Αρχική Σελίδα


EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ - ΓΕΦΥΡΑ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ/

ΣΥΛΛΗΨΗ 6 ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


Τα ξημερώματα της 16ης Σεπτέμβρη, η Guardia Civil συνέλαβε στη Βαρκελώνη 6 αναρχικούς, στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία της "συμμετοχής σε παράνομη αναρχική ριζοσπαστική ομάδα" και συγκεκριμένες κατηγορίες για αρκετά σαμποτάζ κατά δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων στη Βαρκελώνη, καθώς και για την αποστολή πακέτου-βόμβας στο ελληνικό προξενείο στη Μαδρίτη. Η βόμβα είχε σταλεί στις 8 Σεπτέμβρη και είχε εξουδετερωθεί. Οι αναρχικοί που συνελήφθησαν είναι η Carolina Fornι Roig, ο Rafael Tomαs Gaspar, ο Joaquνn Garcιs Villacampa, ο Igor Quevedo Aragay, ο Teodoro Hernαndez Martνnez και
ο Roger Gras Pacheco.

Σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο, σε 2 από τα 4 διαμερίσματα που έγινε εισβολή της αστυνομίας βρέθηκαν εκρηκτικά και δύο όπλα. Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στη Μαδρίτη και διώκονται με βάση τον ισπανικό τρομονόμο.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2002

Βαλένσια . 4 άτομα στη φυλακή για σκευωρία της αστυνομίας


ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΣΙΑ

11 Οκτώβρη-Παρασκευή. Η αστυνομία απαγόρεψε την αντιφασιστική πορεία και σαν απάντηση έγιναν δράσεις σε όλη την πόλη.

12 Οκτώβρη-Σάββατο. 2 άτομα βρίσκονταν μέσα σε ένα φορτηγάκι για να μεταφέρουν ηχεία στην κατάληψη La Pilona όπου θα γινόταν συναυλία. Τους περικύκλωσε η (εθνική) αστυνομία και τους μετέφερε στη Γενική Ασφάλεια, απ' όπου ο ένας αφέθηκε ελεύθερος. Ο άλλος έμεινε σε απομόνωση για μερικές ώρες, ενώ του έλεγαν πως διώκεται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Μετά τον άφησαν ελεύθερο.

14 Οκτώβρη-Δευτέρα. Γίνεται εκκένωση της κατάληψης "Malas Pulgas" στη Βαλένσια. Η αστυνομία βιντεοσκόπησε, φωτογράφησε και πήρε υλικό μέσα από την κατάληψη. Όταν έφτασε η ομάδα που χρησιμοποιούσε την κατάληψη, οι μπάτσοι τους είπαν ότι το κτήριο πλέον ανήκει στην ιδιοκτήτρια και πως αν ήθελαν κάτι να πήγαιναν μαζί τους στο τμήμα.

15 Οκτώβρη-Τρίτη. Συνελήφθησαν 4 άτομα από ασφαλίτες κατά τη διάρκεια δράσεων υποστήριξης της κατάληψης Malas Pulgas. Τον έναν από τους συλληφθέντες τον κράτησαν και τον χτύπησαν γείτονες όταν προσπάθησε να ξεφύγει από την αστυνομία.

16 Οκτώβρη-Τετάρτη. Η αστυνομία καταστέλλει οποιαδήποτε δράση αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες. Το πρωί έγινε συγκέντρωση μπροστά στην ασφάλεια για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στους συλληφθέντες και να καταγγείλουμε την καταστολή. Η αστυνομία κάνει έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων για "όπλα και εκρηκτικά", τα οποία δεν βρέθηκαν. Κατηγορούνται για σύσταση "ομάδας αναρχικών τρομοκρατών δρόμου".

17 Οκτώβρη. Καταστέλλεται συγκέντρωση αλληλεγγύης.

18 Οκτώβρη. Ο δικαστής αποφάσισε την προφυλάκιση των 4 συλληφθέντων, για φθορές σε 4 μεσιτικά γραφεία της Βαλένσια, σωματικές βλάβες σε έναν από τους ιδιοκτήτες, φθορές σε μια τράπεζα και ένα Ι.Χ. Ο εισαγγελέας τους κατηγορεί για "σύσταση και συμμορία", "πρόκληση ταραχών", "βλάβες και τραυματισμό".

Για τους δύο ζητούν ποινή φυλάκισης 2-4 χρόνια για σύσταση και συμμορία και για τους άλλους δύο 10-15 χρόνια για σύσταση και συμμορία και τρομοκρατικές ενέργειες.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και ζητάμε την αλληλεγγύη όλων των συντρόφων-ισσών.

Cruz Negra Anarquista

Μετάφραση: Alen

 

Πορεία με συλλήψεις
στη Βαρκελώνη

Το Σάββατο 16/11 καλέστηκε πορεία για τους 4 συλληφθέντες αναρχικούς της Βαλένσια. Κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε "αναρχική τρομοκρατική οργάνωση των δρόμων", τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες με τον αντιτρομοκρατικό και έχουν 14 χρόνια "στην πλάτη".

Η πορεία ξεκίνησε από την plaza Univercitat με 500-600 άτομα περίπου, και όταν προσπάθησε να περάσει στην Ramblas (κεντρική εμπορική οδό της πόλης) χτυπήθηκε με λύσσα από τους μπάτσους (χωρίς καμία πρόκληση) και διαλύθηκε.
Υπάρχουν τουλάχιστον 2 συλλήψεις και αρκετοί τραυματίες (ελαφρά).

Γέφυρα Εντροπίας

Την Τρίτη 15 Οκτώβρη 2002, συλλαμβάνονται 4 αναρχικοί σε επεισόδια που προκλήθηκαν στη Βαλένσια, μετά από εκκένωση του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Malas Poulgas. Οι 3 συνελήφθησαν από ασφαλίτες, ενώ ο τέταρτος από ένστολους, μετά από παρέμβαση ευσυνείδητων πολιτών αφού κατάφεραν να τον ρίξουν στο έδαφος (κλωτσιές στα πλευρά και στο κεφάλι) κοντά σε γραφείο ακινήτων που είχε δεχθεί επίθεση από συντρόφους. Οι σύντροφοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔ όπου και παρέμειναν από την Τρίτη 15 Οκτ. έως και την Παρασκευή 18 Οκτ. Απειλήθηκαν επανειλημμένως απ' την αστυνομία, ανακρίθηκαν απ' την ασφάλεια η οποία προσπάθησε να τους αποσπάσει οποιαδήποτε σχετική ομολογία. Ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν ευοδώθηκαν. Την επόμενη μέρα, 16 Οκτ. ο δικαστής διατάσσει έρευνα στα σπίτια των τεσσάρων με σκοπό την εύρεση εκρηκτικών και όπλων. Αφού δεν βρίσκουν όλα αυτά κατάσχουν υπολογιστές, βιβλία, έντυπα, φωτογραφίες κλπ. Μετά απ' αυτές τις έρευνες αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε πως η υπόθεση χοντραίνει. Την Πέμπτη, 17, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια ενώ η περιοχή cabapal (γειτονιά του κοινωνικού κέντρου) είναι κατειλημμένη κυριολεκτικά από τα ΜΑΤ.
Την Παρασκευή 18 Οκτ. ο δικαστής Λουις Φρανθισκ, ο γνωστός για τις φασιστικές πεποιθήσεις του, συνέρχεται για 3 και πλέον ώρες με τον διοικητή της ασφάλειας. Το αστυνομικό κατηγορητήριο αποτελούμενο από 500 σελίδες, επιδιώκει να χρεώσει όλες τις βίαιες δράσεις, καταστροφές και σαμποτάζ πραγματοποιήθηκαν στη Βαλένσια τα τελευταία 6 χρόνια. Ο δικαστής ακολουθώντας κατά γράμμα τις αστυνομικές εντολές δεν
ξέρει τι να κάνει... να τους στείλει στη Μαδρίτη (εκεί στέλνονται για ανακρίσεις και βασανιστήρια όλοι οι τρομοκράτες) ή να τους προφυλακίσει στο Πικασσεντ. Τελικά διατάσσει την προφυλάκισή τους. Οι δικηγόροι μας πληροφορούν σχετικά με τις κατηγορίες, χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες διότι ο δικαστής διέταξε το απόρρητο των αστυνομικών εκθέσεων.
Οι κατηγορίες είναι:
1. Παράνομη οργάνωση με τρομοκρατικούς σκοπούς, σύμφωνα με το πόρισμα του δικαστή.... = οι συλληφθέντες αποτελούσαν οργάνωση με αναρχικές ιδέες
, με τάσεις υποστήριξης της βίαιης δράσης και των σαμποτάζ. Κατηγορία που προβλέπει από 3 έως 6 χρόνια φυλάκιση.

2. Επεισόδια και ζημιές. Κατηγορία που προβλέπει από 1 έως 3 χρόνια.

3. Τρομοκρατική επίθεση, αναφερόμενη σε μια υποτιθέμενη επίθεση στην ιδιοκτήτρια ενός γραφείου ακινήτων. Κατηγορία που προβλέπει από 10 έως 15 χρόνια.

*********************************

ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΑΠ'ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΠΙΚΑΣΕΝΤ

Σας γράφουμε απ' την πτέρυγα 14 προφυλακισθέντων του Πικασέντ. Εν αναμονή των δικαστικών και των αστυνομικών αλαζονειών. Χωρίς να το πάρουμε καλά καλά χαμπάρι βρεθήκαμε φυλακισμένοι, κατηγορούμενοι για παράνομη τρομοκρατική οργάνωση. Μια κατηγορία χωρίς καμιά νομοθετική βάση, υπολογίσιμη μόνο από την δικτατορική ανοησία μιας δικαιοσύνης που φυλακίζει με βάση τις αστυνομικές ενδείξεις. Τα μέσα τους (ενημέρωσης) ανέλαβαν να σπείρουν τον κοινωνικό συναγερμό, επιδιώκοντας τη δημιουργία της κοινής αστυνομικής γνώμης. Εδώ και τώρα διαβεβαιώνουμε ότι η μοναδική αιτία που είμαστε στη φυλακή είναι οι ιδεολογικές και πρακτικές μας πεποιθήσεις. Ωστόσο η καταγγελία αυτή επιζητεί να ξεπεράσει τη δική μας υπόθεση: η κατάστασή μας είναι κατανοήσιμη σαν μέρος της κοινωνικής σύγκρουσης, που όταν παίρνει σάρκα και οστά ζητά και βρίσκει τους αποδιοπομπαίους τράγους... στον αγώνα για την εξόντωση της πολιτικής ανυπακοής.

Η δικιά μας ερώτηση είναι: Πόσοι ακόμη; Πόσοι ακόμη βρίσκονται στην πτέρυγα 14; Και πόσοι ακόμη στη φυλακή του Πικοσέντ; στις φυλακές όλου του κόσμου;

Αποδιοπομπαίοι τράγοι ενός συστή΄ματος, γεννημένοι στο συσχετισμό περιθωριακών γειτονιών, άκληροι συλλογικών εμπειριών, παρακολουθούν με παραίτηση και αηδία πώς μανάδες, πατεράδες, αδέρφια, ξαδέρφια κλπ εισέρχονται ακατάπαυστα στον κόσμο του σωφρονισμού... Παιδιά που τρώνε πολλά χρόνια φυλακής... για ένα κινητό, ένα κασετόφωνο, ένα φαρμακείο... παρακολουθούν να καταστρέφεται η ζωή τους, σ' αυτή τη λίγη που είχαν δικαίωμα, μόνο και μόνο επειδή θέλησαν να καταφέρουν ότι και υπόλοιποι με τα μοναδικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Στην πραγματικότητα είμαστε όλοι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Το κράτος φυλακίζει αδιάκριτα, για να χτίσει κι άλλες φυλακές, για να φυλακίσουν εν νέου με τη σειρά τους... επιδεικνύοντας τον παραλογισμό ενός εξουσιαστικού συστήματος.

Για όλα αυτά η περίπτωση μας δεν αξίζει κάποιας ξεχωριστής καμπάνιας υποστήριξης... μια καμπάνια που θα συμπεριλαμβάνει όλους και όλες τους φυλακισμένους-ες, είναι καλοδεχούμενη από μέρους μας.

Χωρίς να ξεχνούμε ότι οι ειδικότεροι αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί ή πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να παραμεριστούν ή να αποδυναμωθούν λόγω της δικής μας υπόθεσης. Η κατάστασή μας δεν είναι ούτε χειρότερη ούτε καλύτερη απ' αυτή οποιουδήποτε φυλακισμένου στον κόσμο.

ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΟΨΑΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ

Abajo los muros de las prisiones!
KATΩ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ!

 

NEA

H ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 4 ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΛΕΝΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ. Σύμφωνα με το δικαστή Λ. Φρανθίσκο αυτή η “ομάδα” ήταν ειδικά οργανωμένη και κάθε άτομο είχε συγκεκριμένη λειτουργία μέσα στην οργάνωση, όπως συγκέντρωση πληροφοριών σε σχέση με την αστυνομία, επεξεργασία περιοδικών και κειμένων για κατασκευή εκρηκτικών, ενώ τονίζει ότι η οργάνωση είχε και ταμία. Το μυθιστόρημα είναι επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο ο δικαστής δεν δίστασε να το στείλει στο αντιτρομοκρατικό δικαστήριο της Μαδρίτης. Οι σύντροφοι κατηγορούνται επίσης για επαφές με τη GRAPO, το BATASUNA, καθώς επίσης και με τους Ιταλούς αναρχικούς Λαβάτζα, Γκίλμπερτ (φυλακισμένους από το 1996).

ΣΤΙΣ 26/11 ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΣΙΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Στο Εδιμβούργο πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις στο ισπανικό προξενείο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους αναρχικούς από τη Βαλένσια. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτώβρη και η δεύτερη στις 6 Νοέμβρη. Η συμμετοχή ήταν μικρή όμως η πράξη πολύ σημαντική! Μοιράστηκαν κείμενα αντιπληροφόρησης. Η αστυνομία έφτασε στο 5λεπτο και στις δύο περιπτώσεις. Σε μια από αυτές τις εμφανίσεις 3 άτομα υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το εσωτερικό του προξενείου και μετά από αυτό η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση του χώρου όπου βρίσκονταν οι συγκεντρωμένοι. Την Παρασκευή 8 Νοέμβρη το πρωί ένα τζάμι του προξενείου ήταν σπασμένο και ένα σύνθημα στον τοίχο έγραφε: Αν αυτό είναι τρομοκρατία, τότε η δικιά σας τί είναι;

27/12. Οι τρεις νέοι αναρχικοί από τη Βαλένσια, κατηγορούμενοι για τρομοκρατία, βρίσκονται πλέον φυλακισμένοι στο FIES 3, ειδικό καθεστώς κράτησης... Μεταξύ άλλων, το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία με τους συντρόφους είτε μέσω αλληλογραφίας είτε μέσω επισκέψεως θα λογοκρίνεται ή θα απαγορεύεται αναλόγως με τις ορέξεις των δεσμοφυλάκων-δήμιων. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη αντίδραση, απέναντι στις διάφορες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ισπανικού κράτους.

Συνεχίζοντας, καλούμε Πανισπανική διαδήλωση αλληλεγγύης και υποστήριξης στους φυλακισμένους αναρχικούς στις 4 Γενάρη 2003 στη Βαλένσια, στην πλατεία Σαν Ανγουστι.

Κι αν μας κόψαν τα φτερά θα συνεχίσουμε να πετάμε...

*

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Σήμερα, 19 Δεκέμβρη, μετά το κάλεσμα της πλατείας Βιρχεν στη Βαλένσια, ακολούθησε η κατάληψη του Universitat Vella, πανεπιστημιακού χώρου που ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Βαλένσια, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εκκένωσης του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Μάλας Πούλγας, στην περιοχή Καμπανιάλ. Γύρω στα 100 άτομα κλείστηκαν στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να κρατήσουν όσο μπορέσουν και έως ότου απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι.

Η συνέλευση αλληλεγγύης με τους φυλακισμένους του Καμπανιαλ, στην οποία συναντιούνται διαφορετικές συλλογικότητες των κοινωνικών κινημάτων της Βαλένσια θέλει να προεκτείνει και να γενικοποιήσει αυτό τον αγώνα προς όλα τα θύματα καταστολής και εκμετάλλευσης σε τόσες άλλες πόλεις και λαούς

(www.lahaine.org/valencia.htm)