αρχική σελίδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

Τ

 Η κλιμακούμενη κατασταλτική επίθεση πάνω στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες είναι μέρος της συνολικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο πάνω σε ολόκληρη την κοινωνία και ιδιαίτερα στα πληβειακά της στρώματα για τη μεγιστοποίηση της υποταγής και της εξαθλίωσής της μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης, χρεωκοπίας και αποσύνθεσης του όλου πολιτικοοικονομικού συστήματος.

Οι καταλήψεις ως συλλογικοί χώροι αυτοοργάνωσης, αντίστασης και αλληλεγγύης είναι συστατικά κι αναπόσπαστα μέρη των κοινωνικών - ταξικών αγώνων από τα κάτω και η προάσπιση των καταλήψεων σήμερα που βρίσκονται στο επίκεντρο της καταστολής είναι υπόθεση όλων των αγωνιζόμενων ανθρώπων και συνολικά του ευρύτερου κοινωνικού-ταξικού κινήματος.

Μιλώντας ειδικότερα και συγκεκριμένα, η κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37 βρίσκεται αυτή τη στιγμή, άμεσα και διακηρυγμένα, στο στόχαστρο της καταστολής. Γι’ αυτό και καλείται κάθε πολιτική, κοινωνική και ταξική συλλογικότητα του αγώνα από τα κάτω, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια, να συνδράμει τώρα στην προάσπισή της.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ας σκεφθούμε κι ας πράξουμε αναλόγως, για να μην επιβληθούν πάνω στην κοινωνία και τους αγώνες της η ωμή βία, η διάχυση του φόβου και τα άθλια ψέματα του αναδυόμενου σύγχρονου ολοκληρωτισμού του κράτους και των αφεντικών.

Ούτε βήμα πίσω! Ο αγώνας συνεχίζεται σε κάθε σημείο εκδήλωσης της καταστολής, εμπνεόμενος από τη μακρόχρονη ιστορία του κι από τις πολύ πρόσφατες παραδειγματικές εκφράσεις του, την ανακατάληψη της Villa Amalias το πρωί της 9ης Γενάρη 2013 από πολλές δεκάδες καταληψιών και αλληλέγγυων, οπλισμένων με το δίκιο και το κουράγιο τους απέναντι στους πάνοπλους πραιτωριανούς τους καθεστώτος, καθώς και τη συσπείρωση περισσότερων από δέκα χιλιάδων διαδηλωτών στην μεγαλειώδη πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις στις 12 Γενάρη 2013.

Κάθε κατάληψη και αυτοδιαχειριζόμενος χώρος που βρίσκεται στο στόχαστρο της καταστολής να γίνει στις μέρες που έρχονται σημείο συσπείρωσης, αντίστασης κι αλληλεγγύης όλου του φάσματος των αγωνιζόμενων από τα κάτω απέναντι στον επελαύνοντα ολοκληρωτισμό. Σε ό,τι αφορά την Κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37, βρισκόμενη πάντα τα τελευταία 25 χρόνια στην πρώτη γραμμή αναρίθμητων αγώνων, δεν παραδίδεται, μάχεται!

Το κτήριο της Λέλας Καραγιάννη 37, εγκαταλελειμμένο στην τύχη του από το 1960, από την πρώτη στιγμή που καταλήφθηκε έγινε αντικείμενο μακράς και κοπιώδους φροντίδας πολλών καταληψιών και αλληλέγγυων που το μετέτρεψαν από χώρο ερήμωσης, σκουπιδότοπο και νεκροταφείο ζώων, σε έναν εύχαρι χώρο ζωής, στέγασης της καθημερινής ζωής πολλών ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, κι ενός πλήθους πρωτοβουλιών και πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Δεν θα αφεθεί ανυπεράσπιστο να επιστρέψει, όπως τόσα κατειλημμένα κτίρια που εκκενώθηκαν, στην κατάσταση της ερήμωσης και της εγκατάλειψης που βρισκόταν πριν να καταληφθεί, στις 15 Απρίλη 1988.

Αλληλεγγύη σε όλες τις καταλήψεις που χτυπήθηκαν ή απειλούνται να χτυπηθούν από την καταστολή.


Έκτακτη Ανοιχτή Συνέλευση για τη προάσπιση της Κατάληψης Λ. Καραγιάννη 37, την Κυριακή 13 Γενάρη 2013, 7 μ.μ.ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ / ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
 25 ΧΡΟΝΙΑ / ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37