αρχική σελίδα

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ 
ΗΡΑΚΛΗ ΚΩΣΤΑΡΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

 

Οι φυλακισμένοι  Ηρακλής Κωστάρης και ο Νίκος Ρωμανός διεκδικούν  τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών για την παρακολούθηση μαθημάτων που εκδικητικά και αυθαίρετα τους αρνούνται οι σωφρονιστικές και δικαστικές αρχές. Στις 28 Οκτωβρίου, ο Ηρ. Κωστάρης ξεκίνησε απεργία πείνας, την οποία διέκοψε μετά από 31 μέρες και ενώ η υγεία του επιδεινωνόταν ραγδαία, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει μέσα από τη φυλακή να αγωνίζεται. Ο Ν. Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 10 Νοέμβρη και σήμερα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» εξαιτίας της επιβάρυνσης της υγείας του.
 

Η καταπάτηση και η κατάργηση κατακτήσεων που έχουν κερδίσει οι κρατούμενοι μέσα από διαρκείς και σκληρούς αγώνες είναι κομμάτι του ευρύτερου σχεδιασμού της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας για την επιβολή ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος μέσα κι έξω από τις φυλακές. Οι συνθήκες ελέγχου και αστυνομοκρατίας, η βία των μηχανισμών καταστολής στις διαδηλώσεις, η κρατική προπαγάνδα μέσα από τα ΜΜΕ, η δημιουργία καινούργιων φυλακών απομόνωσης στο Δομοκό (τύπου Γ) και η στοχοποίηση των πιο ριζοσπαστικών και αγωνιστικών κομματιών της κοινωνίας στοχεύει στο χτύπημα των ταξικών και κοινωνικών αντιστάσεων όπου και όπως αυτές εκφράζονται, στην τρομοκράτηση και τον παραδειγματισμό όσων ασφυκτιούν στις βάρβαρες συνθήκες καταπίεσης και εκμετάλλευσης που επιβάλλουν το κράτος και οι υπερεθνικοί μηχανισμοί εξουσίας.
 

Οι κατασταλτικοί σχεδιασμοί επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας για τους αγωνιζόμενους, με έρευνες-εισβολές σε σπίτια, προληπτικές προσαγωγές, συλλήψεις και βασανιστήρια. Πρόσφατα, στις 21 Οκτωβρίου ο αντιεξουσιαστής κομμουνιστής Π. Γεωργιάδης συνελήφθη με πρόσχημα την δήθεν παραβίαση ενός ανύπαρκτου περιοριστικού όρου (!) και όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο η κατηγορία  μετατράπηκε ώστε να καταδικαστεί τελικά σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή. Με την ίδια κατηγορία συνελήφθη δύο μέρες μετά η αναρχική Σ. Αντωνίου η οποία βασανίστηκε από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής με σκοπό τη βίαιη απόσπαση DNA.
 

Στην περίπτωση των  Ηρ. Κωστάρη και Ν. Ρωμανού η άρνηση της χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούνται απορρέει ξεκάθαρα από την πολιτική και αγωνιστική τους ταυτότητα.
 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγώνα από τα κάτω που θέτει αναχώματα στους κρατικούς και καπιταλιστικούς σχεδιασμούς

 

Αναρχική Συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς»