Αναρχικό Δελτίο, νο 33, Φλεβάρης/Μάρτης 2005

ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕ
ΝΕΑ “ΔΙΚΗ ΤΟΥ Ε.Λ.Α.” ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Στις 7 Φλεβάρη ξεκίνησε στο ειδικό δικαστήριο του Κορυδαλλού η δεύτερη “δίκη για την υπόθεση του Ε.Λ.Α” με κατηγορούμενους υποτιθέμενα μέλη του Ε.Λ.Α., χωρίς το σκηνικό να έχει αλλάξει από την προηγούμενη τρομοδίκη παρά μόνο προς το χειρότερο.

Κατηγορούμενοι είναι καταρχήν ξανά οι Κ. Αγαπίου, Ε. Αθανασάκη και Α. Κανάς, ήδη καταδικασθέντες πρωτόδικα χωρίς πραγματικά στοιχεία σε βάρος τους για “συμμετοχή“ στον Ε.Λ.Α. και φυλακισμένοι κάτω από ειδικό καθεστώς κράτησης, καθώς και ο Χ. Τσιγαρίδας, που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής στον Ε.Λ.Α. μέχρι το 1990, καταδικάστηκε και έχει αποφυλακιστεί λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Κατηγορούμενος επίσης είναι και πάλι ο Μ. Κασίμης, ο οποίος αν και αθωώθηκε τελεσίδικα στην προηγούμενη δίκη για την κατηγορία της συμμετοχής στον Ε.Λ.Α. δικάζεται τώρα για ενέργειες του Ε.Λ.Α... Κατηγορούμενος τέλος είναι και ο Γ. Σερίφης, με βάση την όψιμη αναγνώρισή” του από κάποιον ψευδομάρτυρα.

Αυτή τη φορά το κατασκευασμένο κατηγορητήριο αφορά μια σειρά ενεργειών την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει ο Ε.Λ.Α. Πρόκειται για 8 ενέργειες ενάντια σε ΔΕΚΟ που δεν ενσωματώθηκαν στο κατηγορητήριο της πρώτης δίκης, αλλά επιλέχθηκε από το κράτος, ενώ ήδη διεξαγόταν η πρώτη δίκη, να βγει βούλευμα που παρέπεμπε εκ νέου τους ίδιους κατηγορούμενους σε δίκη μαζί με το Γ. Σερίφη.

Το σκηνικό και σε αυτή την τρομοδίκη είναι το ίδιο με την προηγούμενη: από τη μια προεπιλεγμένοι δικαστές σε ρόλο έκτακτου στρατοδικείου κι από την άλλη ανεκδιήγητοι μάρτυρες κατηγορίας, όπως ο γελοίος δημοσιογράφος Ζήσης με τα κουρελόχαρτα των “αρχείων της Στάζι”, η καθοδηγούμενη από την αστυνομία Κυριακίδου με τα παραληρήματά της, ο ψευδομάρτυρας Κορωναίος.

Μια ακόμα δίκη πολιτικής σκοπιμότητας, όπου αναμένεται να εκδοθούν και νέες βαριές καταδίκες, για τους περισσότερους τουλάχιστον από τους κατηγορούμενους και ήδη καταδικασμένους από την προηγούμενη “δίκη του Ε.Λ.Α.” σε χιλιόχρονες φυλακίσεις...

Μια καταδίκη που επιβλήθηκε με βάση την “αρχή της συλλογικής ευθύνης”, δηλαδή της ενοχοποίησης των κατηγορούμενων για όλες τις ενέργειες για τις οποίες κατηγορούνταν, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να τους συνδέει με αυτές, από τη στιγμή που θεωρήθηκαν από τους δικαστές σαν μέλη του Ε.Λ.Α. και καταδικάστηκαν για συμμετοχή στην οργάνωση. Με βάση λοιπόν την “αρχή της συλλογικής ευθύνης”, κάθε τέτοιο ειδικό δικαστήριο θα μπορεί να καταδικάζει σε εξοντωτικές ποινές όποιον αγωνιστή βρίσκεται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής χωρίς καν να χρειάζονται οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του.

Με τη νέα δίκη το κράτος επιδιώκει να συντηρήσει το κλίμα του τρόμου, να αξιοποιήσει την προηγούμενη καταδίκη επιβαρύνοντας τη θέση των ήδη καταδικασμένων με βάση την “αρχή της συλλογικής ευθύνης”, να επαναφέρει σε καθεστώς ομηρίας τον Μ. Κασίμη που έχει απαλλαγεί σχετικά με την υποτιθέμενη συμμετοχή του στον Ε.Λ.Α. και την 1η ΜΑΗ, και να θέσει ξανά στο στόχαστρο τον Γ. Σερίφη που μετά την αθώωσή του στην υπόθεση της 17Ν, κατηγορείται τώρα για συμμετοχή στον Ε.Λ.Α με βάση μια εντελώς ανυπόστατη μαρτυρία ενός ασυνάρτητου ψευδομάρτυρα.

Να σημειωθεί πως από την πρώτη μέρα της δίκης, ο Κ. Αγαπίου δήλωσε πως δεν θα εκπροσωπηθεί από συνηγόρους, αρνούμενος έτσι τη νομιμοποίηση του δικαστηρίου.

Πρόκειται για μια ακόμα τρομοδίκη στα πλαίσια της “αντι”τρομοκρατικής εκστρατείας του κράτους, της επίθεσης δηλαδή σε όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους, με σκοπό τον εκφοβισμό και την ομηρία τους καθώς και την επιβολή ενός Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης για την εγκληματοποίηση και τη συντριβή των κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

 

Grs

  

*

1