αρχική σελίδα

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στο πλαίσιο του καλέσματος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης, ο τοπικός συντονισμός Αθήνας συμμετείχε στην απογευματινή διαδήλωση της Κυριακής 6/12 για τα 7 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη.

Σε όλο το μήκος της διαδήλωσης υπήρχε ασφυκτικός αστυνομικός κλοιός. Στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της οδού Αμερικής, η πορεία δέχτηκε επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ, με ρίψη κρότου λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να κοπεί στη μέση. Υπήρξαν τραυματισμοί διαδηλωτών από χτυπήματα με κλομπ στο κεφάλι, ανάμεσα στους οποίους και μία συντρόφισσά μας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το μπλοκ ανασυντάχθηκε και ολοκλήρωσε την πορεία φτάνοντας μέχρι τα Προπύλαια.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008 – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015
Για το πέρασμα από την αυθόρμητη εξέγερση στον οργανωμένο και συνεχή αγώνα για την κοινωνική επανάσταση

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ|ομοσπονδία συλλογικοτήτων
Τοπικός συντονισμός Αθήνας: αναρχικές συλλογικότητες Κύκλος της Φωτιάς, Όμικρον72


 

 

ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015, 17:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ -ομοσπονδία συλλογικοτήτων
Τοπικό συντονιστικό Αθήνας: αναρχικές συλλογικότητες Κύκλος της Φωτιάς, Όμικρον72
 

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008-ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ
ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 καταδεικνύει πως ο κοινωνικός ξεσηκωμός είναι εφικτός, πως η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση – σε αντίθεση με την ενσωμάτωση, την παραίτηση και την εξατομίκευση- είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική νίκης των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι σήμερα ζωντανή ως κοινωνικό πρόταγμα, όχι για την επανάληψή της, αλλά για την υπέρβασή της από τους ίδιους τους αγωνιζόμενους στην προοπτική της κοινωνικής επανάστασης.

Για το άνοιγμα του δρόμου για την κοινωνική επανάσταση δεν αρκούν τα αυθόρμητα, πρόσκαιρα και ανοργάνωτα ξεσπάσματα της δίκαιης οργής μας. Απαιτείται πολιτική, κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση των ίδιων των καταπιεσμένων για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συνέχεια του αγώνα. Είναι απαραίτητο οι αγωνιζόμενοι να στήσουμε φραγμούς στις προσπάθειες αφομοίωσης και στις απόπειρες χειραγώγησης, καπήλευσης, διαμεσολάβησης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Με όπλο μας την αλληλεγγύη να αγωνιστούμε στην κατεύθυνση της οργάνωσης, της διασύνδεσης, της συνάντησης και της συνέχισης των αγώνων από τα κάτω για τη δημιουργία νέων μετώπων για την εξάπλωση της σύγκρουσης με κάθε πτυχή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η ουτοπία μας δε σταματά στο ξέσπασμα της αυθόρμητης εξέγερσης. Δε δικαιώνεται με τίποτα λιγότερο από την κοινωνική επανάσταση, την καθολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας νέας αταξικής κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ!

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση -ομοσπονδία συλλογικοτήτων
 

 

 

 

 

 

 

 

1