αρχική σελίδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σε συνέχεια μιας σειράς παρακρατικών φασιστικών επιθέσεων, τo βράδυ της 24ης Φλεβάρη χτυπήθηκε με χειροβομβίδα το Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια.

Η επίθεση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης αποσκοπώντας στη δολοφονία των ανθρώπων που παρευρίσκονταν στο χώρο, και το μακελειό αποτράπηκε χάρη στην πρόσκρουση της χειροβομβίδας στο διπλό τζάμι της αίθουσας όπου γινόταν η εκδήλωση και την έκρηξή της στο δρόμο. Πρόκειται για μια ακόμη από τις επιθέσεις που επιχειρούν αυτοί που υπερασπίζονται την ισχύ του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών επάνω στις ζωές μας, για να τρομοκρατήσουν και να καταβάλουν όλους αυτούς που πληθαίνουν καθημερινά γύρω μας αντιστεκόμενοι κι εξεγειρόμενοι διεκδικώντας έναν νέο κόσμο χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι, σε τελική ανάλυση, αυτοί που όπλισαν τα χέρια που έριξαν τη χειροβομβίδα στο Στέκι των Μεταναστών είναι οι ίδιοι που όπλισαν τον δολοφόνο μπάτσο που σκότωσε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια κι αυτοί πάλι που όπλισαν τα χέρια των ανθρωπόμορφων κτηνών που κατέκαψαν με οξύ την αγωνίστρια εργάτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα στα Πετράλωνα.

Και αυτοί ήταν επίσης που όπλισαν τα χέρια των φασιστών που επιτέθηκαν μαζί με τα ΜΑΤ και μαχαίρωσαν τους αντιφασίστες διαδηλωτές πέρσι, στις 2 Φλεβάρη '08, όπως αυτοί ήταν πάλι που όπλισαν τα χέρια που πυρπόλησαν τις καταλήψεις της Βίλλα Αμαλίας στην οδό Αχαρνών και Πραπόπουλου στο Χαλάνδρι, που τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο στέκι “Θερσίτης” στο Ίλιον, που μαχαίρωσαν αγωνιστές μέσα στο στέκι “Αντίπνοια” στα Πετράλωνα, κι αυτοί που όπλισαν τα χέρια που σηκώθηκαν τόσες φορές για να χτυπήσουν εργάτες, άνεργους, νεολαίους, καταληψίες, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές κι αυτόνομους αγωνιστές. Είναι τα πολιτικά κι οικονομικά αφεντικά αυτού του γερασμένου κόσμου που νιώθοντας όλο και περισσότερο να τρέμουν τα θεμέλιά του εξαπολύουν τους λακέδες τους, μπάτσους, παρακρατικούς φασίστες και μπράβους για να επιβάλουν με το αίμα και τον τρόμο τη σιωπή και την υποταγή όλων αυτών που αντιστέκονται και ξεσηκώνονται.

Μάταια όμως, καθώς καμιά κρατική και παρακρατική επίθεση δεν μένει αναπάντητη από τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, και όσο και να εντείνουν τις προσπάθειες για την καταστολή και τον εκφοβισμό των αγωνιζόμενων ανθρώπων τίποτα πια δεν θα σταματήσει τις θύελλες και τις καταιγίδες που έρχονται για να τους σαρώσουν. Στέλνοντας την αλληλεγγύη μας σε όλους όσοι αντιστεκόμενοι κι αγωνιζόμενοι αντιμετωπίζουν κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, από έναν κατειλημμένο χώρο που έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο κρατικών αλλά και παρακρατικών δολοφονικών επιθέσεων, θα προσθέσουμε τη φωνή μας στη δική τους

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37