11/12 Νοέμβρη. Oι κρατούμενοι στα ειδικά κελιά των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ως μέλη της ΕΟ17Ν ξεκινούν 48ωρη αποχή από το συσσίτιο, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους...

 “Παραμένουμε είκοσι μία ώρες το 24ωρο κλεισμένοι στη φυλακή της φυλακής, σε υγρά υπόγεια κελιά με ανεπαρκή φωτισμό και βγαίνουμε δύο φορές από μιάμιση ώρα τη φορά σε μικρά τσιμεντένια προαύλια τριγυρισμένα από ψηλούς σιδερένιους τοίχους σαν να είμαστε σε πάτο βαρελιού με τον ουρανό να κλείνεται με πυκνό δίχτυ. Βρισκόμαστε σε απόλυτη απομόνωση από τον έξω κόσμο. Μας απαγορεύεται να λαμβάνουμε γράμματα, ούτε καν το διδακτικό υλικό του πανεπιστημίου για τους Αλ. Γιωτόπουλο και Αγγ. Σωτηροπούλου, μας απαγορεύεται να έχουμε συνεργασία με τους δικηγόρους. Σε ακόμη δυσμενέστερη θέση βρίσκονται δύο από εμάς, ο Γιωτόπουλος και η Σωτηροπούλου.

”Σκοπός αυτής της απομόνωσης στα λευκά κελιά είναι η πλήρης εξουθένωση, η καταρράκωση του ηθικού, η αποδόμηση της προσωπικότητας, η φυσική και η ψυχική μας εξόντωση. Ηδη εξαιτίας της απομόνωσης και των συνθηκών κράτησης, αρκετοί από εμάς έχουν προβλήματα υγείας και έχει επιδεινωθεί σοβαρά η κατάσταση της υγείας των Θ. Ψαραδέλλη, και Κ. Τέλιου.

”Είμαστε τα πειραματόζωα για την αποδοχή και τη νομιμοποίηση των λευκών
κελιών που θα αποτελέσουν το ζοφερό μέλλον του σωφρονιστικού συστήματος. Η κατάργησή τους θα πρέπει να αποτελέσει αίτημα όχι μόνο για μας και τους άλλους κρατουμένους αλλά για ολόκληρη την κοινωνία”.

 

 

Βλ. μια ανάλυση για την "αντι"τρομοκρατία μετά τις 11 Σεπτέμβρη 2001, την "εξάρθρωση" της οργάνωσης 17ης Νοέμβρη στις 29 Ιούνη 2002 και την επέλαση της κρατικής τρομοκρατίας, στο Αναρχικό Δελτίο νο17, σελ. 7 ...kante kati gamo to stanio sas!

 

Αποσπάσματα επιστολής του Γιάννη Σερίφη στη διεύθυνση των φυλακών

ΣΤΟΧΟΣ Η ΗΘΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

“Κανένας κρατούμενος δεν θεωρεί "προνομιούχους" τους ενοίκους των ειδικών κελιών του Κορυδαλλού”.

Αυτό τονίζουν με επιστολή τους στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι χαρακτηρίζουν “λευκά κελιά” τους χώρους κράτησης των κατηγορουμένων για τρομοκρατία και μεταξύ άλλων υποστηρίζουν:

“Η πλήρης απομόνωση σε υπόγεια ή ημιυπόγεια κελιά επί 23 ώρες το 24ωρο οδηγεί τον άνθρωπο με μαθηματική ακρίβεια στην παράνοια.

Είναι προφανές: Αυτά τα μέτρα δεν αποσκοπούν στην προστασία ή την ασφάλεια των κρατουμένων. Στόχος είναι η φυσική και ηθική εξόντωσή τους. Το μυαλό τους είναι ο στόχος. Με ευκολία κάποιοι θα πουν ότι χρειάζονται "ειδικές" συνθήκες για "ειδικούς" κρατούμενους. Πώς όμως ορίζεται ποιος είναι "ειδικός" κρατούμενος;

Αυτό που σήμερα γίνεται περιορισμένα και "ειδικά" αύριο θα
γίνει ευρέως και συνολικά. Σήμερα οι υπόδικοι για την τρομοκρατία, αύριο όλοι οι κρατούμενοι. Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι κανένας κρατούμενος δεν θεωρεί "προνομιούχους" τους κρατούμενους των ειδικών κελιών όπως (ως αστείο;) ακούστηκε.

Η στάση που κρατήθηκε από κάποιους από τους κρατούμενους των "ειδικών" κελιών, απέναντι στις διωκτικές και ανακριτικές αρχές σαφώς δεν είναι αποδεκτή. Το μείζον θέμα όμως που μας αφορά όλους (κρατούμενους και μη) είναι άλλο: Η ομολογούμενη περιστολή των κεκτημένων δικαιωμάτων μας και η εδραίωση των Λευκών Κελιών. Γιατί είναι σαφές ότι αυτά ΕΙΝΑΙ Λευκά Κελιά”.

Κρατούμενοι των φυλακών