αρχική σελίδα

 

1η ΜΑΗ

Οι αυτοοργανωμένοι - ριζοσπαστικοί - αδιαμεσολάβητοι κοινωνικοί & ταξικοί αγώνες για την κοινωνική επανάσταση είναι ο μόνος δρόμος των καταπιεσμένων

για την ανατροπή του κόσμου του κράτους και του κεφάλαιου

για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

για μια κοινωνία κοινοκτημοσύνης - αλληλεγγύης - ελευθερίας


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ
11 ΠΜ, ΜΟΥΣΕΙΟ

 

1η Μάη 1886 – 2014


Ο αγώνας για μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο συνεχίζεται...


128 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο την πρωτομαγιά του 1886, οι προλετάριοι, οι φτωχοί και αποκλεισμένοι δέχονται τη λυσσαλέα επίθεση κράτους και αφεντικών. Η ανατροπή κατακτήσεων που ήταν αποτέλεσμα αιματηρών ταξικών και κοινωνικών αγώνων, όπως ο αγώνας για το 8ώρο, έχει στόχο την ολοκληρωτική επιβολή συνθηκών σύγχρονης δουλείας στην κοινωνία.

Το ριζοσπαστικό μήνυμα της εξέγερσης της πρωτομαγιάς του Σικάγο είναι πάντα επίκαιρο, όσο οι αγώνες που αναπτύσσονται καθημερινά από τα κάτω για ελεύθερη πρόσβαση στα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ζωής συνδέονται με το συνολικό αγώνα της ανατροπής του κράτους και του καπιταλισμού και ενυπάρχει μέσα σε αυτούς ζωντανό το όραμα της ατομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.


Σε συνθήκες συνολικής συστημικής κρίσης, όπως οι σημερινές, η επίθεση των κυρίαρχων για τη βίαιη αναδιάρθρωση των δομών εξουσίας, εκμετάλλευσης και καταπίεσης στην κατεύθυνση δόμησης μίας κοινωνίας που θα κυριαρχεί ο φόβος, η υποταγή, ο έλεγχος, η εξατομίκευση, ο εκφασισμός παίρνει το χαρακτήρα του πολέμου εναντίον των πιο φτωχών και πληβειακών κοινωνικών στρωμάτων.

Στους χώρους μισθωτής σκλαβιάς η εκμετάλλευση εντατικοποιείται, στοιχειώδη δικαιώματα ανατρέπονται (όπως η 8ωρη εργασία, η ασφάλιση, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας) και κυριαρχεί ο φόβος από την επίταση του εκβιασμού της ανεργίας που γιγαντώνεται. Οι κοινωνικοί αποκλεισμοί στην υγεία, τη στέγαση, την εργασία, την παιδεία, τις μεταφορές εντείνονται και πολλαπλασιάζονται καταδικάζοντας στη εξαθλίωση, την ανέχεια και το θάνατο όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια. Η συνθήκη του κοινωνικού κανιβαλισμού και αλληλοσπαραγμού των φτωχών υποδαυλίζεται από τα πάνω ώστε να εκτονωθεί η ταξική και κοινωνική οργή μέσα στην τάξη των καταπιεσμένων και να μη στραφεί στους πραγματικά υπαίτιους για τη λεηλασία των ζωών μας, το κράτος και τα αφεντικά. Η άγρια καταστολή και κατασυκοφάντηση των κοινωνικών, ταξικών και πολιτικών αγώνων αποτελεί βασική προτεραιότητα του κράτους για την επιβολή των αντικοινωνικών σχεδιασμών του, ενώ τα ριζοσπαστικότερα και μαχητικότερα κομμάτια των αντιστάσεων, όπως οι αναρχικοί, επιχειρείται να χτυπηθούν παραδειγματικά για την τρομοκράτηση όλης της κοινωνίας. Οι φασιστικές δολοφονικές ομάδες κρούσης χρησιμοποιούνται για να δρουν παράλληλα με τις επίσημες κατασταλτικές δυνάμεις, για να χτυπούν και να τρομοκρατούν όλους όσοι αντιστέκονται στη βαρβαρότητα κράτους και αφεντικών. Τα πιο αδύναμα και εξαθλιωμένα κοινωνικά κομμάτια όπως είναι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά και οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν το δολοφονικό κυνήγι στρατιωτικών και διεθνών αστυνομικών σωμάτων στα σύνορα, τα αστυνομικά ρατσιστικά πογκρόμ στις πόλεις, ενώ πάνω τους επιβάλλονται συνθήκες εξαίρεσης με τον εγκλεισμό τους στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Από την πλευρά μας, την πλευρά των εργατών, των φτωχών, των πληβείων αυτού του κόσμου, η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων μας δείχνει πως οι προλετάριοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις εκλογές, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης που συνδιαλέγονται με τα αφεντικά παρακαλώντας για την ελεημοσύνη τους. Ό,τι έχουν να κερδίσουν θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων τους. Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζεί μια κάστα εξουσιαστών, η οργάνωση από τα κάτω της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, η επανάσταση για μια νέα κοινωνία κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης, ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων όλου του κόσμου....μέχρι την ανατροπή του κόσμου του κράτους και του κεφαλαίου, την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον κομμουνισμό.Αναρχική Συλλογικότητα ''Κύκλος της Φωτιάς''

Αναρχικό Δελτίο ''Μαύρη Σημαία''