αρχική σελίδα

 

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Ο Χ. Πολίτης βρίσκεται προφυλακισμένος από το Δεκέμβρη του 2010 εξαιτίας μιας απροσχημάτιστης κατασταλτικής μεθόδευσης σε βάρος του. Με βάση ένα ευφάνταστο σενάριο της “αντι”τρομοκρατικής κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε “άγνωστη τρομοκρατική ομάδα” και προφυλακίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η στοχοποίηση και η ομηρία του από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές είναι απόρροια της παρουσίας του στο αναρχικό κίνημα και της συμμετοχής του σε αγώνες ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

 

“Βρίσκομαι εδώ κλεισμένος, και είμαι βαθιά πεπεισμένος γι’ αυτό, για τις αντιδράσεις μας στη δολοφονία του Χριστόφορου Μαρίνου το ’96, για τα οδοφράγματα έξω από τα εξεταστικά το ’98, για τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις το ’99, για τις διαδηλώσεις ενάντια στη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών στη Θεσσαλονίκη το 2003, για τα φοιτητικά το ’06 - ’07, για την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των κρατούμενων και σε όσους φυλακισμένους δε σκύβουν το κεφάλι, για την εξέγερση του Δεκέμβρη...”
Χ. Πολίτης, Φυλακές Γρεβενών

 

Η δίωξή του στο πλαίσιο μιας ακόμα “αντι”τρομοκρατικής επιχείρησης εντάσσεται στους ευρύτερους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του κράτους και των αφεντικών που στοχεύουν στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Οι αναβαθμισμένοι τρομονόμοι, η χρήση του DNA ως εργαλείου κατασκευής ενόχων, η ποινικοποίηση των απεργιών και οι κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον διαδηλώσεων, οι σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών, αποτελούν εκφράσεις της επίθεσης των κυρίαρχων για την εξουδετέρωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

 

 

Αναρχική Συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς”