ΜΑΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ, Αναρχικό Δελτίο Αντιπληροφόρησης και Δράσης, νο 69 & 70, Ιούλης 2015

 

 

Ενημέρωση για τις διαδικασίες προσυνεδριακού διαλόγου
για τη δημιουργία Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

 

 

Περίπου τρία χρόνια μετά το κάλεσμα τεσσάρων συλλογικοτήτων (Kύκλος της Φωτιάς, Καθ' οδόν, Αναρχικοί για την Kοινωνική Aπελευθέρωση, Στέκι Αντίπνοια) για την προοπτική δημιουργίας αναρχικής πολιτικής οργάνωσης, η προσπάθεια συνεχίζεται και οδεύει προς ολοκλήρωση. Όλο αυτό το διάστημα, κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου, έχουν πραγματοποιηθεί εντατικές διαδικασίες, κατά τις οποίες οι ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συζήτησαν και συνδιαμόρφωσαν θέσεις πάνω σε μία λεπτομερή ατζέντα που περιλαμβάνει τις αρχές, τις θέσεις, τους στόχους (τακτικούς- στρατηγικούς) και τη δομή της οργάνωσης.

 

Η ανάγκη για τη δημιουργία αναρχικής πολιτικής οργάνωσης όχι μόνο παραμένει επίκαιρη, αλλά γίνεται όσο περνάει ο καιρός ακόμα πιο επιτακτική. Η παρούσα συγκυρία επιβάλλει το πολιτικό πλαίσιο που κινούμαστε να είναι διακριτό και ξεκάθαρο, καθώς και η παρέμβασή μας στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες να είναι όσο το δυνατόν πιο μαζική και αποτελεσματική. Στόχος της αναρχικής πολιτικής οργάνωσης είναι, μεταξύ άλλων, η παρέμβαση σε κεντρικά πολιτικά γεγονότα, η κατάθεση στο δημόσιο πεδίο μίας όσο πιο ολοκληρωμένης πρότασης γίνεται για το πέρασμα στην κοινωνία που οραματιζόμαστε, η συντονισμένη πανελλαδική δράση στη βάση κοινών πολιτικών σκεπτικών, η αλληλοενημέρωση και η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ συλλογικοτήτων εντός του αναρχικού κινήματος.

 

Η αναρχική πολιτική οργάνωση ευελπιστούμε να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα ευρύτερο, δυνατότερο, με διακριτά πολιτικά χαρακτηριστικά ρεύμα. Πέρα από μέσο, μια αναρχική οργάνωση σε πανελλαδικό επίπεδο είναι ταυτόχρονα ένα στοίχημα για μας και ένα πρόταγμα για την κοινωνία το οποίο μπορεί και καλείται να προωθήσει αντιθεσμίσεις και να στηρίξει τα κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται, δίνοντας συνολικότερες απαντήσεις και χαράσσοντας μια ελπιδοφόρα προοπτική.

 

Η προσπάθεια δημιουργίας της οργάνωσης ξεκίνησε με μεγαλύτερο αριθμό ομάδων και επιδιώκει τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, όπως αυτή είχε εξαρχής οριστεί. Δηλαδή την ολοκλήρωση της σύνθεσης επί των σημείων της ατζέντας και το δημόσιο άνοιγμα του εγχειρήματος στο πλαίσιο Συνεδρίου. Διατηρούμε ό,τι έχει παραχθεί και επικυρωθεί μέχρι σήμερα, καθώς το υλικό αυτό αποτελεί τον πλούτο και την ιστορική παρακαταθήκη της διαδικασίας.

 

Οι προσυνεδριακές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, οπότε θα υπάρξει συνολικός απολογισμός, και το Συνέδριο υπολογίζεται ότι θα καλεστεί το φθινόπωρο.

 

Οι αναρχικές συλλογικότητες:

 

Μαύρο και Κόκκινο (Θεσ/νίκη),
Δυσήνιος Ίππος (Πάτρα),
Ο.72 (Αθήνα),
Κύκλος της Φωτιάς (Αθήνα),
Dinamitera (Πάτρα
)

 

*