MAΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ, Αναρχικό Δελτίο Αντιπληροφόρησης και Δράσης, νο 46, Μάης 2007

[Σχόλια και Άλλα] 

ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ!

Όπως γράφεται σε ένα άλλο κείμενο για το Αναρχικό Δελτίο (ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ): “Είναι γνωστό πως η κλοπή έστω και των ελαχίστων ή αναγκαίων αγαθών τιμωρείται με αυστηρότητα, αλλά η απόσπαση κι ουσιαστικά η καταλήστευση όλου του κοινωνικού πλούτου που παράγεται από το μόχθο των κατώτερων τάξεων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το κράτος και καθόλα νόμιμη κι αξιοπρεπή ενασχόληση των επιχειρηματιών”.

Έτσι λοιπόν μόνο οι αδαείς εκπλήσσονται από καταστάσεις όπως αυτή που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, όπου η καταλήστευση του κατακρατημένου μόχθου των εργαζόμενων που κατατίθεται υπό μορφή εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία έγινε νομιμότατα μέσω των λεγόμενων “σύνθετων προϊόντων” και “δομημένων ομολόγων”. Πρόκειται προφανώς για τις τελευταίες λέξεις στον κόσμο της αγοράς, δηλ. στο σύγχρονο έγκλημα, ακατανόητοι χρηματιστικοί όροι μέσω των οποίων οι επιχειρηματίες, χρηματιστές επενδυτές, χρυσοδάκτυλοι κ.λπ, καθώς επίσης οι πολιτικοί και οι υπεύθυνοι διαχείρισης των ασφαλιστικών ταμείων, κομματόσκυλα και εργατοπατέρες, βάλανε χέρι και ρημάξανε τα αποθεματικά των ταμείων. Κι όλα αυτά προς “όφελος” των ασφαλισμένων ή όπως λέει ο λαός εις υγείαν των κορόιδων!

Αν εξαιρέσουμε την καθημερινή καταλήστευση μέσω της φορολογίας, αυτή θα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη ληστεία μετά από εκείνη του χρηματιστηρίου όπου οι αετονύχηδες άρπαξαν άπειρα ποσά των μικροεπενδυτών που παρασύρθηκαν από τον χρηματιστηριακό τζόγο.

Και οι “αποκαλύψεις” συνεχίζονται για όσους μισοξυπνάνε ξαφνιασμένοι από το “σκάνδαλο” για να πέσουν και πάλι σε ύπνο βαθύ.

Σύμφωνα με την εφ. “Ελευθεροτυπία” 16/4/07, περίπου το 40% των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών Ταμείων, που “κανονικά” θα έπρεπε να είναι τοποθετημένα σε ομόλογα στην Τράπεζα της Ελλάδος (σχεδόν 9,5 δις ευρώ) κατέληξαν “στα δομημένα ομόλογα αμφιβόλου απόδοσης που ...δόμησε το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τραπεζικούς ομίλους του εσωτερικού και του εξωτερικού...”.

Τα ομόλογα που αντιπροσωπεύουν ανυπολόγιστό αριθμό από εργατoώρες στα κολαστήρια της μισθωτής σκλαβιάς, απροσμέτρητο κόπο ακόμα και θάνατο από “εργατικά ατυχήματα” περνούσαν από χέρι σε χέρι σε ένα χρηματιστηριακό παιχνίδι πωλήσεων και μεταπωλήσεων, όπου εταιρείες όπως η JP Morgan και η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή καθώς και άλλες από το Λονδίνο μέχρι το Μόναχο κι από την Κύπρο μέχρι τα Νησιά Κάιμαν λεηλάτησαν την αξία τους. Οι συνολικές απώλειες 14 ασφαλιστικών ταμείων υπολογίζονται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Για αυτούς που εξακολουθούν να κοιμούνται τον νήδυμον ύπνο πρόκειται για ένα “σκάνδαλο”, για όσους αρχίζουν να ξυπνούν σκάνδαλο είναι η ίδια η ύπαρξη του συστήματος, το κράτος, το κεφάλαιο, τα αφεντικά και οι λακέδες τους. Kαι όσα έκλεψαν και κλέβουν δεν ξεπληρώνονται με χρήμα.

*