αρχική σελίδα

 

Προκήρυξη του Συντονισμού Αναρχικών Ομάδων που μοιραζόταν στην πορεία που έγινε το Σάββατο 8 Νοέμβρη στο Παρίσι. Μετάφραση: Κύκλος της Φωτιάς

 

Ενάντια στη βία του κράτους

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ,

ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ !

 

Στις 25 Οκτώβρη, ο Ρεμί Φρες, ο οποίος αγωνιζόταν ενάντια στην κατασκευή φράγματος στο Ταρν, σκοτώθηκε από ένα από τα οπλισμένα χέρια του γαλλικού κράτους. Όπως συμβαίνει με τους αγώνες ενάντια στο "Μεγάλο Παρίσι" ή ενάντια στην κατασκευή αεροδρομίου στο Νοτρ Νταμ ντε Λαντ, πρόκειται για έναν αγώνα ενάντια στα μεγάλα σχέδια τα οποία προωθούν από κοινού το κράτος και οι μεγάλες επιχειρήσεις που τα θεωρούν ως μάννα εξ ουρανού. Η αναπάντεχη και υποδειγματική αντίσταση που εκδηλώνεται προκαλεί πανικό στο κράτος που απαντά αυξάνοντας τα επίπεδα καταστολής.

 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

 

Ο θάνατος του Ρεμί είναι λογική και αναπόφευκτη συνέπεια των μεθόδων "τήρησης της τάξης" που αναπτύσσονται ενάντια στα λαϊκά κινήματα. Σε μια περίοδο που οι συνθήκες ύπαρξής μας επιδεινώνονται ολοένα και περισσότερο, η συγκράτηση των λαϊκών εξεγέρσεων γίνεται μια αναγκαιότητα για το κράτος, κι αυτό με οποιοδήποτε κόστος. Η κρατική βία στους δρόμους επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο, απόδειξη η εβδομάδα που ακολούθησε μετά το θάνατο του Ρεμί : ένας διαδηλωτής χάνει το μάτι του στο Μπλουά, ένας άλλος διαδηλωτής στη Νάντη υφίσταται ακρωτηριασμό στη μύτη, κατασταλτικά χτυπήματα εκδηλώνονται ενάντια στους οργανωτές και τις οργανώτριες διαδηλώσεων, στους δρόμους του Παρισιού αναπτύσσεται ένας στρατιωτικός μηχανισμός και πραγματοποιούνται εκατοντάδες αυθαίρετες συλλήψεις.

Αυτές οι τεχνικές τήρησης της τάξης δοκιμάζονται ήδη εδώ και πολύ καιρό στις λαϊκές γειτονιές, εκεί που συγκεντρώνονται όσοι έχουν το λάθος χρώμα, το λάθος όνομα, τα λάθος χαρτιά, τη λάθος γλώσσα για κείνους. Οι εξεγέρσεις του 2005 και του 2007, κυρίως, υπήρξαν μια ευκαιρία τελειοποίησης των όπλων της αστυνομίας και του στρατού. Και τα ονόματα των πολυάριθμων νεκρών από χέρι αστυνομικού εκφράζουν τον βαθιά ρατσιστικό χαρακτήρα του αστυνομικού συστήματος.

Ο φόνος του Ρεμί είναι ένας ακόμα σταθμός που θυμίζει τη δολοφονία του Βιτάλ Μισαλόν το 1977 ή εκείνη του Μαλίκ Ουσεκίν το 1986. Αυτό που εκφράζεται μέσα από αυτές τις επαναλαμβανόμενες πράξεις δεν είναι τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο από την τάξη της Γαλλικής Δημοκρατίας.       

 

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ

 

Στα γκέτο της Δημοκρατίας, όπως και στις διαδηλώσεις, το κράτος είναι εχθρός μας. Όταν έχουμε λάθος χρώμα ή όταν εναντιωνόμαστε στα καταστροφικά του σχέδια, το κράτος είναι εχθρός μας. Η αστυνομία του, η δικαιοσύνη του, οι νόμοι του δουλεύουν εναντίον μας. Κι αυτό δε θα μπορούσε ποτέ να αλλάξει.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να ελπίζει κανείς στο άμεσο μέλλον είναι επιμέρους διευθετήσεις που θα μπορούσαν να κερδηθούν επιβάλλοντας έναν επαρκή συσχετισμό δυνάμεων, κυρίως στο δρόμο. Όμως πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι ο αφοπλισμός της αστυνομίας ή η παραίτηση του υπουργού εσωτερικών δεν είναι παρά προσωρινά μέτρα. Ο μόνος τρόπος για να δοθεί τέλος στη βία του κράτους είναι η καταστροφή του και η αντικατάστασή του από την ελεύθερη ένωση συνελεύσεων γειτονιών, πόλεων, περιοχών και τη συλλογική ιδιοποίηση των μέσων παραγωγής και ανταλλαγής.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

 

Πρέπει να αναπτύξουμε τη λαϊκή αυτοάμυνα. Όχι μόνο με το να οργανωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις καταστολής, αλλά και οργανώνοντας την ταξική αλληλεγγύη εκεί που ζούμε, κατοικούμε, εργαζόμαστε. Να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους γύρω μας, να οργανωθούμε στη βάση των κοινών προβλημάτων μας (και εχθρών μας), είτε πρόκειται για τα χαρτιά, τη στέγη, την εργασία (μισθοί και συνθήκες), ενάντια στον έλεγχο (της Εταιρείας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, του Ταμείου Οικογενειακών Επιδομάτων, του ΟΑΕΔ, του αφεντικού, των μπάτσων…) Μαζί είμαστε πιο δυνατοί/ές !

 

 

ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ, 

ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ !

 

 

Συντονισμός Αναρχικών Ομάδων

 

Μετάφραση: Κύκλος της Φωτιάς