(Αναρχικό Δελτίο, νο 13, Γενάρης 2002)

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

Οι ανθρωποθυσίες στο βωμό του κέρδους και του κοινωνικού ελέγχου συνεχίζονται...

-Άλλη μια δολοφονία μετά από εκείνη του τσιγγάνου Μ. Χριστόπουλου από μπάτσο στο Ζεφύρι στις 24 Οκτώβρη. Στις 21 Νοέμβρη ο μπάτσος Γιάννης Ριζόπουλος δολοφονεί πυροβολώντας στο κεφάλι τον 20χρονο αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου, κατά τη διάρκεια ελέγχου μέσα σε καφετέρια της πλ. Αμερικής. Ως συνήθως, ο μπάτσος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή 23 Νοέμβρη, ογδόντα περίπου αλβανοί μετανάστες διαδήλωσαν στον τόπο της δολοφονίας.

-Άλλοι έξι Αφγανοί πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο 1η Δεκέμβρη, προσπαθώντας να περάσουν με πλαστικές παιδικές βάρκες από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη.

-Την ίδια μέρα ένας Αλβανός δολοφονήθηκε από συνοριακούς φρουρούς, όταν μαζί με συμπατριώτη του εντοπίστηκαν να κλέβουν ένα μοσχάρι σε παραμεθόριο χωριό της Θεσπρωτίας.

-Στις 15 Δεκέμβρη στο Ολυμπιακό χωριό, σκοτώθηκε ο 62χρονος οικοδόμος Χρήστος Μιάμης, όταν έπεσε από σκαλωσιά καθώς ξεκαλούπωνε μπετά.

-Τη νύχτα της 20ής Δεκέμβρη δύο άστεγοι Αιγύπτιοι εργάτες έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν στο ισόγειο οικοδομής στη μονή Αγ. Αικατερίνης στη Φθιώτιδα, όπου τη μέρα δούλευαν και τις νύχτες κοιμούνταν..

-Την επόμενη ο Μία Κοτούλ από το Μπαγκλαντές βρέθηκε νεκρός και τρεις συμπατριώτες του σε κωματώδη κατάσταση, από ασφυξία που τους προκάλεσε μαγκάλι που άναψαν για να ζεσταθούν, μέσα σε ένα γιαπί στο Βοτανικό όπου κοιμούνταν.

-Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη τέσσερις πρόσφυγες από το Ιράκ σκοτώθηκαν σε ναρκοπέδιο του Έβρου, περνώντας στο ελληνικό έδαφος. Άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από τις νάρκες που εξερράγησαν.

1