Αρχική σελίδα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΑΡΑΣΙΟ ΖΑΝΤΟΡΟΖΝΙ
ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 29/11

 

“Εάν νομίζουν ότι φυλακίζοντάς με, έχουν καθυποτάξει το πάθος μου για ελευθερία είναι γελασμένοι. Σε μια απόπειρα να οξύνω τις αντιφάσεις αυτού του παρηκμασμένου συστήματος και να αναδείξω τον ολοκληρωτικό του χαρακτήρα θα σταματήσω να τους δίνω το δικαίωμα να ορίζουν αυτοί το σώμα μου. Αφού είναι το μοναδικό πράγμα που έχουν στα χέρια τους θα το μετατρέψω σε μορφή αγώνα εναντίον τους με σκοπό την απελευθέρωσή μου”.

Ταράσιο Ζαντορόζνι, Γ΄ πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού, 29/11/06

Στις 6 Μάη στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής διαδήλωσης που διοργάνωσε το “Ευρωπαικό κοινωνικό Φόρουμ” ξεσπούν συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών και τις δυνάμεις καταστολής και επιθέσεις ενάντια σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους. Εκατοντάδες αναρχικοί-αντιεξουσιαστές και κυρίως ανυπότακτοι νεολαίοι -σε μεγάλο βαθμό αυθόρμητα και ανοργάνωτα- αμφισβήτησαν έμπρακτα τη λογική της απλής κοινωνικής διαμαρτυρίας και του ρεφορμισμού -που αποτέλεσε και το πραγματικό πολιτικό πλαίσιο αυτής της διαδήλωσης του Ε.Κ.Φ. αλλά και της ίδιας του της ύπαρξης- και απέδειξαν ότι η κοινωνική και ταξική οργή εκφράζεται στους δρόμους και σε πείσμα τόσο των επίδοξων χειραγωγών και διαμεσολαβητών της όσο και του κράτους και των αφεντικών.

Η προπαγάνδα μέσω των Μ.Μ.Ε. που στόχο είχε την αποπολιτικοποίηση των συγκρουσιακών γεγονότων υπήρξε χειμαρρώδης για ακόμη μία φορά .Οι εκπρόσωποι της σοσιαλδημοκρατίας που ηγεμονεύει στο Ε.Κ.Φ. διαγκωνίστηκαν με τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των μπάτσων στη συκοφάντηση των διαδηλωτών που συμμετείχαν στις συγκρούσεις και στην προσπάθεια απονοηματοδότησης της δράσης τους. Με αυτό τον τρόπο παρείχαν στο κράτος την απαραίτητη πολιτική συναίνεση στις κατασταλτικές του βλέψεις που διαχρονικά στοχεύουν στους αναρχικούς, στους αντιεξουσιαστές και τους ανυπότακτους εν γένει. Αυτή η συναίνεση αποτυπώθηκε άμεσα στην απόδοση βαρύτατων κατασκευασμένων κατηγοριών στους 17 συλληφθέντες, στη δίωξη για κακουργήματα για οκτώ από αυτούς και τελικά στην προφυλάκιση τεσσάρων (από τους οποίους ο ένας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λίγες μέρες αργότερα) σε μια επιχείρηση παραδειγματισμού και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται πέρα από τα καθεστωτικά πλαίσια.

Η πολύμηνη προφυλάκιση των τριών διαδηλωτών της 6ης Μάη, του Ταράσιο Ζαντορόζνι, του Γεράσιμου Κυριακόπουλου και του Κώστα Κατσαδούρου, στις φυλακές Κορυδαλλού -οι οποίοι να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή αρνούνται τις κατηγορίες που άλλωστε δεν στηρίζονται πουθενά- αποτελεί μια συνιστώσα της γενικευμένης επίθεσης που έχουν κηρύξει το κράτος και τα αφεντικά ενάντια στην κοινωνία. Μια ακόμα κατασταλτική μεθόδευση με στόχο όσους αρνούνται να υποταχθούν και επιμένουν να αγωνίζονται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, επιδιώκοντας να πλήξουν και να καταστρέψουν τον κόσμο των κυρίαρχων.

Η επίταση της κρατικής καταστολής, μέσω της προσπάθειας εγκληματοποίησης και αποκοινωνικοποίησης των αναρχικών και των διώξεων και προφυλακίσεων που έρχονται ως συνέπειά της, αποτελεί κεντρική επιλογή του ελληνικού κράτους. Έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία εκσυγχρονισμού όχι μόνο των δομών του άλλα και της ίδιας της κοινωνίας με την εγκαθίδρυση ενός γενικευμένου Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης. Η διαρκής επίθεση για την αναδιάρθρωση και την επιδείνωση των όρων εκμετάλλευσης, καταπίεσης και ελέγχου εκατομμυρίων ανθρώπων από το κράτος και τα αφεντικά, προκαλεί αναπόφευκτα κρίσεις και αναταραχή στο κοινωνικό πεδίο, με αποτέλεσμα να διαχέεται με ευνοϊκότερους όρους και να αποκτά ερείσματα ο ανατρεπτικός λόγος και η δράση των αναρχικών, ιδιαίτερα στη νεολαία. Αυτή ακριβώς τη διάχυση επιχειρούν να ανακόψουν και να καταστείλουν έχοντας σαν βασικό άξονα τις επιχειρήσεις τρομοκράτησης και καταστολής, τις διώξεις και την ομηρία αγωνιστών.

Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκονται προφυλακισμένοι οι αγωνιστές Γιώργος Καλαϊτζίδης (που διώκεται μαζί με τους Πέτρο Καρασαρίνη και Παναγιώτη Ασπιώτη για επιθέσεις στα ΜΑΤ και δικάζονται στις 20 Δεκέμβρη), Νίκος Κουνταρδάς (που διώκεται για τον ξυλοδαρμό του προέδρου της ΓΣΕΕ Πολυζογόπουλο) και Γιάννης Δημητράκης (που διώκεται για την απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας, όπως και οι Σίμος Σεισίδης, Μάριος Σεϊσίδης και Γρηγόρης Τσιρώνης που καταζητούνται).

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες όξυνσης της κρατικής καταστολής ο αναρχικός Ταράσιο Ζαντορόζνι βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 29/11 απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του ίδιου και των δυο προφυλακισμένων συγκατηγορούμενών του καθώς και την παύση κάθε δίωξής τους.

Να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία αυτοοργανώνοντας και συλλογικοποιώντας τη δράση μας.

Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη σε όσους διώκονται ή βρίσκονται στα χέρια του κράτους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στους 3 διαδηλωτές της 6ης Μάη

ΛΕΥΤΕΡΙΑ σε όλους τους φυλακισμένους αγωνιστές

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αναρχική Συλλογικότητα "Κύκλος της Φωτιάς"
Δεκέμβρης
'06