καλέσει αριστερές οργανώσεις προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Μεταξύ των συνθημάτων που φωνάζονταν ήταν: “Η Αλληλεγγύη το όπλο των λαών - πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών”, “Στο Αφγανιστάν αμερικάνοι εμπρός - στο δρόμο που σας άνοιξε ο Κόκκινος Στρατός”, “ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟ, νάτο το μπόινγκ στο Μανχάταν - 11 Σεπτέμβρη κάθε μέρα νάταν”, “Με φόρα, με φόρα - να εκτεθεί η χώρα”...

- Τριήμερο εκδηλώσεων (9-11 Νοέμβρη) στα Χανιά ενάντια στον πόλεμο των κυρίαρχων από τη συλλογικότητα αναρχικών και αντιεξουσιαστών L14.

- Στις 15 Νοέμβρη η Συνεργασία Αναρχικών Ομάδων, ο αναρχικός πυρήνας Χαλκίδας και οι Γιοί της Νύχτας οργάνωσαν εκδήλωση στο Πολυτεχνείο ενάντια στον πόλεμο και την “αντι”τρομοκρατική υστερία.

- Στις 24 Νοέμβρη "Αναρχικοί-ές από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά" κάλεσαν σε μηχανοκίνητη πορεία “στις εμπόλεμες ζώνες” της πόλης, ενάντια στις πρόσφατες κρατικές δολοφονίες. Η πορεία έγινε με τη συμμετοχή 150 συντρόφων, οι οποίοι ξεκίνησαν από τους Αγ. Ανάργυρους, διέσχισαν αρκετές περιοχές και πραγματοποίησαν στάσεις-παρεμβάσεις στον τσιγγάνικο οικισμό στο Ζεφύρι, σε πλατεία του Αιγάλεω και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα.

- Την ίδια μέρα, το στέκι “ΑΡΟΔΟΥ” στον Πειραιά διοργάνωσε εκδήλωση “στη μνήμη του αναρχικού Β. Durutti και όλων εκείνων που έπεσαν στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση”, με προβολή της ταινίας “Ένας λαός στα όπλα”, έκθεση φωτογραφίας και συζήτηση

- Την Παρασκευή 30 Νοέμβρη, 150 περίπου αυτόνομοι, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί διαδήλωσαν από την πλ. Κολιάτσου στην πλ. Αμερικής σε αλληλεγγύη με τους μετανάστες ενάντια στις κρατικές δολοφονίες.

- Την 1η Δεκέμβρη γίνεται ανοιχτή συζήτηση και προβολή της ταινίας “Γη και Ελευθερία” στο νέο Αυτοδιαχειριζόμενο Αντιεξουσιαστικό Στέκι Κέντρου που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη (οδός Ολύμπου 88).\

- Την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, έγινε στο κέντρο της Αθήνας πορεία διαμαρτυρίας “Ενάντια στην Αστυνομική Βία και το Ρατσισμό” την οποία είχαν καλέσει Αλβανοί μετανάστες. Το δυναμικό μπλοκ των μεταναστών ακολουθούσαν αριστερές οργανώσεις και μπλοκ αναρχικών - αντιεξουσιαστών με συνθήματα “Είμαστε όλοι ξένοι και εξεγερμένοι”, “Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”, “Η αλληλεγγύη όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών”.

- Παρέμβαση ενάντια στις κρατικές δολοφονίες έγινε επίσης και την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό της Καλλιθέας από το Αντιεξουσιαστικό Στέκι της Παντείου.

- Παρέμβαση ενάντια στην Ολυμπιάδα του 2004 έγινε από αναρχικούς στο Γαλάτσι στις 8 Δεκέμβρη.

- Στις 13 Δεκέμβρη έγινε συγκέντρωση από αναρχικούς στα Προπύλαια με αιχμή τη σύνοδο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και σε αλληλεγγύη με τους συντρόφους εκεί.

- Την επομένη 14 Δεκέμβρη, και για τον ίδιο λόγο, έγινε παρέμβαση αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης από αναρχικούς έξω από το Πολυτεχνείο.

- Στις 21 Δεκέμβρη έγινε προβολή βίντεο, ενημέρωση και συζήτηση για τις Βρυξέλλες στον πολιτιστικό χώρο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

- Αναρχικοί καλούν σε εκδήλωση-παρέμβαση στο Πολυτεχνείο στις 11 Γενάρη, και σε πορεία στις 12 Γενάρη, από το Θησείο, 11:30 π.μ.

***

Τη νύχτα της 30ής Δεκέμβρη έγινε εμπρηστική επίθεση από αγνώστους σε αστυνομικά οχήματα, έξω από το Τμήμα Μεταγωγών Αθήνας στα Άνω Πατήσια.

***

1