αρχική σελίδα


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ!

Στις 11 Απρίλη, έπειτα από αλλεπάλληλες πιέσεις του κράτους και των μηχανισμών του διακόπηκε στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου η παροχή ίντερνετ στο indymedia Αθήνας και τις ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης 98 fm, καθώς και η παροχή ρεύματος στο ράδιο Ένταση, με εντολή του πρύτανη του ΕΜΠ Σίμου Σιμόπουλου.

Πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση σε βάρος τριών κινηματικών μέσων αντιπληροφόρησης και αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο της κατασταλτικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη με απώτερο σκοπό την εξουδετέρωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Μιας εκστρατείας, που στο όνομα της απρόσκοπτης επέλασης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, θέτει στο στόχαστρο απεργιακές διαδηλώσεις, εργατικούς αγώνες, αυτοοργανωμένους κοινωνικοπολιτικούς χώρους (καταλήψεις και στέκια), αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, τοπικές αντιστάσεις, κοινωνικούς και ταξικούς αγωνιστές, κάθε αγωνιζόμενο για ζωή και αξιοπρέπεια.

Η προσπάθεια φίμωσης των αυτοοργανωμένων δομών πληροφόρησης είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των πληγμάτων που επιχειρεί να επιφέρει το κράτος στον κόσμο του αγώνα εφαρμόζοντας το δόγμα της μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη αντίστασης που δεν ελέγχεται από παράγοντες και θεσμούς του συστήματος, που δεν προσαρμόζεται στις επιταγές των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών. Άλλωστε, η περικύκλωση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ από αστυνομικό στρατό έπειτα από παρέμβαση αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική λογοκρισία την Τετάρτη 24 Απρίλη, οι 69 προσαγωγές που ακολούθησαν και το στήσιμο κατηγοριών σε βάρος έξι αλληλέγγυων που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, είναι μια ενδεικτική έκφραση αυτής της πραγματικότητας.

Η εκπομπή των μέσων αντιπληροφόρησης μέσα από πανεπιστημιακούς χώρους είναι μια πρακτική εφαρμογή και αξιοποίηση του κοινωνικού ασύλου, το οποίο νοηματοδοτείται από τις ανάγκες που προκύπτουν στο πλαίσιο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και όχι από το κράτος , τα αφεντικά, τους μηχανισμούς προπαγάνδας και τις ακαδημαϊκές αρχές. Μια τέτοια ανάγκη είναι και αυτή της ελεύθερης ενημέρωσης από τα κάτω, που δεν προσδιορίζεται από τις απαγορεύσεις και τις υπαγορεύσεις των κυρίαρχων ΜΜΕ, που δεν αποσιωπά τα κρατικά, παρακρατικά και καπιταλιστικά εγκλήματα σε βάρος των πληβείων της κοινωνίας, που συμβάλλει στην επικοινωνία ανάμεσα στα μέτωπα των αγώνων και των αντιστάσεων, που διαδίδει το μήνυμα της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, έναν χώρο που λίγους μήνες πριν αντιμετώπισε αστυνομική εισβολή στο πλαίσιο των κατασταλτικών επιχειρήσεων και εκκενώσεων σε βάρος των κατειλημμένων χώρων αγώνα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα αυτοοργανωμένα μέσα αντιπληροφόρησης που βρίσκονται υπό καταστολή, με την πεποίθηση ότι η προάσπιση των κινηματικών δομών είναι μια υπόθεση που αφορά όλους όσοι ασφυκτιούν στην πνιγηρή πραγματικότητα της κλιμακούμενης εκμετάλλευσης και καταπίεσης, όλους όσοι βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα για ζωή, αξιοπρέπεια, ισότητα, ελευθερία. Οι αγώνες θα νικήσουν!

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ, ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ, ΜΑΖΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ INDYMEDIA ΑΘΗΝΑΣ, ΤΟΝ 98 FM ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/4, ΣΤΙΣ 6 μ.μ., ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

 

Σύντροφοι, συντρόφισσες από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37