Αναρχικό Δελτίο, νο 34, Mάη 2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ,
ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι φασιστικές επιθέσεις στην Τουρκία εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα με την υποστήριξη του κράτους. Από την αρχή του χρόνου, πολλοί επαναστάτες τραυματίστηκαν σε φασιστικές επιθέσεις που έγιναν μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους. Το αποκορύφωμα ήταν η απόπειρα λιντσαρίσματος επαναστατών που μοίραζαν προκηρύξεις, από ανθρώπους που παροτρύνθηκαν από φασίστες και υποστηρίχθηκαν από την αστυνομία. Το εθνικιστικό ρεύμα που εξαπλώθηκε στην κοινωνία στοχεύει στο να στρέψει τους Τούρκους και Κούρδους εργάτες τον έναν ενάντια στον άλλο.

Στην Ελλάδα, η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη που γιόρταζε τα 17 χρόνια της με διήμερο εκδηλώσεων στις 19-20 Απρίλη, δέχτηκε επίθεση από ομάδα φασιστών που πετώντας μολότοφ προσπάθησαν να προκαλέσουν φωτιά. Η επίθεσή τους αποκρούστηκε. Στη συμπλοκή έξω από την κατάληψη δύο αναρχικοί τραυματίστηκαν από μαχαιριές. Παρόμοια επίθεση είχε δεχτεί και η κατάληψη villa Amalias, ενώ έχουν ενταθεί οι επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες.

Τα αφεντικά και οι κυρίαρχοι γνωρίζουν καλά πως υπάρχει κοινωνική δυσαρέσκεια εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης επίθεσης και φοβούνται την πιθανότητα να μετατραπεί αυτή η δυσαρέσκεια σε οργανωμένη αντίσταση.

Τα αφεντικά και οι κυρίαρχοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τα διαφορετικά έθνη ως εχθρούς, για να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι τους πολιτικούς σκοπούς τους. Αλλά ο κοινός εχθρός των εργατών σε κάθε χώρα είναι η αστική τάξη που όχι μόνο τους εκμεταλλεύεται αλλά τους στέλνει να αλληλοσκοτωθούν στους πολέμους.

Πιστεύουμε ότι τα συμφέροντα των Κούρδων, των Αλβανών, των Τούρκων, των Ελλήνων εργατών, και των εργατών όλου του κόσμου είναι κοινά. 'Οπου κι αν είμαστε, ο φασισμός δεν θα περάσει.

Ζήτω η επαναστατική διεθνιστική αλληλεγγύη!

Ζήτω η Αναρχία και ο Κομμουνισμός!

1η Μάη 2005

Αναρχοκομμουνιστική κολλεκτίβα Tacanka (Άγκυρα)

Αναρχική Πρωτοβουλία Ισταμπούλ

Σύντροφοι από την κατάληψη Λ. Καραγιάννη

*