αρχική σελίδα

 

 

  

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ  Σ. ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ, Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ, Χ. ΚΟΡΤΕΣΗ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ

 

Τον Απρίλη του 2010 συλλαμβάνονται έξι αγωνιστές κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα". Τρεις (Κ. Γουρνάς, Ν. Μαζιώτης, Π. Ρούπα) αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους. 

Οι  Σ. Νικητόπουλος, Β. Σταθόπουλος και  Χ. Κορτέσης δηλώνουν από την πρώτη στιγμή ότι διώκονται εξαιτίας της συμμετοχής  τους στο αναρχικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες, καθώς επιχειρείται η ποινικοποίηση των πολιτικών και συντροφικών τους σχέσεων. Παρά τα σαθρά έως ανύπαρκτα στοιχεία της "αντι"τρομοκρατικής, προφυλακίζονται. 

 

Μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού, στις  5 Απρίλη '11, το συμβούλιο εφετών αποφασίζει ομόφωνα και αμετάκλητα την αποφυλάκισή τους, και οι σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι. Ένα μήνα μετά, με ένα δικαστικό πραξικόπημα δίχως  προηγούμενο, ο Άρειος Πάγος ακυρώνει την απόφαση του συμβουλίου,  με στόχο να προφυλακιστούν ξανά και να οδηγηθούν με το χαρακτηρισμό του  ενόχου στο ειδικό τρομο-δικαστήριο.

Η εξωφρενική και πρωτοφανής μεθόδευση εναντίον των 3 συντρόφων ανήκει στο Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης που απλώνει τη σκιά του πάνω στην κοινωνία, ώστε  να επιβληθούν οι νέοι όροι λεηλασίας, εκμετάλλευσης και ελέγχου από το κράτος, το ΔΝΤ και τα αφεντικά. 

 

Την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται στη φτώχεια και τον αποκλεισμό, η κρατική τρομοκρατία επιχειρεί να καταλάβει τους δρόμους και τις γειτονιές (όπως με τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στα αυτοοργανωμένα μπλοκ της απεργιακής πορείας της 11ης Μάη, με τη συνδρομή της αστυνομίας στα ρατσιστικά πογκρόμ φασιστικών συμμοριών και τις επιθέσεις σε αντιεξουσιαστικές καταλήψεις), και ταυτόχρονα στοχοποιεί παραδειγματικά αναρχικούς αγωνιστές.

 

Επιδίωξη του κράτους και των αφεντικών είναι να επικρατήσει ο φόβος,  να αναχαιτιστούν οι κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες, να απομονωθούν και να εξουδετερωθούν όσοι προωθούν την αυτοοργανωμένη ανατρεπτική δράση "από τα κάτω", όσοι πρεσβεύουν το όραμα για μια κοινωνία ισότητας, συνύπαρξης, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης ενάντια στον εφιάλτη της Εξουσίας και του κοινωνικού κανιβαλισμού.

 

Αναρχική συλλογικότητα ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ