(Αναρχικό Δελτίο, νο 25, Οκτώβρης 2003)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 7 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η 21η Σεπτέμβρη, τρεις μήνες μετά την πορεία της Θεσσαλονίκης, ορίστηκε ως ημέρα διεθνούς αλληλεγγύης στους 7 φυλακισμένους αγωνιστές. Τόσο την ίδια μέρα όσο και την εβδομάδα που ακολούθησε έγιναν κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις στην ελλάδα και την ευρώπη. Οι δράσεις αλληλεγγύης δεν σταμάτησαν βέβαια ποτέ και θα χρειαστεί να ενταθούν στο επόμενο διάστημα, με το δεδομένο της εκκίνησης απεργίας πείνας των πέντε κρατούμενων στις φυλακές Διαβατών, που διεκδικούν πλέον την απελευθέρωσή τους με το έσχατο μέσο, διακινδυνεύοντας την υγεία και τη ζωή τους.

ΚΑΒΑΛΑ: Κατάληψη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Στις 20/9 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κήπο συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 7 φυλακισμένους αγωνιστές. Αναρτήθηκαν πανό με τα συνθήματα "Λευτεριά στους 7 φυλακισμένους της Θεσσαλονίκης", "Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας" και "Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά" και μοιράστηκε σχετικό κείμενο. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Καβάλα-Antenna" από 30-35 αναρχικούς/αντιεξουσιαστές. Μετά την αποχώρηση έγινε αυθόρμητη πορεία ως την πλατεία Ομονοίας, με τα συνθήματα: "Λευτεριά στους 7 Πόλεμος στ' αφεντικά", "Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι" κ.α. Στις 21/9 έγινε δημόσια προβολή ντοκιμαντέρ, στο Δημοτικό Κήπο. - Στις 30/9, πραγματοποιήθηκε στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι του Τ.Ε.Ι. συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης, η οποία οργανώθηκε από την Accion Mutante.

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία που έγινε το Σάββατο 20/9 στο Ηράκλειο της Κρήτης
(από μέλος της Πρωτοβουλίας):

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης από το Ηράκλειο αποτελεί ένα νεοσύστατο σχήμα που δρα τον τελευταίο ενάμιση μήνα και έχει τοποθετήσει σαν προτεραιότητά του την αλληλεγγύη στους διωκόμενους και συλληφθέντες της συνόδου της Θεσσαλονίκης. Το στοίχημα που είχε μπει από τη πλευρά των διοργανωτών για μια αυτόνομη πορεία αλληλεγγύης κατάφερε τελικά να συσπειρώσει 200 άτομα και ταυτόχρονα να κρατήσει τα χαρακτηριστικά που η Πρωτοβουλία είχε θέσει, δηλαδή με άλλα λόγια να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Το μπλοκ που σχηματίστηκε ξεκίνησε φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης ενώ παράλληλα κάποια άτομα έγραφαν με σπρέι. Το μπλοκ κατέληξε στα δικαστήρια και στο μπατσοτμήμα όπου εκσφενδονίστηκαν μπόγιες, αυγά κλπ. Φυσικά θα ήταν ατόπημα να μην αναφερθούμε σε εκείνους τους ανθρώπους που ήρθαν από άλλες πόλεις της Κρήτης και μας στήριξαν σε αυτό μας το εγχείρημα. Παράλληλα πάρα πολύ διδακτική είναι και η συνδιαμόρφωση με τον κόσμο του εν λόγω σχήματος διότι στην πλειοψηφία του είμαστε νέοι άνθρωποι με όρεξη οι οποίοι ξεκινάνε να σκέφτονται για πρώτη φορά με κινηματικούς όρους και οποίοι για περίπου ενάμιση μήνα δεν έχουμε σταματήσει να αναδεικνύουμε το ζήτημα της αλληλεγγύης με συνεχείς αφισοκολλήσεις, μικροφωνικές και σπρέι στους τοίχους στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου. Φυσικά όλα αυτά θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τη δράση μας και το πώς να κατακτήσουμε τους δρόμους. Από την άλλη πλευρά όμως τίποτε δεν τελείωσε, ο αγώνας συνεχίζεται και με αφορμή την πρόσφατη απεργία πείνας του Κάστρο προετοιμαζόμαστε για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης με σκοπό να συλλογικοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας και να θυμίζουμε στους ανθρωποφύλακες ότι υπάρχουν ακόμα ζωντανά κομμάτια μέσα σε αυτή την κοινωνία που σκοπό έχουν όχι μόνο να αντισταθούν αλλά και επιτίθενται ταυτόχρονα στα σχέδια των κυρίαρχων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ 7 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 21/9

ΠΑΤΡΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 2Ο-21/9

Στις 20/9, πραγματοποιήθηκε προβολή του ντοκιμαντέρ “Σιωπηρός θάνατος” στο Παράρτημα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από αναρχικούς συντρόφους και είχε ικανοποιητική προσέλευση. Στο διάλειμμα προβλήθηκε αφιέρωμα στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης, ενώ συγκεντρώθηκαν και χρήματα για την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων της Θεσσαλονίκης. Στις 18/9 είχε στηθεί μικροφωνική, ενώ τις προηγούμενες μέρες τοποθετήθηκαν πανό στις εισόδους της πόλης και στις πλατείες Γεωργίου και Όλγας. Στις 21/9 με συμμετοχή περίπου 150 ατόμων πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στους 7 ακολουθώντας ένα μεγάλο δρομολόγιο μέσα στις γειτονιές. Το πανό έγραφε: ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΛΑΒΩΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 7 – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ. Η πορεία προσπάθησε να περάσει και μπροστά από την Ασφάλεια αλλά αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις.

20/9 Μυτιλήνη. Αλληλέγγυοι σύντροφοι-ισσες και αντιεξουσιαστές-τριες διοργάνωσαν συναυλία αλληλεγγύης για τους φυλακισμένους της Θεσσαλονίκης, τους 86 διωκόμενους για τα γεγονότα ενάντια στην ευρωπαϊκή σύνοδο της 16ης Απρίλη στην Αθήνα*, και ενάντια σε συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη και τη δίωξη που ασκήθηκε από την αστυνομία ενάντια στην εφημερίδα “Ρήγμα”.

[* Οι δίκες των 82 συλληφθέντων της 16ης Απρίλη που διώκονται για πλημμελήματα θα γίνουν κατά ομάδες. Η πρώτη, στις 7/10, αναβλήθηκε για τις 28 Μάη ’04, και άλλες έχουν προγραμματιστεί για τις 13, 17, 24 και 30 Οκτώβρη].

21/9: - Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιήθηκε στη Νομική σχολή (ΑΠΘ) εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιεξουσιαστική Συνέλευση Αλληλεγγύης, με βιντεοπροβολές, θεατρικά δρώμενα και συναυλία. - Ξάνθη. Η εκδήλωση αλληλεγγύης στους 7 που διοργάνωσε η Συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε στο ΠΡΟΚΑΤ του Πολυτεχνείου. Γύρω στα 60 άτομα παρακολούθησαν βίντεο από τα γεγονότα του Ιούνη, και στη συνέχεια συζήτησαν με τη legal team για τους συλληφθέντες, τις συνθήκες κράτησης κ.α. - Λαμία. Συγκέντρωση αλληλεγγύης, με συμμετοχή 50 ατόμων, έγινε στην πλ. Διάκου, όπου στήθηκε μικροφωνική και ακούστηκαν ηχογραφημένα τα γράμματα των κρατούμενων, κείμενο των Αλληλέγγυων Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας/Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Λαμίας και μουσική από ισπανούς και έλληνες συντρόφους.

Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες του Ιούνη και τους μετανάστες έγινε στις 24/9 στην Κομοτηνή, με μουσική, έκθεση αφίσας και μοίρασμα προκηρύξεων. Στην κεντρική πλατεία αναρτήθηκαν πανό σε 3 γλώσσες: ελληνικά, ρώσικα και τούρκικα. Στήθηκε μικροφωνική απ’όπου διαβάστηκαν γράμματα των φυλακισμένων και υπήρχε πάγκος με μπροσούρες και φυλλάδια. Συμμετείχαν 60-70 άτομα από Κομοτηνή, Καβάλα, Αλεξ/πόλη και Θεσ/νίκη, ενώ η παρουσία των ασφαλιτών ήταν ασφυκτική και οι γύρω δρόμοι ήταν κλεισμένοι με περιπολικά. - Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τη Συνεργασία αναρχικών ομάδων και ατόμων, στο Πολυτεχνείο, οποία είχε κάνει και παρέμβαση αλληλεγγύης με μικροφωνική στις 13/9 στα Προπύλαια. Παρεμβάσεις έγιναν επίσης στα Λιόσια από το αντιεξουσιαστικό στέκι “Θερσίτης” στις 23/9 και στο ΤΕΙ Αθήνας στις 8/10 από Πρωτοβουλία αναρχικών της σχολής.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ. Στις 2/10, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Κρήτης κατέλαβε τη Νομαρχία Χανίων, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον σύρο πολιτικό πρόσφυγα Κάστρο που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 21/9, και απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των 7 της Θεσ/νίκης. Οι σύντροφοι μετά από αρκετές ώρες παραμονής, αποχώρησαν με πορεία που κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης.

Βαρκελώνη - 3ήμερο εκδηλώσεων: Στις 19/9 έγινε προβολή βίντεο από τα γεγονότα της Θεσ/νίκης στην κατάληψη Makabra και στις 20/9 στην κατάληψη Lokeria, όπου ακολούθησε συζήτηση. Στις 22/9, 50 σύντροφοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ελληνικό προξενείο, μοίρασαν κείμενα, ανάρτησαν πανό και διέκοψαν την κυκλοφορία στο δρόμο, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη, με 5 βανάκια με ΜΑΤ και ασφαλίτες. Τριήμερο αλληλεγγύης στους φυλακισμένους της Θεσ/νίκης και της Βαλένσια πραγματοποιήθηκε και στη Μαδρίτη, με θεατρική παράσταση με μαριονέτες και λαϊκή τραπεζαρία στο ελευθεριακό αθήναιο του Villaverde Alto στις 19/9, προβολή ντοκουμέντων από τη σύνοδο του Ιούνη στις 20/9 και συγκέντρωση-πορεία στις 21/9. Συγκέντρωση αλληλεγγύης από τη CNT έγινε στη Μάλαγα την ίδια μέρα, όπως και στις 4/10. Στις 6/10 αγωνιστές της CNT Μαδρίτης και της επιτροπής αλληλεγγύης ανακοίνωσαν πως θα ξεκινήσουν κυκλικές απεργίες πείνας μπροστά στο υπουργείο εξωτερικών.

21/9. Στη Σόφια, αναρχικοί έκαναν πορεία αλληλεγγύης στους 7, καταλήγοντας έξω από την ελληνική πρεσβεία. Στο Γκρατς της Αυστρίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης. 26/9. Συναυλία αλληλεγγύης στους 7 πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, με συμμετοχή συγκροτημάτων από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και τις ΗΠΑ - Στο Σαν Φρανσίσκο, ομάδα 25 αναρχικών και αντιεξουσιαστών μετά από πορεία προς το ελληνικό προξενείο εισέβαλε στο κτίριο, διαβάζοντας κείμενο αλληλεγγύης στους 7. Η αστυνομία έφτασε άμεσα και οι σύντροφοι αποχώρησαν μετά από απειλές για συλλήψεις. Στις 29/9, έγινε στο Ελσίνκι πορεία αλληλεγγύης που κατέληξε στην ελληνική πρεσβεία. Στο Λονδίνο, έγινε παρέμβαση αντιπληροφόρησης με πανό που αναρτήθηκαν σε γέφυρα του Τάμεση στις 5/10, ημέρα που ο Simon Chapman ξεκίνησε την απεργία πείνας. Στις 6/10 έγινε συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία.

Θεσσαλονίκη, χρονικό δράσεων αλληλεγγύης στους 7:

Στις 29/8 και τις 4/9, αναρχικοί συντρόφοι κατέλαβαν ραδιοφωνικούς σταθμούς και διάβασαν μηνύματα αλληλεγγύης. Με πρωτοβουλία της Αντιεξουσιαστικής Συνέλευσης Αλληλεγγύης, στις 3/9 έγινε πορεία στην Άνω Πόλη και στις 4/9 παρέμβαση με μικροφωνική. Στις 5/9 έγινε μηχανοκίνητη πορεία προς τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατούνται 5 από τους 7, με συμμετοχή 150 ατόμων. Στις 6/9, επ' ευκαιρίας των εγκαινίων της ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στους 7 φυλακισμένους και τους διωκόμενους για τα γεγονότα ενάντια στη σύνοδο, ύστερα από κάλεσμα της Αντιεξουσιαστικής συνέλευσης αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην Καμάρα διακινήθηκε έντυπο υλικό, ενώ η πορεία που ακολούθησε με συμμετοχή 500 περίπου αναρχικών, αντιεξουσιαστών, νεολαίων και πολλών αλληλέγγυων, κινήθηκε ασφυκτικά περικυκλωμένη από διμοιρίες ΜΑΤ αλλά με πολύ δυνατό παλμό προς τις αστυνομοκρατούμενες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, μπροστά στις οποίες έκανε ολιγόλεπτη στάση. Αναρχική πορεία αλληλεγγύης στους 7 πραγματοποιήθηκε και στις 27/9, στα πλαίσια των αντιπολεμικών διαδηλώσεων. Στις 3/10, η Αντιεξουσιαστική Συνέλευση Αλληλεγγύης κάλεσε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κάστρο και για την απελευθέρωση των 7. Την 1/10 ξεκίνησε στο καφέ Γαζία έκθεση ζωγραφικής με έργα του Κάστρο από τη φυλακή, η οποία από τις 4/10 μεταφέρθηκε στο χώρο της Facta Non Verba. Στις 6/10 η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους 7 πραγματοποίησε συγκέντρωση στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στις 7 μμ της 8ης Οκτώβρη, 50 αναρχικοί κατέλαβαν τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό 9.58FM κατά την οποία διαβάστηκε κείμενο αλληλεγγύης στους 7 προφυλακισμένους απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση τους.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ (21/9) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (25/9)

Στις 21/9, ημέρα διεθνούς αλληλεγγύης στους κρατούμενους της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε από 200 συντρόφους συγκέντρωση στον Αυλώνα και πορεία προς τις φυλακές ανηλίκων, όπου κρατούνται 2 από τους 7 φυλακισμένους αγωνιστές. Κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το δρόμο μπροστά στη φυλακή κι έτσι η πορεία σταμάτησε στην αρχή του κτιρίου. Παρόλ'αυτά, τα συνθήματα (ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 7-ΘΑΝΑΤΟ ΣΤ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ'ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ), τα κείμενα που διαβάζονταν από τη μικροφωνική μαζί με γράμματα των κρατούμενων της Θεσσαλονίκης, πέρασαν πάνω απ'τα τείχη της φυλακής, σπάζοντας την απομόνωση και στέλνοντας στους συντρόφους μας το μήνυμα πως "εκείνοι είναι μέσα για εμάς, κι εμείς είμαστε έξω για αυτούς''...

Την Πέμπτη 25/9 έγινε στην Αθήνα πορεία αλληλεγγύης στους 7, με συμμετοχή 1.000 περίπου συντρόφων και πολύ δυνατό παλμό. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6 μμ. στην πλ. Ομόνοιας, όπου στήθηκε μικροφωνική και διαβάστηκαν μηνύματα αλληλεγγύης, ακουγόταν μουσική και μοιράζονταν προκηρύξεις και έντυπα στους διερχόμενους. Η παρέμβαση αντιπληροφόρησης ήταν εξαιρετικά επιτυχής, τόσο εξαιτίας του συγκεκριμένου σημείου στο κέντρο της πόλης που αποτελεί πέρασμα ή/και στέκι για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, όσο και εξαιτίας της ενθουσιώδους ατμόσφαιρας που δημιουργούσε η μεγάλη προσέλευση αναρχικών, αντιεξουσιαστών και πολλών νεολαίων, σε μια κίνηση για να σπάσει το τείχος της σιωπής γύρω από τη συνεχιζόμενη ομηρία των 7 αγωνιστών και την απεργία πείνας που είχε ήδη ξεκινήσει ο Κάστρο... Η πορεία κινήθηκε προς το Σύνταγμα, με συνθήματα: "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 7 - ΘΑΝΑΤΟ ΣΤ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ", "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ-ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ", "ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ" κ.α. ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και συνθήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πολιτικούς κρατούμενους. Στη διαδρομή γράφονταν συνθήματα με σπρέι και οι δρόμοι γέμισαν τρικάκια. Οι (αμέτρητες) διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν σε "διακριτική" απόσταση μπροστά και πίσω από την πορεία, όπως και στους παράλληλους δρόμους, μέχρι το ύψος της πλ. Κλαυθμώνος, όπου περικύκλωσαν το σώμα της διαδήλωσης, κάνοντας το γνωστό "Π". Λίγο πριν τα Προπύλαια, όπου είχε συγκέντρωση το ΚΚΕ, τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν επί της Πανεπιστημίου για να εμποδίσουν τη "συνάντηση" της αναρχικής πορείας με τους κομματικούς. Το δρομολόγιο άλλαξε επί τόπου και οι σύντροφοι, με την πίεση των ΜΑΤ να αυξάνει, σχημάτισαν αλυσίδες και κινήθηκαν προς τη Σόλωνος, όπου έληξε η πορεία, στο ύψος του Πνευματικού Κέντρου.

 

Σημείωση: Ορίστηκε για τις 3 Φλεβάρη 2004, στο μικτό ορκωτό κακουργοδικείο Κατερίνης η δίκη των αναρχικών Θωμά Φουρλή και Θοδωρή Γκινάλα (για περισσότερα, βλ. Α.Δ. νο 24).

 

*

1