Αρχική σελίδα

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ,
ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τα ξημερώματα της 5ης Ιούνη ‘07 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Μάριος Τσουραπάς και Χρυσόστομος Κοντορεβυθάκης καθώς και η φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ Στεφανία Δημητρούλα κατηγορούμενοι για απόπειρα εμπρησμού οχήματος της δημοτικής αστυνομίας στο Παλαιό Φάληρο. Κατά την σύλληψή τους και μέσα στην Ασφάλεια, ξυλοκοπούνται άγρια από τους μπάτσους και στη συνέχεια προφυλακίζονται. Ο Μ. Τσουραπάς και ο Χ. Κοντορεβυθάκης κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα αντίστοιχα έως σήμερα, ένα χρόνο μετά τη σύλληψή τους, έχοντας αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Η συγκατηγορούμενή τους Σ. Δημητρούλα που αρνείται από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε συμμετοχή στην ενέργεια, αφέθηκε ελεύθερη δύο μήνες μετά τη σύλληψή της αφού πρώτα νοσηλεύτηκε όντας κρατούμενη, μετά από σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια κρατήθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Η προφυλάκιση των δύο αναρχικών συντρόφων, υπήρξε απότοκο του κλίματος τρομολαγνείας που διαμόρφωσαν τα ΜΜΕ κατά την περίοδο της σύλληψής τους με βάση τα σενάρια της ασφάλειας περί “ημιτρομοκρατίας” και μετά από την δωδεκάμηνη παραδειγματική προφυλάκισή τους, η δίκη των τριών ορίστηκε για της 11 Ιούλη. Λίγους μήνες μετά τη φυλάκιση των δύο συντρόφων, το Νοέμβρη του ’07 στήθηκε από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ένα ακόμη σκηνικό τρόμου, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα στη Θεσσαλονίκη, με αθρόες προσαγωγές αναρχικών, με αστυνομικές εφόδους σε σπίτια για έρευνες, με αποκλεισμό ολόκληρων περιοχών από τα ΜΑΤ. Αποτέλεσμα αυτής της γιγάντιας επιχείρησης ήταν η σύλληψη και προφυλάκιση του αναρχικού Βαγγέλη Μποτζατζή στις φυλακές Κομοτηνής, η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για ακόμα τρεις αναρχικούς –οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης- και η δίωξη και των τεσσάρων με τον τρομονόμο στη βάση ενός κατασκευασμένου κατηγορητηρίου για μια σειρά εμπρηστικών επιθέσεων. Πρόκειται για υποθέσεις που αποτελούν για το κράτος σημεία της συνολικής επιχείρησης τρομοκράτησης τόσο εναντίον όλων όσοι αντιστέκονται όσο και ευρύτερα εναντίον όλης της κοινωνίας. Άλλωστε οι συλλήψεις και οι διώξεις αγωνιστών αποτελούν κομμάτι της ολοένα αναβαθμιζόμενης και εντεινόμενης κατασταλτικής επίθεσης του κράτους στην κοινωνία και τις αντιστάσεις της.

Μιας επίθεσης που εκφράζεται με τις εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας στους δρόμους, με την αναβάθμιση και την αποθράσυνση των σωμάτων ασφαλείας- ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, συνοριοφύλακες, ειδικοί φρουροί, ζητάδες- και τη δημιουργία συνεχώς νέων –όπως είναι και η δημοτική αστυνομία. Με τα αστυνομικά μπλόκα στις γειτονιές και στο κέντρο της μητρόπολης και την καταδίωξη κυρίως νεολαίων και μεταναστών, με την άγρια καταστολή διαδηλώσεων –όπως στις κινητοποιήσεις ενάντια στη πρόσφατη αντικοινωνική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, κατά τις οποίες συνελήφθη και προφυλακίστηκε ένας νεολαίος διαδηλωτής-, με τις δολοφονικές επεμβάσεις των σωμάτων ασφαλείας εναντίων τοπικών αντιστάσεων -όπως αυτή της 29ης Μάη στο κατειλημμένο από κατοίκους εργοτάξιο του Χ.Υ.Τ.Α. στη Λευκίμμη Κέρκυρας όπου τα ΜΑΤ αφού διέλυσαν τους συγκεντρωμένους με χημικά κάνοντας και 15 συλλήψεις συνέχισαν να τους κυνηγούν και να τους χτυπούν με αποτέλεσμα να ρίξουν δύο νέους από το μηχανάκι που οδηγούσαν και αυτό να παρασύρει και να σκοτώσει μία 43άχρονη έγκυο γυναίκα-, με την αναβάθμιση του νομικού και θεσμικού οπλοστασίου του κράτους –όπως είναι ο τρομονόμος- και την επιβολή εξοντωτικών ποινών εναντίων αγωνιστών – όπως αυτές για 4 από τους διωκόμενους διαδηλωτές του Ιούνη του 2003 ενάντια στη σύνοδο της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη-, με τη διαρκή προσπάθεια στοχοποίησης, εγκληματοποίησης και αποκοινωνικοποίησης των αγωνιζόμενων και ειδικότερα των αναρχικών- αντιεξουσιαστών.

Έτσι, η πολύμηνη προφυλάκιση των δυο συντρόφων Μ.Τσουραπά και Χ.Κοντορεβυθάκη, επιχειρείται από το κράτος να λειτουργήσει εκφοβιστικά και παραδειγματικά σε όλους όσοι αντιστέκονται ασκώντας ένα ελάχιστο ποσοστό κοινωνικής αντιβίας απέναντι στην αντικοινωνική εξουσιαστική βία της ολοκληρωτικής δημοκρατίας. Πρόκειται για μια διαδικασία εκφοβισμού που δεν στοχεύει απλά στις εκάστοτε πρακτικές, όπως θέλει να διατυμπανίζει το κράτος που επιβάλλει ορισμούς για το τι είναι “νόμιμο” και τι “παράνομο”, αλλά συνολικά στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, σε όλες τις πτυχές και τις εκφράσεις του.

Απέναντι στην ιδεολογική και κατασταλτική επίθεση της δημοκρατίας, η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αγωνιστές και ο αγώνας για την απελευθέρωσή τους δεν μπορεί παρά να είναι μέρος των ευρύτερων κοινωνικών αντιστάσεων, δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι των συλλογικών αγώνων ενάντια στα δεσμά κράτους και κεφαλαίου, του αγώνα για ελευθερία…

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Β. ΜΠΟΤΖΑΤΖΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ
Μ. ΤΣΟΥΡΑΠΑ ΚΑΙ Χ. ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΑΚΗ

που μετά τη δωδεκάμηνη προφυλάκισή τους δικάζονται στις 11 Ιουλίου ’08 μαζί με τη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ Σ. Δημητρούλα κατηγορούμενοι για απόπειρα εμπρησμού περιπολικού της δημοτικής αστυνομίας, στις 5 Ιούλη ’07 στο Παλαιό Φάληρο

ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΗ
ΠΛ.ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 18:00
-Δίκη 11 Ιούλη ’08, δικαστήρια Ευελπίδων, 9π.μ-


Αθήνα, Ιούλης '08
Αναρχική συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς”