αρχική σελίδα

 

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ- ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ
 

 Από τις 21 Γενάρη βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμη κατασταλτική επιχείρηση με δεκάδες εισβολές και έρευνες σε σπίτια αναρχικών και αντιεξουσιαστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εισαγγελείς και διάφορα κλιμάκια της αστυνομίας (ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, κρατική ασφάλεια, «αντι»τρομοκρατική) προβάλλοντας ως αφορμή άλλοτε τον εντοπισμό του Χ. Ξηρού και άλλοτε «ανώνυμες καταγγελίες για όπλα και εκρηκτικά» πλιατσικολογούν και κατάσχουν κατά βούληση προσωπικά αντικείμενα από σπίτια αγωνιστών σε διάφορες πολύωρες θεαματικές επιχειρήσεις που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Από την πρώτη στιγμή είναι φανερό ότι σκοπός του φρονηματικού- κατασταλτικού πογκρόμ είναι η περαιτέρω στοχοποίηση των αναρχικών- αντιεξουσιαστών, η δημιουργία ασφυκτικών συνθηκών ελέγχου και η καλλιέργεια κλίματος πίεσης και φόβου στις τάξεις των αγωνιζόμενων. Οι σημερινές κατασταλτικές μεθοδεύσεις- που συνοδεύονται από την αντίστοιχη προπαγάνδα μέσα από τα ΜΜΕ- αποτελούν κομμάτι της διαρκούς προσπάθειας του κράτους και των μηχανισμών προπαγάνδας του να εγκληματοποιήσουν τον αναρχικό αγώνα. Οι κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αγώνα, η καταστολή των απεργιακών διαδηλώσεων και οι επιτάξεις απεργών, οι απαγορεύσεις πορειών και συγκεντρώσεων, οι καινούργιες φυλακές υψίστης ασφαλείας και οι περικοπές αδειών για τους φυλακισμένους, η ευρεία χρήση του τρομονόμου για την καταστολή κοινωνικών και ταξικών αγώνων, οι επικηρύξεις αγωνιστών, οι δολοφονίες μεταναστών στα υδάτινα και χερσαία σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι εκφράσεις της κατασταλτικής στρατηγικής ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, είναι απόρροια του διαρκούς Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης το οποίο επιχειρείται να επιβληθεί σε ολόκληρη την κοινωνία. Καθώς μεγάλα κοινωνικά κομμάτια βυθίζονται στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση από την άγρια επίθεση κράτους και αφεντικών, και μπροστά στη διαρκώς επαπειλούμενη κοινωνική έκρηξη, είναι ζωτικής σημασίας για την εξουσία το χτύπημα όλων των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και ειδικότερα των πιο μαχητικών και ριζοσπαστικών κομματιών -όπως οι αναρχικοί- που με το λόγο και τη δράση τους, με τη συμμετοχή και την επιρροή τους στην κατεύθυνση της αυτοοργάνωσης των αγώνων αντιπαλεύουν σε κάθε επίπεδο τους κυρίαρχους σχεδιασμούς. Γιατί τελικά ζητούμενο για ένα ολοκληρωτικό καθεστώς είναι μια πλήρως υποταγμένη κοινωνία.
Στις κρατικές κατασταλτικές επιθέσεις να αντιτάξουμε ένα πλατύ μέτωπο των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων από τα κάτω. Να μείνουμε ανυποχώρητοι στο πρόταγμα της συνολικής ανατροπής του καθεστώτος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, στο πρόταγμα της κοινωνικής επανάστασης, της διεκδίκησης μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος!


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

 

Αναρχική Συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς»
Φεβρουάριος 2014