αρχική σελίδα

 

 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΒΑΣ


Στις 13 Ιούλη 2012 δικάζονται στη Ρώμη 10 αγωνιστές για συμμετοχή στα συγκρουσιακά γεγονότα που ξέσπασαν τον Ιούλιο του 2001 στη Γένοβα ενάντια στη σύνοδο του G8, ενώ ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινές φυλάκισης από 10 έως 15 χρόνια σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου που προηγήθηκε στη Γένοβα.
Στο πρόσωπό τους επιχειρείται σήμερα να χτυπηθεί η εξεγερμένη οργή ενάντια στην παγκόσμια δικτατορία των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών που μεθοδεύουν τη καταστροφή και τη λεηλασία των κοινωνιών και της φύσης σε κάθε γωνιά της γης, όπως χτυπήθηκε στο πρόσωπο του Κάρλο Τζουλιάνι που δολοφονήθηκε από την ιταλική αστυνομία, πλήθους διαδηλωτών που ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους φρουρούς της πλανητικής κυριαρχίας στους δρόμους της Γένοβας και κατά την αιματηρή εισβολή στο σχολείο Diaz που λειτουργούσε ως κατάλυμα, εκατοντάδων συλληφθέντων που υπέστησαν κακοποιήσεις και βασανισμούς στο κέντρο κράτησης - κολαστήριο του Μπολτζανέτο.
Έντεκα χρόνια μετά τον ξεσηκωμό της Γένοβας, η θεσμική βία των δικαστηρίων της αστικής δημοκρατίας, με την προσπάθεια εγκληματοποίησης των αγωνιζόμενων και την απειλή της πολυετούς φυλάκισης, αποτελεί μια έκφραση της απάντησης των από τα πάνω στην άρνηση των εξεγερμένων να εγκλωβιστούν στα όρια μιας παραχωρημένης διαμαρτυρίας. Αποτελεί μια συνέχεια του έργου της άγριας καταστολής και της αντι-εξεγερτικής προπαγάνδας ενάντια στους δεκάδες χιλιάδες εξεγερμένους διαδηλωτές που απέναντι στην υπεροπλία του Καθεστώτος και των υπερεθνικών μορφωμάτων του αντέταξαν την δύναμη της διεθνούς συνεύρεσης, της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής - ταξικής αντεπίθεσης. Και εντέλει αποτυπώνει ένα ακόμα μήνυμα τρομοκράτησης προς τις κοινωνικές αντιστάσεις που μαίνονται.
Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή ο δολοφόνος του Κάρλο Τζουλιάνι, Μάριο Πλακανίκα, έχει απαλλαχθεί από κάθε κατηγορία. Επιπλέον 25 αστυνομικοί και επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, που ευθύνονται για τη σφαγή στο Diaz και πρόσφατα καταδικάστηκαν τελεσίδικα προς διάσωση των διάτρητων προσχημάτων δημοκρατικότητας των ιταλικών αρχών, απαλλάχτηκαν από την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω παραγραφής. Ενώ όλα αυτά τα χρόνια διάφοροι αξιωματικοί που ενεπλάκησαν στις δολοφονικές αστυνομικές επιχειρήσεις της Γένοβας έχουν επιβραβευθεί με προαγωγές για τις «υπηρεσίες» τους.
Στη θέση των διωκόμενων που δικάζονται στις 13 Ιούλη θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας και η καθεμία που βρέθηκε στους δρόμους της σύγκρουσης του Καθεστώτος με τις δυνάμεις της εξέγερσης στη Γένοβα. Μιας σύγκρουσης που αποτελεί κορυφαία στιγμή στην αντιπαράθεση των κινημάτων αντίστασης με την παγκόσμια κυρίαρχία, στις διαρκείς και παγκόσμιες αναμετρήσεις της ζωής και της αξιοπρέπειας που υπερασπίζονται οι από τα κάτω με τον θάνατο που υπόσχονται τα αφεντικά. Οι διωκόμενοι αγωνιστές της Γένοβας δεν είναι μόνοι!
Από μια γωνιά της γης, την Ελλάδα, όπου οι υπερεθνικοί μηχανισμοί κυριαρχίας της Ε.Ε., του ΔΝΤ, και της ΕΚΤ σε συνεργασία με τα ντόπια οικονομικά και πολιτικά αφεντικά επιτείνουν τους όρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης των από τα κάτω με στόχο τον ολοκληρωτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας προς όφελος της διεθνούς και ντόπιας ελίτ, μέσα από τη συμμετοχή μας στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες που αντιμάχονται τον ολοκληρωτισμό της εξουσίας, με πρόταγμα τη διεθνιστική αλληλεγγύη και την παγκοσμιοποίηση της αντίστασης, στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων διαδηλωτών της Γένοβας.

 Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

CARLO VIVE! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤEΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΒΑΣ!Αναρχική συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς»
Αθήνα 12/7/ 2012