αρχική σελίδα

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ...
ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Στις 4 Σεπτέμβρη συνελήφθησαν στο Βελιγράδι οι αναρχοσυνδικαλιστές Νίκολα Μίτροβιτς, Ράτιμπορ Τρίβουνατς, Ταντέγια Κουρέπα, Ιβάν Βούλοβιτς και η Σάνια Τζόκιτς, μέλη της “Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας”, κατηγορούμενοι για την επίθεση με μολότωφ στην ελληνική πρεσβεία στις 25 Αυγούστου, ενώ ένας ακόμη καταζητείται. Οι σύντροφοι σχεδόν απήχθησαν από τους μπάτσους μέσα από τα σπίτια τους, οδηγήθηκαν για ανάκριση και με συνοπτικές διαδικασίες προφυλακίστηκαν - για 30 ημέρες - μέχρι να τους αποδοθούν συγκεκριμένες κατηγορίες , ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε να κατηγορηθούν για “διεθνή τρομοκρατία”, μια κατηγορία που ενδεχόμενη καταδίκη επισύρει μεγάλες ποινές. Η σύλληψη και κράτησή τους είναι εντελώς αυθαίρετη αφού δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με τη συγκεκριμένη ενέργεια ενώ και οι πέντε αρνούνται τις κατηγορίες.

Η επίθεση στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι ήταν μία από τις δεκάδες δράσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας του Θοδωρή Ηλιόπουλου, του τελευταίου φυλακισμένου από την εξέγερση του Δεκέμβρη. Δράσεις που ήρθαν σαν συνέχεια όλων εκείνων των κινήσεων αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης που πυροδότησαν τα εξεγερτικά γεγονότα του Δεκέμβρη σε ολόκληρο το κόσμο.

Η δίωξη των πέντε αναρχοσυνδικαλιστών, γνωστών στις διωκτικές αρχές για τις ιδέες τους και την κοινωνική αναρχική τους δράση, είναι μια απόπειρα του σερβικού κράτους να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται και να στείλει ένα μήνυμα εκφοβισμού σε ολόκληρη την κοινωνία. Πρόκειται άλλωστε για μια συνηθισμένη πρακτική από τη μεριά των κατασταλτικών μηχανισμών να στοχοποιούν αγωνιστές και να κατασκευάζουν κατηγορίες που αποσκοπούν σε εξοντωτικές καταδίκες.

Από τη μεριά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πέντε συντρόφους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται όμηροι στα χέρια του κράτους, όπως και σε κάθε αγωνιστή που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κρατική βία. Ο αγώνας για την παγκόσμια κοινωνική απελευθέρωση θα περάσει πάνω από τα κράτη και τα αφεντικά, τους θεσμούς και τους μηχανισμούς τους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 5 ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
που διώκονται από το σερβικό κράτος

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Αναρχική Συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς”
16 Σεπτέμβρη 2009

 

 

 

1