(Αναρχικό Δελτίο, νο 10, Απρίλης 2001)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Τρία χρόνια απομένουν πλέον, για τη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Μετά από μια περίοδο σχετικής απραξίας, αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο αισθητός, στην αφόρητη καθημερινότητα των υπηκόων, ο αντίκτυπος της προετοιμασίας για την ολυμπιάδα, από την αστυνομική κατοχή των δρόμων της μητρόπολης μέχρι την πολεοδομική και χωροταξική καταστολή.

Από τη μία η εγκατάσταση 300 καμερών στο κέντρο της Αθήνας και η απαγόρευση αναγραφής πολιτικών συνθημάτων στους αποστειρωμένους χώρους των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και από την άλλη η οικολογική καταστροφή του υγροβιότοπου στο Σχοινιά και της δασικής έκτασης στο Τατόι, αποτελούν απτά δείγματα γραφής για το τι μέλλει γενέσθαι όσο πλησιάζουμε στο 2004.

Από το δόγμα της πολεοδομικής ανάπλασης και την ιδεολογία της καπιταλιστικής ανάπτυξης μέχρι την κουλτούρα της “ασφάλειας” του πολίτη, αυτό που τίθεται σε εφαρμογή είναι η επέκταση του εξουσιαστικού ελέγχου των σύγχρονων προλετάριων, η πραγματική τιμωρία όσων αντιστέκονται δυναμικά στους σχεδιασμούς κράτους και κεφάλαιου, η ολοκληρωτική επέλαση του κέρδους πάνω και μέσα από την κοινωνία.

Η τοπική αρχή -ο δήμος Γαλατσίου- συναινώντας πλήρως στις επιλογές της κεντρικής εξουσίας, έχει εκχωρήσει ήδη ζωτικό χώρο για την κατασκευή ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο άλσος Βεϊκου, ενώ δεν διστάζει να συνυπογράψει τη σχεδιαζόμενη καταστροφή του πολιτιστικού μνημείου της Ομορφοκκλησιάς.

Ως εξεγερμένοι προλετάριοι, έχουμε 2004 λόγους να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας, πρώτα από όλα σε τοπικό επίπεδο, και στη συνέχεια να οξύνουμε συνολικότερα τον κοινωνικό αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, θέτοντας διαρκώς στον καθημερινό μας χωροχρόνο το πρόταγμα της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Να υπονομεύσουμε ενεργητικά τη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα, οργανώνοντας τώρα τη δική μας ολυμπιάδα αντίστασης. Η ώρα της έμπρακτης κριτικής έχει φτάσει!

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Για επικοινωνία: e.freedom@mail.gr

(Από προκήρυξη συντρόφων)

1