αρχική σελίδα

 

 

 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Στις 5 Οκτώβρη 2011 ξεκινάει στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» με κατηγορούμενους τους αγωνιστές Κ. Γουρνά, Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, τους αναρχικούς Σ. Νικητόπουλο, Β. Σταθόπουλο, Χ. Κορτέση οι οποίοι διώκονται με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο βασισμένο στις διαπροσωπικές τους σχέσεις και τη συμμετοχή τους στο αντιεξουσιαστικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες καθώς επίσης την Μ. Μπεραχά, συντρόφισσα του Κ. Γουρνά, και τον Κ. Κάτσενο τον οποίο επίσης οι αρχές εμπλέκουν στην υπόθεση.

Η γενικευμένη κρίση στην οποία βρίσκεται το σύστημα εξουσίας σε όλα τα επίπεδα συμβαδίζει με τη διαρκή αύξηση της επιθετικότητάς του και τη σύγκρουσή του με μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Οι σχεδιασμοί και οι συνεχείς συμφωνίες των ντόπιων πολιτικών και οικονομικών αφεντικών με τους υπερεθνικούς συνεργάτες τους (ΔΝΤ, ΕΕ) επιβάλλουν ολοένα και πιο άγριες συνθήκες εκμετάλλευσης και αποκλεισμού, βυθίζοντας στη φτώχεια και την ανέχεια μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Μέσα σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, το κράτος αναβαθμίζει διαρκώς το κατασταλτικό του οπλοστάσιο με μια σειρά ειδικών κατασταλτικών μέτρων απέναντι στις υπαρκτές κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις αλλά και στην προοπτική γενικευμένων κοινωνικών εκρήξεων. Καινούργιες αστυνομικές δυνάμεις, αστυνομοκρατία στους δρόμους και επιθέσεις σε διαδηλώσεις, ειδικές συνθήκες κράτησης σε υπόγεια κελιά, ειδικά δικαστήρια - έκτακτα στρατοδικεία, ειδικοί «αντι»τρομοκρατικοί νόμοι, εξέλιξη των τεχνικών ελέγχου και παρακολούθησης, αθρόες προφυλακίσεις και εξοντωτικές ποινές. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια ευρεία κατασταλτική εκστρατεία που επιχειρεί να παγιώσει ένα ολοκληρωτικό Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης, να τρομοκρατήσει και να αποτρέψει τους ανθρώπους να αγωνιστούν για τη χειραφέτηση της ζωής τους, να συντρίψει τους αντιστεκόμενους, να υποτάξει την κοινωνία στο ζυγό του κράτους και του καπιταλισμού.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές αποτελεί κομμάτι των συλλογικών κοινωνικών και ταξικών αγώνων για την ανατροπή του βάρβαρου και δολοφονικού συστήματος που λεηλατεί τις κοινωνίες και τη φύση, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία.
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Κ. ΓΟΥΡΝΑ, Π. ΡΟΥΠΑ
ΚΑΙ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ
που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στον «Επαναστατικό Αγώνα»


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Σ. ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ, Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ, Χ. ΚΟΡΤΕΣΗ

ΣΤΗ Μ. ΜΠΕΡΑΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΚΑΤΣΕΝΟ
που διώκονται για την ίδια υπόθεση
 Αναρχική συλλογικότητα "Κύκλος της Φωτιάς" 

 

 

 

 

 

1