αρχική σελίδα

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ [ΑΠΟ 10 ΙΟΥΛΗ] ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


 “αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών, αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού χωρίς ποινή ή και με ποινή, αυτοί που ξέρουν πως ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στη δικαστική αυθαιρεσία και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου.”

Θ. Ηλιόπουλος
φυλακές κορυδαλλού, 9 Ιούλη 2009

Ο Θ. Ηλιόπουλος συνελήφθη στις 18 Δεκέμβρη στο κέντρο της Αθήνας, εν μέσω της εξέγερσης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε συγκρούσεις με τις μονάδες καταστολής. Ένα κατηγορητήριο βασισμένο αποκλειστικά σε μαρτυρίες μπάτσων, το οποίο ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται και με βάση αυτό βρίσκεται φυλακισμένος στις φυλακές κορυδαλλού από τις 22 /12. Ο Θ. Ηλιόπουλος είναι ένας από τους εκατοντάδες ντόπιους και μετανάστες που συνελήφθησαν και διώχθηκαν, είναι ένας από τους δεκάδες που φυλακίστηκαν από το κράτος για την εξέγερση του Δεκέμβρη.

Έπειτα από την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών για την παράταση της ομηρίας του για ακόμα έξι μήνες προφασιζόμενο πως με τις ενέργειες του “ τραυμάτισε τη δημοκρατία”, ο Θ. Ηλιόπουλου αποφάσισε να αγωνιστεί για την αποφυλάκισή του χρησιμοποιώντας το έσχατο μέσο της απεργίας πείνας.

Οι γενικευμένες διώξεις και φυλακίσεις, η εκδικητικότητα απέναντι σε όσους έπεσαν στα χέρια του κράτους τον Δεκέμβρη, μαρτυρούν την επιλογή του να τρομοκρατήσει όλους όσοι με αφορμή την κρατική δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου αμφισβήτησαν έμπρακτα τον κόσμο της εξουσίας θρυμματίζοντας την πλαστή εικόνα της συναίνεσης και της ανοχής στο σύστημα της υποταγής, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Η συνεχιζόμενη ομηρία του Θ. Ηλιόπουλου είναι μέρος της αντιεξεγερτικής επιχείρησης του κράτους, -που εκφράζεται με την αναβάθμιση του θεσμικού και νομικού οπλοστασίου του, με την στοχοποίηση των κατειλημμένων αντιεξουσιαστικών χώρων αγώνα, με ρατσιστικά και κατασταλτικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών- που στόχο έχει τον παραδειγματισμό και την καταστολή όλων όσοι αγωνίζονται στους δρόμους της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.

Για μας η αλληλεγγύη στον αξιοπρεπή αγώνα του Θ. Ηλιόπουλου για την αποφυλάκισή του δεν κινείται από μια φιλανθρωπική θέση αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού πολέμου - κορυφαίο σημείο του οποίου ήταν η εξέγερση του Δεκέμβρη- μέχρι την καταστροφή του κράτους και κάθε μορφής εξουσίας, μέχρι την παγκόσμια επανάσταση.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

Ανοιχτή Συνέλευση Εξεγερμένων
για την Αλληλεγγύη στους Διωκόμενους της Εξέγερσης

http://kratoumenoieksegersis.blogspot.com