Αρχική σελίδα

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ,
ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τα ξημερώματα της 5ης Ιούνη 07 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Μάριος Τσουραπάς και Χρυσόστομος Κοντορεβυθάκης καθώς και η φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ Στεφανία Δ. κατηγορούμενοι για απόπειρα εμπρησμού οχήματος της δημοτικής αστυνομίας στο παλαιό Φάληρο. Κατά την σύλληψή τους και μέσα στην Ασφάλεια, ξυλοκοπούνται άγρια από τους μπάτσους και στη συνέχεια προφυλακίζονται. Ο Μ. Τσουραπάς και ο Χ. Κοντορεβυθάκης κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα αντίστοιχα έως σήμερα, έξι μήνες μετά τη σύλληψή τους, έχοντας αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Η συγκατηγορούμενή τους Στεφανία Δ. που αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή της στην συγκεκριμένη ενέργεια αφού πρώτα βασανίστηκε σωματικά και ψυχολογικά στη ΓΑΔΑ και νοσηλεύτηκε φρουρούμενη στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, παρά την άσχημη κατάσταση της υγείας της, από όπου τελικά αποφυλακίστηκε στις 2 Αυγούστου.

Η προφυλάκιση των δυο αναρχικών συντρόφων, μέσα στο κλίμα τρομολαγνείας που διαμόρφωσαν τα ΜΜΕ κατά την περίοδο της σύλληψης τους με βάση τα σενάρια της ασφάλειας περί “ημιτρομοκρατίας”, και η πολύμηνη ομηρία τους αποτελούν για το κράτος ένα ακόμα σημείο της συνολικής επιχείρησης τρομοκράτησης τόσο εναντίον όλων όσοι αντιστέκονται όσο και ευρύτερα εναντίον όλης της κοινωνίας. Άλλωστε οι συλλήψεις και οι διώξεις αγωνιστών αποτελούν κομμάτι της ολοένα και αναβαθμιζόμενης και εντεινόμενης κατασταλτικής επίθεσης του κράτους στην κοινωνία και τις αντιστάσεις της. Μιας επίθεσης που εκφράζεται με τις εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας στους δρόμους, με την αναβάθμιση και την αποθράσυνση των σωμάτων ασφαλείας- ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, συνοριοφύλακες, ειδικοί φρουροί, ζητάδες- και τη δημιουργία συνεχώς νέων –όπως είναι και η δημοτική αστυνομία. Με τα αστυνομικά μπλόκα στις γειτονιές και στο κέντρο της μητρόπολης και την καταδίωξη κυρίως νεολαίων και μεταναστών- με πιο πρόσφατο περιστατικό τη δολοφονία του νιγηριανού μετανάστη Τόνι Ονούα στη Θεσσαλονίκη στις 18 Αυγούστου- με την άγρια καταστολή διαδηλώσεων όπως κατά την διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου χρόνου, με την θεσμική και πρακτική ανατροπή του κοινωνικού ασύλου στους πανεπιστημιακούς χώρους όπως η πρόσφατη εισβολή των μονάδων καταστολής στο ΑΠΘ στις 9 Σεπτέμβρη μετά το ξέσπασμα μικρής έκτασης συγκρούσεων κατά την διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ με αποτέλεσμα τη σύλληψη της 19χρονης αναρχικής Χριστίνας Τονίδου, με τη διαρκή προσπάθεια εγκληματοποίησης και αποκοινωνικοποίησης των αγωνιζόμενων και ειδικότερα των αναρχικών- αντιεξουσιαστών.

Έτσι, η εκδικητικότητα των κρατικών μηχανισμών απέναντι στους δυο φυλακισμένους συντρόφους, που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της ενέργειας για την οποία διώκονται, επιχειρείται από το κράτος να λειτουργήσει εκφοβιστικά και παραδειγματικά σε όλους όσοι αντιστέκονται αναπτύσσοντας τον αγώνα και πέρα από τα όρια της αστικής νομιμότητας χωρίς να αναγνωρίζουν στα πολιτικοοικονομικά αφεντικά, τους θεσμούς και τους διαμεσολαβητικούς μηχανισμούς το δικαίωμα να ορίζουν τι είναι “νόμιμο” και τι “παράνομο”, απαντώντας με ένα ελάχιστο ποσοστό αντιεξουσιαστικής κοινωνικής αντιβίας απέναντι στην αντικοινωνική εξουσιαστική βία της ολοκληρωτικής δημοκρατίας.

Απέναντι λοιπόν στην ιδεολογική και κατασταλτική επίθεση της δημοκρατίας η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αγωνιστές και ο αγώνας για την απελευθέρωσή τους δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι των ευρύτερων κοινωνικών αντιστάσεων, δεν μπορεί παρά να είναι μέρος του αγώνα ενάντια στο κράτος και τα αφεντικά, του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση…

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ
Μ. ΤΣΟΥΡΑΠΑ ΚΑΙ Χ. ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΑΚΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΤΟΝΙΔΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


16 Οκτώβρη '07
Αναρχική συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς”